Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173
For president!
Председателот на РМ мора да биде државјанин на РМ.
За председател може да се избере лице кое до денот на гласањето има наполнето 40 години
За председател неможе да се избере лице кое до денот на гласањето не било жител на РМ 10 години од последните 15.

najdobar precedatel bil i seuste nikoj nema da ima podobar od nego toj bil JOSIP BROZ TITO.jas mislam takov covek nema ni ke ima.
A za vo makedonija treba Tito Petkovski.
Toa e moeto mislenje.
Cao PES

Нема шанси за него да гласам доста му е на политичката сцена можда би гласал за некој друг зависи кој ќе биде кандидат

Повеќе го бива за Претседател отколку за Премиер. Не знам кој ќе му биде против кандидат..ама не верувам дека ќе му дадам поддршка....има и други политичари кои можат подобро да си ја завршат работата. Во темата наменета за оваа проблематика има супер личности/политичари.

Уште 2 години!??Мене ми се чини како цела вечност дека е претседател.

И не би го гласала во никој случај.Нема шанси!

Поставив анкета по прашањето, да се има увид во тоа дали според членовите на форумов сегашниот Претседател заслужува уште еден мандат.
Анкетата е анонимна :)
Инаку, јас не би гласал за Бранко. После 17 години, за мене тој нема никаков кредибилитет како политичар.
Всушност...и така и така не се замарам со политика...Повеќе гледам како Staedtler и Waldorf oд Muppet Show, од мојот „балкон“ на овој наш политички Дизниленд...
И сеедно ми стана кој е на власт, кој е опозиција. Се верглаат истите песни, истите ветувања...и останува само на тоа. Разлика е само името на партијата.
Следствено, сеедно ми е и кој е Претседател. Здравје, 2009 ќе видам дали и воопшто би гласал. Најверојатно не. Ќе си гледам сеир. од „балконот“

Колку што памтам рече од кога ке му заврши мандатот ке се повлечел од политиката

Колку што памтам рече од кога ке му заврши мандатот ке се повлечел од политиката

хехехе на времето кажа и дека нема да се кандидира ама еве го денес.Би гласал за него само ако ми стои некој со топ вперен у главаsd,како и да е си има свои приврзаници и ако не се најде асален противкандидат пак ке си го гледаме..

se izmesaa brzinite ... nema veze

pretsedatel jak stih , pomala steta e i taka e sam na papir nisto funkcii nema ko picica engleska kraljica isti kurac

Ce tepa, ako tepat.

abe gotovo pazi da ne ke tepa!! ako tepa toa ke bide bruka!!:vozbud:

da ne bese on nemase da imate drzava bulasi edni

lele!!!!!!so zboris more ti!!! znaes li malce za makedonijava nasa neso!!!NESAVINOSTA NA MAKEDONIJA NE IZGLASA NA 8 SEPTEMVRI 1991 GOD i toa na referendumot za nezavisnost na R.M!!!togas site izlegoa da glasaat i so dosega neviden procent od 95% za i 5% protiv MAKEDONIJA stana NESAVISNA !!!!! branko ne dal nezavisnost!!!vic na stoletioto!!:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom