Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
иам прашање... симнав HD материјали(видеа) 720p, и сакам да ги пуштам на dvd-то кое е HD. ха-де материјалите се најчесто .avi или .mkv
сеа, коа ќе ги стаам на двд цд, а го режам како дата, ми се појавува ерор на екранот од тв-то: maximum resolution exceeded:800x600 :S
прашањево ми е- дали морам со ХД режач да ги режам материјаливе за да ги фати двд-то? да ги стаам у некој трет формат? што е грешката?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
иам прашање... симнав HD материјали(видеа) 720p, и сакам да ги пуштам на dvd-то кое е HD. ха-де материјалите се најчесто .avi или .mkv
сеа, коа ќе ги стаам на двд цд, а го режам како дата, ми се појавува ерор на екранот од тв-то: maximum resolution exceeded:800x600 :S
прашањево ми е- дали морам со ХД режач да ги режам материјаливе за да ги фати двд-то? да ги стаам у некој трет формат? што е грешката?
Проблемот ти лежи у тоа што обичните не ха-де се со резолуција 800х600 а ха де то иде со поголема резолуција не ме фаќај за збор најточно. Треба да имаш ха де режач :(

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
^ и ја мислев така. ха-де режач е околу 150 евреи. нека се гони и ха-де и све у п***у материну. само, дали има и посебни хд-двд цедиња? или на ха-де режач, можам да режам обични двд-ња? =)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
^ и ја мислев така. ха-де режач е околу 150 евреи. нека се гони и ха-де и све у п***у материну. само, дали има и посебни хд-двд цедиња? или на ха-де режач, можам да режам обични двд-ња? =)
Има такви двд-а (ХД)
И можеш да режеш обични.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробај срежи ги со NERO преку опцијата Make Your Own DVD-Video па пробај така дали ќе може, чим до сеа си ги режал само како Data.

Или расчепкај таму кај NERO Recode

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Жална вести!!!!

Денес, на ден 19 март 2008 година, во 00:45 часот, почина MAXTOR 5409U8....

>>>>MAXTOR 5409U8 (2004-2008)...млад си умре...јас само му ги скратив маките...Господ нека го прости<<
Истото го има напишано и на друго место(форум)
ЦИТИРАМ!

Жална вест:
>>>MAXTOR 5409U8 (2004-2008)...млад си умре...јас само му ги скратив маките...NEBO666 нека го прости....<<<

R

reactive89

Гостин
Ај и ја да прашам нешто тука... хехе... земав т.е. симнав тема за Firefox од нивната страна, ми ја дава у некој си фајл *.jar e сеа, проблемот е што неможам, односно незнам како да ја инсталирам... може extract на .jar фајлот, му го напраив тоа, но после има некој си install.rdf фајл... што да направам како да ја инсталирам темата за Firefox Mozzila 2?! аниуан?

P

Princ

Гостин
Ај и ја да прашам нешто тука... хехе... земав т.е. симнав тема за Firefox од нивната страна, ми ја дава у некој си фајл *.jar e сеа, проблемот е што неможам, односно незнам како да ја инсталирам... може extract на .jar фајлот, му го напраив тоа, но после има некој си install.rdf фајл... што да направам како да ја инсталирам темата за Firefox Mozzila 2?! аниуан?
Тука

Член од
26 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Здраво на сите нов сум на форумов и да почнеме прво со проблемите.
По 5 мин. користенје на интернетов ми се појаввит несо ерор систем 32 незнам шо и ми пагјат нетов и треба да го рестартирам компјутеров за да ми работит нормално и покрај то ми се исклучвит и воице контрол и неам звук исто дур не го рестартирам. Па ве молам ак мојт некој да ми кажит како можам да го попрам ама без да го форматирам компјутеров. (Можда многу барам ама ак мојте помогнете :D)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ама веќе имам Аваст, и направив Boot-Time Scan и најде нешто, го избришав, и пак имам лажни тревоги дека „страшни хакери ќе ми влезат у ком“.

Хелп ми:nesvest:
Avast не ги наоѓа истите ствари што ги наоѓа Ad-Aware, за различна намена се направени. Едното е антивирус, другово е баш тоа што ти треба

R

reactive89

Гостин
Фала многу :smir:

Вака сеа да прашам нешто друго, си напраив домеин на dyndns.com синав apache, симнав и dyndns updaters, сакам да ја хостирам мојата страна што е за матурскиот испит пример, ја ставам во C:\\apache\htdocs не ја дава на мојот домеин, не ја покажува ич... пробав ја ставив и во C:\\apache\data\hosts не ја даваше пак на домеинот... зашто? до што е проблемот?:nesum:

Член од
18 февруари 2007
Мислења
69
Поени од реакции
2
Otkako ke go updatiram kompjuterot mi izleguva nesto vakvo:

Dali ima nekoj iskustvo so ova i ako ima neka kaze... Isto pose ova izleguva i so dr Watson nekoj problem i se blokira kompjuterot (ne e virusot koj go zarazuva dr Watson) drugo e... :D Izvinete za fontot blokirano mi e se i sea ke formatiram :D

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Otkako ke go updatiram kompjuterot mi izleguva nesto vakvo:

Dali ima nekoj iskustvo so ova i ako ima neka kaze... Isto pose ova izleguva i so dr Watson nekoj problem i se blokira kompjuterot (ne e virusot koj go zarazuva dr Watson) drugo e... :D Izvinete za fontot blokirano mi e se i sea ke formatiram :D
Кликни на click here и да видиме што е ерророт вака ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom