Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
A be Sharko...vratija se sto sleduva.
Do puska.
Procitaj,vidi...pa kenkaj.
Oficerite se dolzni spored vojniot zakon za posebni priliki da se povlecat so vojskata (t.e da se povinuvaat na naredbite).U Makedonija imaa pravo da resat dali ke se povlecat ili ke ostanat da sluzat na ARM.
Da ne zborime sto onoj Bocinov ke go strelaa ako bese srbin za toa sto go napravi so Aurora (toa e klasicno velepredavstvo i nepocituvanje na naredbite) pa kako makedonec go pustija i on stana nacalnik na ARM posle nekoe vreme.
Odmori so kvalifikacii.
p.s Ima edna rabota kaj sto se stvarno dolzni.Radarite i PVO-to gi zemaa...do posledno.Najdobrite radari na ex YU od sekogas bea vo MKD pozicionirani.
a be gospodine ajde odgovori na toa:
kolku Makedonci zaginaa vo tie vojni?
sto e otvoren grad?
sto e granatiranjeto na otvoren grad?
pa Makedonija stana nezavisna drzava be gospodine i oficerite koi sakaa bea povikani da sluzat vo ARM, nekoi dojdoa nekoi ostanaa, eve eden primer za tebe, licno go poznavam covekot na kosovo bese komandant na tenkovski bataljon i resi da ostane vo srbskata armija,a e Makedonec nikoj ne mu rece nisto.

N

n/a

Гостин
Jna koga si idese i stekerite gi zema od Makedonija..zasto zagina sase gesovski?za golema srbija?druga rabota ako ne im go dudlase kirco nas drzavnik na srbite ke ne napadnea i toa kako!!
Uste li veruvas deka tie sto se borea vo jna se borea za prava a ne za golema srbija..
Dali bese srbija taa sto ne delese so Grcija?

uste li veruvas deka "Arkan je ziv"?
Abe sramota e filmovi so arkan da si pravis majkata neli makedonec si?

Od jugolsavija dobro sto vidovme tito bese samo drugo nisto..
od 1913 pa navaka ama bas nisto

Luge ne siram nikakva bugarska propaganda
Zevsus nemam nisto protiv tebe,,ne ti repliciram tebe nego opsto na site
Luge dosta se karate koj e bugar koj srbin..dosta se palite na Arkan i na Bugarska mafija i kurvi
Makedonija e nezavisna 17godini..jugonostalgicari prestanete..
Mora da si oformite makedonska svest i spored taa da se vodite..
Od srbija, bugarija, albania, grcija leb ne vadite tuku od Makedonija i spored taa treba da se vodite
A be zosto gi odvodnuvate temite i zboruvate raboti...sto prosto ne se taka?
Stekerite gi zemale?Sramota be is no good...siguren sum deka u deset armiski stana bilo taka...u site drugi disciplinirano napravija primopredaja.
Ti znaes koj mu bese direktno komandant na Saso Gesovski?
Znaes ili neznaes?
Aurora ja komanduvase admiral Dragutin Bocinov.
Direktno i licno.
Zosto be nikoj nikogas ne go prasa zosto gi ostavi nebraneti vojnicite u transporteri pred G.S u Split...ko sto napravi...posle osamostojuvanjeto na Makedonija?On direktno e kriv za smrtta na Sasho Geshovski.(i ne samo nego...na tie sto znaat i se sekjavaat...ustasite togas pridavija povekje redovni vojnici.Jas pamtam posto odma posle toa go mobiliziraa tatko mi.
A be na koj jazik treba da kazam za naredniot del...ne zbori i ne kontraj kaj sto neznaes?Zeljko...stvarno vleze so prvata ekipa...u puna oprema u Sofija otkoga mu ukradoa blindiran mercedes.Si go zema i se vrati u Srbija ko sef.Prasaj gi tatarishtava koj bile bai Mile i Fatik...dvajcata bea lugje na srpskata mafija u Bugarija.Od niv bese informacijata.
Drugiot del nema smisla da go argumentiram i sporam :toe: .
Mozebi trebase...da bide malku drugcie...pa da vidis kako toa izgleda.

