Добро шо е со градов навечер бе? Шо е филмов со убер сељачкава атмосфера шо владејт во центар? На секој чекор ебана турбофолк музика(читај: певаљка или певаљ). Накитен е градов со сељандури околу локалите шо се во најстрогиот можен центар во нашиов мал град. Се изнервирав, озбилно.
Ако е некој за групно фрлање молотови коктели наредниве недели нека ме контактират.
Абе страшна работа, ми се згади да одам по чаршија, ко некоја паланка да сме...
После амамот, на отворено шо е еден кафич, застанат еден човек-бенд со синтисајзер, пати и страда со Лепи громе, подолу малце од Фото Рекс ечи некое отепано турбо, на плоштад се натпреваруваат сите кафичи кој појќе песни од Сека ќе пуштит, а пак во Немо пред некој ден свиреше еден бербер наречен Жаре, го исвири цел шумадиски репертоар, а луѓево таму поблесави и од него, играа оро пред Немо.
Чадат лесковачките скари на сите страни, низ чаршија, покрај езеро. На Пиво фест во Прилеп помалце скара има. Чабе се туширам кога излегвам низ чаршија, дома ко ќе се вратам мирисам на шарска со примеси на џигер со лук.
Да не бев охриѓанец, немаше да дојдам во Охрид, барем не низ чаршијата. Градов се напрај катастрофа.
Мој предлог е да бегате што подалеку од центар, одете во Куба Либре, Кадмо Бич. Љубаништа и Градиште на плажа.