Токму тие научници кои ти ги имаш набројано ги имаат побиени догмите кои ги наметнува Христијанската религија така да тврдењето дека тие верувале во господ дефиниран од христијанската религија ти паѓа во вода.
Бла бла бла... многу текст, оскудна содржина, аргументи НУЛА
Го прочита ли ти воопшто воведов на темава? Искрено не верувам, зашто ако си го прочитал немаше да го треснеш лапсузов погоре

Сите научници што ги наведов си верувале во Господ дефиниран од христијанската вера и откриен преку Библијата.
,, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "
-Исак Њутн
Еве неколку изјави на
Јоханес Кеплер:
"Јас сум христијанин!"
"Сакав да станам теолог, но сега гледам дека преку моите трудови Бог се прославува и во астрономијата, зашто ...небесата ја искажуваат Божјата слава, небото ги објавува Неговите дела" (овде Кеплер го цитира библискиот Псалм 19, стих 1.)
"Јас верувам единствено и исклучиво во службата на Исус Христос...Во него е секое прибежиште, секоја утеха."
,, верувам во Христовата смрт, воскресение и вознесение, како и во сите Негови чудесни дела што ги извршил додека бил на Земјата, за да го увери човештвото дека тој е и Бог и човек. "
-
Роберт Бојл
,, Има изобилство од докази дека Библијата, иако ја пишувале луѓе, не е производ на човековиот ум. Безброј луѓе во сите времиња ја почитувале Библијата како комуникација на Створителот на вселената со нас."
-
Сер Амброз Флеминг
итн. за повеќе прочитај си го воведов на темава.
Поздрав!