N

n/a

Гостин
a be gospodine ajde odgovori na toa:
kolku Makedonci zaginaa vo tie vojni?
sto e otvoren grad?
sto e granatiranjeto na otvoren grad?
pa Makedonija stana nezavisna drzava be gospodine i oficerite koi sakaa bea povikani da sluzat vo ARM, nekoi dojdoa nekoi ostanaa, eve eden primer za tebe, licno go poznavam covekot na kosovo bese komandant na tenkovski bataljon i resi da ostane vo srbskata armija,a e Makedonec nikoj ne mu rece nisto.
G-n Males.
Otvoren grad ne e onoj u koj sto ima blokirana i sardiasana voena baza.(Pritoa valjda ne treba da ti napomenam deka u Aurora bea stacionirani 75% od voeno pomorskite sili na SFRJ).Otvoren grad ne e onoj u koj sto se onevozmozuvaat nabavki za vojnicite u istata taa baza i se puka po niv od snajperi i pesadisko oruzje.Zbor nema za otvoren grad.
Kjutenjeto ne pomaga na ovoj forum.Dragutin Bocinov se dogovori so ustasite od HDZ da ja predade komplet celata baza...so se tesko naoruzuvanje i site voeni brodovi.Zatoa sto go napravi...ako Bocinov bese srbin...ke go obesea na klavirska zica.Cista srekja sto eden od podredenite...crnogorec skontal sto ovoj smera pa go prati u voen zatvor u 5 do 12 i go transportirase na sudenje u Belgrad...a on gi izvadi voenite brodovi u Boka Kotorska.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Да си пријател со нашиве комшии е исто како да играш руски рулет. Односно стапуваш во игра а не знаеш како ќе завршиш. Според мене такви се нашите комшии, не знаеш каде им е куршумот кој што со нетрпление очекуваат да го испалат во наш правец. Сето ова ќе се реши кога Македонија ќе застане на нога, кога ќе имаме малку повеќе влијание врз работите околу нас, сами ќе се смират.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Zevsus ti kazal ti tatko ti deka celite na Jna bile golema Srbija..
Zasto ne go komentras potegot na milosevic da ne deli?
Zasto ne go komentiras toa deka srbija na nekolku pati sakase da ne napadne?Arkan pa arkan..abe izglea si ja cital "Mafije sveta" od lopuzina..i jas ja imam citano odlicna kniga e zbori za ovie raboti za srpskata mafija..
Abe luge ajde veke zaebete Srbija i Bugarija gledajte za makedonija, mesto da zborime za ludostite na Pitu Guli nie zborime za ludostite na Arkan:)

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
vidi ne si odgovoril na site prasanja, ama ajde use edno za tebe.
pisuvav pogore ama za tebe ke go povtoram
na prijatelska baza, vojskata na jugoslavia navleze na teritorijata na RM vo dlabocina od 250 metri i ostana na tie pozicii okolu dve nedeli, toa bese vo blizina na Kriva Palanka, a mestoto se vika Cupino Brdo?
inaku admiralot se vika Dragoljub, a ne Dragutin bese komandant na voeno pomorskata akademija koga pocna vojnata i ima vo edna kniga negova biografija, i tamu pisuva zosto e obvinet.
aj kazi kolku Makedonci zaginaa vo tie vojni, poso imas poznavanje na temata ne bi trebalo toa da e problem za tebe.

