Охрид

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Добро шо е со градов навечер бе? Шо е филмов со убер сељачкава атмосфера шо владејт во центар? На секој чекор ебана турбофолк музика(читај: певаљка или певаљ). Накитен е градов со сељандури околу локалите шо се во најстрогиот можен центар во нашиов мал град. Се изнервирав, озбилно.

Ако е некој за групно фрлање молотови коктели наредниве недели нека ме контактират.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добро шо е со градов навечер бе? Шо е филмов со убер сељачкава атмосфера шо владејт во центар? На секој чекор ебана турбофолк музика(читај: певаљка или певаљ). Накитен е градов со сељандури околу локалите шо се во најстрогиот можен центар во нашиов мал град. Се изнервирав, озбилно.

Ако е некој за групно фрлање молотови коктели наредниве недели нека ме контактират.
Совет за добар локал со жива свирка (али рок ова она)?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одма лево пред кружниот ток, зад споменикот на Кирил и Методиј, поранешно Van Gogh.
Знам. Супер. Фала за информацијата.

Него смешно ми е што се смени името на Ајван Плажа во Бафало Бич. :pos: Вака звучи урбано, да али изворското име ми беше баш интересно. Се сеќавам порано пред да се среди тоа, коа идев со моите попладне на таа плажа која беше чисто фамилијарна со деца. Цела плажа така и делот кај што е сеа Куба Либре. Али вака барем испадна за вечерни журки ок место. На плажа си а не си далеку од градот т.е. пешки си идеш.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Јас уште си ја викам Ајван плажа, по олд-скул ми е така.
Иначе, за свирки мојш да ојш и Портал, ама мислам дек немат секој ден свирки.

Иначе едно обавестување:
Ни под разно да не сте се возеле со такси компанијана АКТУЕЛ.
Мене еден шерет ме помисли дек сум туриста, и кај кулине Христо трна да ме носит од Макси Д, а зедов такси од Охридска. Место од Феникс да ојт, тој цел круг сакаше да свртит низ цел град, куче џупско.
Мамето нивно.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ного сељачко изгледа тоа со на секој чекој "жива" свирка, певаљките врескаат важно. Инаку фин град, ногу гужва.

Гранит плажата страшно е, си ги испосеков нозете и кога видов ногу мака, си земав влечките кои од карпине и они се скинаа. Инаку вчера на добрите бранови како се шлапкавме, бесплатна масажа наместо десет евриќи за пола саат. :icon_lol:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99

Абе страшна работа, ми се згади да одам по чаршија, ко некоја паланка да сме...

После амамот, на отворено шо е еден кафич, застанат еден човек-бенд со синтисајзер, пати и страда со Лепи громе, подолу малце од Фото Рекс ечи некое отепано турбо, на плоштад се натпреваруваат сите кафичи кој појќе песни од Сека ќе пуштит, а пак во Немо пред некој ден свиреше еден бербер наречен Жаре, го исвири цел шумадиски репертоар, а луѓево таму поблесави и од него, играа оро пред Немо.
Чадат лесковачките скари на сите страни, низ чаршија, покрај езеро. На Пиво фест во Прилеп помалце скара има. Чабе се туширам кога излегвам низ чаршија, дома ко ќе се вратам мирисам на шарска со примеси на џигер со лук.

Да не бев охриѓанец, немаше да дојдам во Охрид, барем не низ чаршијата. Градов се напрај катастрофа.

Мој предлог е да бегате што подалеку од центар, одете во Куба Либре, Кадмо Бич. Љубаништа и Градиште на плажа.

J

Johnny Stulic

Гостин
Лани бев за викенд во кафе Дак ме однесе еден пријател ,не беше воопшто лошо,добар и брза услуга цените му беа како и насекаде (100-ка пиво) ,имаше некој бенд свиреа солидно како што разбрав се менувале секој ден па и не ми изгледаше некое лошо место за да поминеш некоја вечер,вака со едно око се подразвртив наоколу имаше и доста сингл индивидуи внатре кој изгледаја солидно.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Ми се чинит годинава имај најногу лесковачки смрадој, селски певаљки и турбо-фолк од последниве години.
Почнаја со крадење сегде, по чаршија не поминвиш за помалку од 15 минути, освен ак не се туркаш меѓу концентрирана маса луѓе шо те пцует.
Зарди ова ми недостигат зимана.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Има ли бе негде смештај?
Не мора да е Охрид, некаде близу плажа да е...
Фала!

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Утре идам, известете ги спасувачките екипи да бидат спремни во наредните 5 дена.
Смештај ако најдиме арно ако не по клупи ќе спиеме.
И сакав да прашам, дават бурек в полиција ако си гладен ?

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Утре идам, известете ги спасувачките екипи да бидат спремни во наредните 5 дена.
Смештај ако најдиме арно ако не по клупи ќе спиеме.
И сакав да прашам, дават бурек в полиција ако си гладен ?
За смештај не грижи се. Ко ќе слезиш од автобус ќе имаш 30-40 понуди, дали за Велгошти или Видобишта ("блиску до центар"). Прво прашај кај се наоѓат, па после оди.
За бурек не грижи се, даваат тазе, само од пред неколку дена купен. Ама, пошо ќе си Охрид, бурекот ќе треба да си го платиш. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom