Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Inace Gospod Bog postoi !!! i tuka nema sto drugo da se zbori. tie sto ne veruvaat vo nego se luge sto se razocarani od svojot zivot, ne znaat kako da si gi resat problemite i go cekat Gospod da se simne...
Dali se gledas kolku si kontradiktorna ovde??? Daj ziti se najmilo.. Odi resi gi problemite sto gi imas, prestani so predrasudi pa posle davaj komentari. Ok e sto si veruvas, samo ne probuvaj da navreduvas nekoj sto ne veruva.. Toa ke ti recam.. :toe:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Несакал да биде сам де.А зашто,ти разочаран си и си го мразиш животот?
Епа чим не сака да биде сам што не слегува малце овде да види како живееме. Не знам зошто толку се срами да се симне и да ни раскаже како е горе (=

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Несакал да биде сам де.А зашто,ти разочаран си и си го мразиш животот?
Не, само срањата во него .. али ако имаше господ можеше барем малце да ми посвети внимание и да ми го среди животот ! Ако ништо друго барем да се симне и да направи 5 минути муабет со мене .. за жал (или за среќа) не постои !

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ако сам не си го средиш животот, ќе ти го среди Господ... Само ти надевај се. :tapp:

Почни да правиш нешто со животот, не ти е касно.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Браво , се направи паметен ..

А бре џбитек еден .. ти реков немора на секој пост со контра да ми враќаш .. глеаш дека одговорот не ти го пишав на тебе ..

баш ти најде на ми мрчиш шо да правам со животов, а уопште незнаеш ништо за мене !

ајт сиктер !

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Како прво, нема ниедно правило што ме спречува да пишувам на кого сакам. Пукни си.
Не морам да ти враќам контра, ама сакам, пошо колку само не си во право.

И не знам ништо за тебе, ама знам дека си пропалица и залутана овца.
Ајде лека ноќ.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Boze ...se razocarav od lugevo kakvo mislenje imaat (sto gluposti pisuvaat) ....se soglasuvam so Tamarce-bravo!

Inace Gospod Bog postoi !!! i tuka nema sto drugo da se zbori. tie sto ne veruvaat vo nego se luge sto se razocarani od svojot zivot, ne znaat kako da si gi resat problemite i go cekat Gospod da se simne...
E баш ко ќе се разочарат треба да продолжат да веруваат во Бог.Бог нема да се симне на земја и лично да им помогни,тој им помага на друг начин,преку други луѓе.Никогаш не треба да се губи вербата во Бога,пошто секое лошо се случува со некоја причина,можеби не е во нас,можеби ја направил некој наш прадедо,бидејќи за гревовите се враќа на внуци,правнуци.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Како прво, нема ниедно правило што ме спречува да пишувам на кого сакам. Пукни си.
Не морам да ти враќам контра, ама сакам, пошо колку само не си во право.

И не знам ништо за тебе, ама знам дека си пропалица и залутана овца.
Ајде лека ноќ.

Ете глеаш , тоа ми е најголемиот проблем .. у животов имам упознаено претерано многу имбецили ко тебе , и тоа полека ме уништува .. јебига , можда таква ми е среќата ! Али се гледа дека си многу импресиониран од самиот себе , ако ! Ако ја сум пропалица , онда за тебе не постои збор што ке може да опише колку мизерно суштество си ти !

Чао !

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
velat. gospod go sozdal covekot , i se drugo..
site gledame deka so civilizaciskiot rast lugeto sami tezneat da ja unistat ili da ja spasat planetata..

a sto ceka gospod koga gleda deka edna negova kreacija -covekot unistuva druga negova kreacija ?
..Ne ceka nisto -zatoa sto go nema.

i ne mozam da svatam kako koga lugeto se bolni i znaat deka pomosta treba da ja baraat kaj lekar, tie se molat gospod da gi spasi i ke im resi se . a kako ke im resi?
da postoese bog nieden od vernicite vo nego nemase da znae ni za bolest, ni za taga, se ke im bese ubavo podredeno vo zivotot.
Па порано било така ама луѓето направиле многу гревови,почнувајќи со Адам и Ева и затоа е така,затоа има тага,болести.Ама Бог ветил дека кога ќе се врати пак на земјата,ќе бидат поделени оние што верувале во него и оние што не верувалеи дека тие што ќе останат да живеат на земјата нема да знаат за тага и болести,нема да има солзи итн.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
E баш ко ќе се разочарат треба да продолжат да веруваат во Бог.Бог нема да се симне на земја и лично да им помогни,тој им помага на друг начин,преку други луѓе.Никогаш не треба да се губи вербата во Бога,пошто секое лошо се случува со некоја причина,можеби не е во нас,можеби ја направил некој наш прадедо,бидејќи за гревовите се враќа на внуци,правнуци.
Па нели кога одат кај Св Петар, секој си одговара и плаќа за гревовите... значи сметката е платена...не се наследуваат долговите

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Не, само срањата во него .. али ако имаше господ можеше барем малце да ми посвети внимание и да ми го среди животот ! Ако ништо друго барем да се симне и да направи 5 минути муабет со мене .. за жал (или за среќа) не постои !

Сакаш се идеално да ти биде?Ако си се разочарал од нешто немора да значи дека никој не те сака или дека никој не мисли на тебе.На сите ни се дешаваат срања...
Животот нема да ти го среди Господ,животот е твој и сам треба да се потрудиш нешто да подобриш,а од Господ можеш да добиеш мала помош.
Он нема да ти се симне одозгора да те праша како си...он знае,само ти побарај го и ќе го најдеш.

Член од
1 декември 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Не можеме да чекаме Господ да ни го среди животот. Самите ако не се снајдеме на овој свет не ни е а тоа Господ крив. Сепак вербата во Него ни помага да одиме напред во животот. Но сите луѓе не се исто. Некои прават добрина, некои предизвикуваат зла. Сето тоа е до самата личност. А тука Господ не може да спречи било како однесување на човекот. Отсекогаш постоело и ќе постои и мир и војна на овој свет.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Епа чим не сака да биде сам што не слегува малце овде да види како живееме. Не знам зошто толку се срами да се симне и да ни раскаже како е горе (=
Ти кажав еднаш. Еднаш дојде, го распнавме.
Премногу сме грешни, треба малце да се свестиме шо прајме.

velat. gospod go sozdal covekot , i se drugo..
site gledame deka so civilizaciskiot rast lugeto sami tezneat da ja unistat ili da ja spasat planetata..

a sto ceka gospod koga gleda deka edna negova kreacija -covekot unistuva druga negova kreacija ?
..Ne ceka nisto -zatoa sto go nema.

i ne mozam da svatam kako koga lugeto se bolni i znaat deka pomosta treba da ja baraat kaj lekar, tie se molat gospod da gi spasi i ke im resi se . a kako ke im resi?
da postoese bog nieden od vernicite vo nego nemase da znae ni za bolest, ni za taga, se ke im bese ubavo podredeno vo zivotot.
А не мислиш дека наспорти доброто постој злото кое со сите сили се бори против доброто?
Не можи се да биди совршено, размисли малце.

Многумина го барале.......се загубиле
А кај го барале тие жити клепките, да ом и јас да го побарам. Свашта!

Kajgana Shop

На врв Bottom