N

n/a

Гостин
E g-n Males?
Da prodolzuvam?Sakas da ti predocam razliki?
Major Milan Tepic...od bjelovarskata kasarna gi prati site vojnici bez da gleda koj kakov e da se predadat na ustasite,(povekje od 200 vojnici) odkoga prethodno go minira skladot na kasarnata zaedno so kompletnoto vooruzuvanje i vozen park...i stavi eksploziv i na nego samiot.
Koga ustasite pocnaa da vleguvaat u kasarnata...ima pukano i gi ima pcueno da idat ponatamu i da se predadat i onie sedum vojnici sto nikako ne sakale da se predadat.
Otkoga videl deka ne biva...go ima detonirano celiot sklad i zaedno so nego zaginaa i onie sedum vojnici...ama ni edno parce oruzje,municija...da ne zboram pa za tenk ili transporter nema padnato u race na hrvatite.

Tokmu zatoa Tepic Milan...e naroden heroj.:vozbud:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Definitivno si SRBOMAN gledam duri i na repultacija me pcues na srpski..Nemoj od sega da sum videl da disklutiras za Makedonija..I jas imam poteklo od severna Makedonija ama ne sum srbin ama ti izglea mislis u moda deka e

N

n/a

Гостин
Zaginaa okolu 40-tina makedonci.
Ustasite gi ubija!
Toa nikako ne go vadi od kontekst.
Nemoj sega drn...drn...ama za kogo se borea...i slicni prasanja.
Nikoj ne znaese na start na raspadot na SFRJ za sto se bori ustvari i deka Geda Gluperda (alijas Milosevic) i Sranjo Tudzman veke se dogovorile sto i kako ke delat.
70% od oficirite se borea za Jugoslavija.Za toa za sto bea skoluvani i plateni.
Cupino Brdo e svoevolie i nepocituvanje na naredba od strana na srpskiot oficer nadlezen za toj del od nivnata granica...za sto bese soodvetno sankcioniran i degradiran.
Da...Admiral Bocinov se vika Dragoljub :smir:

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
E g-n Males?
Da prodolzuvam?Sakas da ti predocam razliki?
Major Milan Tepic...od bjelovarskata kasarna gi prati site vojnici bez da gleda koj kakov e da se predadat na ustasite,(povekje od 200 vojnici) odkoga prethodno go minira skladot na kasarnata zaedno so kompletnoto vooruzuvanje i vozen park...i stavi eksploziv i na nego samiot.
Koga ustasite pocnaa da vleguvaat u kasarnata...ima pukano i gi ima pcueno da idat ponatamu i da se predadat i onie sedum vojnici sto nikako ne sakale da se predadat.
Otkoga videl deka ne biva...go ima detonirano celiot sklad i zaedno so nego zaginaa i onie sedum vojnici...ama ni edno parce oruzje,municija...da ne zboram pa za tenk ili transporter nema padnato u race na hrvatite.

Tokmu zatoa Tepic Milan...e naroden heroj.:vozbud:
fala za informaciite ama ne gledam kako se povrzani so moite prasanja do tebe

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Definitivno si SRBOMAN gledam duri i na repultacija me pcues na srpski..Nemoj od sega da sum videl da disklutiras za Makedonija..I jas imam poteklo od severna Makedonija ama ne sum srbin ama ti izglea mislis u moda deka e

Зашто да не дискутира ?

Да не треба да е по клуч 25 % па да има право да дискутира ?

