Како изгледал Исус?

Sme postirale vo isti moment i jas ne vidov deka si postirala, izvini i od mene. Neznam kako da si objasnam, no se na se mislam deka Isus bil belec, visok, zgoden covek kako na ikonite.

:) ммм едни заводливи очи што има, па тие нежни раце... меки усни.. ц ц ц ... прости ми боже грешница сум :se_ molam

:star: :pop:

Saa ke vi kazam jas kakov bil Isus nogo pati se imah gledano so nego na vremeto.On braka bese taka visok covek 210-15 i se gola glava bese.Sekogas se nosase raperski i nema vrska dali bese leto ili zima se bese on u cizmi.Drugo so da vi kazam za nego.. Nogo imase merek da snima spot ama u tava vreme nemase oste takvi raboti:tapp::tapp:

Saa ke vi kazam jas kakov bil Isus nogo pati se imah gledano so nego na vremeto.On braka bese taka visok covek 210-15 i se gola glava bese.Sekogas se nosase raperski i nema vrska dali bese leto ili zima se bese on u cizmi.Drugo so da vi kazam za nego.. Nogo imase merek da snima spot ama u tava vreme nemase oste takvi raboti:tapp::tapp:
Ajde be ne se zaebavaj so Bozju raboti i na ozbilna tema.

ama vo voda go krstel a ne se krstel so race, plus Isus spored pravoslavieto e bog i sin na sam sebe a toa e visa matematika.

ama vo voda go krstel a ne se krstel so race, plus Isus spored pravoslavieto e bog i sin na sam sebe a toa e visa matematika.
E sega znam deka e Visa Matematika, ama jas si veruvam vo toa. I vnimavaj tie sto veruvaat deka Isus umre za nasite grevovi ke voskresnat, a tie sto ne veruvaat neka mu ja mislat.

Исус е црномурест, црна косичка и темни очи, брада-но во никој случај ни налик како што е прикажан на иконите со аскетски измачен изглед и брада налик на овие што шетаат по Бит пазар и нови пазар:icon_bigg

ako sme site gresni, ne znaci deka site grevovi imaat ista tezina. i da se namurtis na nekogo e grev ili da se razvikas na blizok, ama da ubies nekogo bez vina e pogolem grev, taka da nemoj da mislis deka ako site sme gresni, ne treba da sprecuvame zlo i da istrajuvame vo zlo.Bog ke kaznuva a u raj ke idat tie so mali grevovi.

gresnicite ke gorat vo pekolot a nema prostevanje.

ako sme site gresni, ne znaci deka site grevovi imaat ista tezina. i da se namurtis na nekogo e grev ili da se razvikas na blizok, ama da ubies nekogo bez vina e pogolem grev, taka da nemoj da mislis deka ako site sme gresni, ne treba da sprecuvame zlo i da istrajuvame vo zlo.Bog ke kaznuva a u raj ke idat tie so mali grevovi.

znaci sepak im prostil na nekoi, a ne gi spikal u pekol na zarulja.
zatoa sto bog e edinstveniot sovrsen,covekot kolku i da se trudi , nekogas ke napravi grev,duri zelbata da se bide sovrsen e grev.zatoa bog mora na nekoi da im prostuva, a ne da gi praka kaj Luci.

ZELBATA DA SE BIDE SOVRSEN E GREV, A ZELBATA DA SE BIDE POROCEN NE E GREV, UBAVA LOGIKA NEMA STO!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom