Двете се многу стари, двете ја вршат истата работа, нема некоја посебна разлика (едната има RAID, не верувам дека тоа (ќе) го користиш).Ајде мала споредба помеќу ASUS P5PL2 & P5ND2. Дали се има некој сретнато со овие два вида на матични. Која е подобра, понова и други особини.
Направив SYSTEM RESTORE ама ништо не се менува пак исто, ваке ми прае од пред некој ден а ништо ама баш ништо немам снимано на компјутерот наеднаш ова се појави :SОди преку SAFE MODE и направи си SYSTEM RESTORE.
Од кога ти прави вака? Што си направил пред да те зеза? АКо си инсталирал нешто, бриши.
Луѓе ај кој знае нека помага. Нешто чудно ми се случи вчера на лаптопот. Кога ми е дома обично работам на него со адаптер во струја ама вчера нешто морав да работам на другиот крај на сстанот па морав да го исклучам. Е сеа со тоа исклучување од адаптер и работење на батерија и со повторното вклучување во струја компјутеров веќе не ја препознава батеријава. Ми покажува дека ја наполнил све ама работи преку адаптерот. Дали е можно да е софтверски проблем ова пошто батеријата ја проверив на друг лаптоп и работеше све. Нешто што прочитав на нет викаат во биос нешто да подесиш вамте тамте ама со биос нејќам да си рчкам. Дали знаете еден формат дали би помогнал или има друго решение.
Па не ја пуни до 100% туку 95% и прекинува со полнење. А инаку воопшто не работи на батеријата штом го исклучам кабелот компјутеров се гаси како обичен компјутер кога би исклучил од струја. Сега работи само од адаптер а да и додека работи а батеријава веќе на тоа визуелното не покажува дека се полни сепак сијаличката за полнење свети.Како тоа “не ја препознава батеријата“ ?
Додека е уклучен компјутерот во струја, ја полни батеријата до 100% и кога ќе ја наполни, не ја чепка, си работи директ од адаптер.
Пообјасни малку што точно ти е проблемот и што не можеш да правиш.
Уклучи го преку SAFE MODE види дали исто ќе ти прави.Па не ја пуни до 100% туку 95% и прекинува со полнење. А инаку воопшто не работи на батеријата штом го исклучам кабелот компјутеров се гаси како обичен компјутер кога би исклучил од струја. Сега работи само од адаптер а да и додека работи а батеријава веќе на тоа визуелното не покажува дека се полни сепак сијаличката за полнење свети.
Ај ќе пробам туку ако не успее така дали ако реинсталирам нешто од драјверите пошто знам на некои од нив имав такви пауер ствари е сеа поеќе беа мислам за оние подесувања хај перформанс и слично ама дали ќе имаат везе некое со ова.Уклучи го преку SAFE MODE види дали исто ќе ти прави.
Пробај и така.Ај ќе пробам туку ако не успее така дали ако реинсталирам нешто од драјверите пошто знам на некои од нив имав такви пауер ствари е сеа поеќе беа мислам за оние подесувања хај перформанс и слично ама дали ќе имаат везе некое со ова.
Пробај и така.
Пробај го и ова:
Стави ја батеријата на друг РС, види колку е полна, и испразни ја скоро до крај, па стави ја празна кај тебе, види тогаш дали ќе ја полни и дали ќе ти покаже дека е 95% полна кога ќе ја ставиш.
Пробај со Disable - Enable (не верувам дека ќе има разлика) и после пробај со UNINSTALL на тие, па рестартирај го РС и остај го сам нека ги инсталира.Да истото го прави. Не знам дали да пробам деновиве формат да му направам па да се ресетира се па да видам дали ќе проработи. Зошто еве влегов и во Device Manager и таму за батеријата ми даде три ствари нешто и сите ги проверив пишуваше дека функционира супер. Е сега се мислам дали на нив да им направам дисејбл па да направам енејбл ама ме фаќа страв поголема беља да не направам.
Отидена ти е батеријата.. Мене исто така ми прави работи само на адаптер, а кога ке го исклучам покажува 100% а се гаси за 5 минДа истото го прави....
Ете вика дека на друг лаптоп батеријата супер му работела.Отидена ти е батеријата.. Мене исто така ми прави работи само на адаптер, а кога ке го исклучам покажува 100% а се гаси за 5 мин
Стави си уште 1GB рам.дбра ли е конфигурацијата?
CPU AMD Phenom Quad-Core 9850 AM2+ Black Edition-5780den
MB J&W RS780GUVD AM2+ DDR2 1066MHz AMD HD3200 64M-3290den
1GB ram-1135den
dvd rw-1150den
case-hantol atx 500W-1170den(ова можи и да не го земам бидејки имам)
+монитор-5000ден(22инчи LG)
харддиск имам:helou:
целосна ми излегва 17525 денари па да прашам дали се исплаќа или можам нешто подобро?