Што у мода ... вистина си е вистина сакалти да видиш тоа или не така си е

N

n/a

Гостин
A be ti mali si kreten i jas ne mislam da se raspravam so tebe.
Kakva moda kakvi bakraci...:toe: hehe :pos2: uste i ke me nasmees.
Takvi `ubermacedonishe` ko tebe od preku atlantikot sto davaat 5$ i serat ko foki ne i trebaat na Makedonija.Odmori malku i napisi eden normalen i izdrzan post.
I prekini da spamuvas. Si se zapnal za Zeljko ko slep za stap...pa spomnuvas knigi i vesnici...
Kakvi knigi shaban...Arkan e dete na DB od rodzenje...i za max da te zbunam ke ti kazam fakt:
Zeljko e roden u Slovenija i kum mu e Stane Dolanc.Istiot toj cel zivot go pokrivase i tolerirase...do negovata smrt.Koj e Stane Dolanc ke si procitas.
Od bliska rodbina Zeljko od tatkova strana ima samo cicko(brat od tatko) Miso.Bil sef na DB za Kosovo do 1974,koga pagja Rankovic i nego(cicko Miso) go penzioniraa.Ziveese u Pec...vekje e pokoen(lesna mu zemja) i on mu e kum na mojot dedo.Dedo mi bese direktor na bolnicite u Pec,Gnjilane i Uroshevac (u razlicno vreme)
I umesto da citas kvazi literatura...prasaj...sto znam ke ti kazam.

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
Zaginaa okolu 40-tina makedonci.
Ustasite gi ubija!
Toa nikako ne go vadi od kontekst.
Nemoj sega drn...drn...ama za kogo se borea...i slicni prasanja.
Nikoj ne znaese na start na raspadot na SFRJ za sto se bori ustvari i deka Geda Gluperda (alijas Milosevic) i Sranjo Tudzman veke se dogovorile sto i kako ke delat.
70% od oficirite se borea za Jugoslavija.Za toa za sto bea skoluvani i plateni.
Cupino Brdo e svoevolie i nepocituvanje na naredba od strana na srpskiot oficer nadlezen za toj del od nivnata granica...za sto bese soodvetno sankcioniran i degradiran.
Da...Admiral Bocinov se vika Dragoljub :smir:
potocno zaginaa 44 a oni zaginaa zosto ja rabotea rabotata za koja bea prateni tamu, odnosno veruvaa vo SFRJ i se borea za istata, a so stana posle site si znaeme.
e sega ova za Cupino Brdo, nemoj taka ne e ubavo da se lazeme, jas nogu dobro gi poznavam srpskite vojnici i oni se vojnici vo prava smisla na zborot, pa nema sansi da ne pocituvale naredba na oficer, a pak da ne spomnuvam sto oni ostanaa okolu dve nedeli na tie pozicii a za toa treba logistika, snabduvanje, odnosno toa e planirana akcija.
istoto se sluci i vo 1997 pisuvav i za toa pa ako ne te mrzi procitaj
so pocit

N

n/a

Гостин
e sega ova za Cupino Brdo, nemoj taka ne e ubavo da se lazeme, jas nogu dobro gi poznavam srpskite vojnici i oni se vojnici vo prava smisla na zborot, pa nema sansi da ne pocituvale naredba na oficer, a pak da ne spomnuvam sto oni ostanaa okolu dve nedeli na tie pozicii a za toa treba logistika, snabduvanje, odnosno toa e planirana akcija.
istoto se sluci i vo 1997 pisuvav i za toa pa ako ne te mrzi procitaj
so pocit
Da Bog da pas bio i ostao...ako znam za ova a se pravam lud.
Na casni krst imas kletva.
Bas ke prasam dali e nesto povekje od svoevolie...
pa ke piseme pak.
Ama g-n Males...nema uslovi be da se pravi kasa...ili sranje..u toj vremenski interval....prosto:toe: nemase uslovi.
Ipak...daj mi 4-5 dena pa pak ke piseme.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Абе се збуниле лугето залутале брдо ко брдо убаво им изгледало ко за пикник ... бре за 250 метри сеа ... ти го направи ко да влегле у Куманово ... пукнал некој, убиле некоја чавка, магаре ?

Што толку го напраи ова ко да е крај света ... ти прерипуваат СЕГА преку граница УЧКИ со Косово и Албанија секојдневно , прават кампови ти си се фатил 1997 ма што некој кампирал на некое брдо.

Еве ја јавно се извинувам што сме кампирале 250 метри у РМ ... изгледа мала провокација не знам што се десило и зашто ама гарант тој бил деградиран ради овој пропуст надлежниот старешина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom