ИСТЕКУВА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ВО 2012 ПО 99 ГОДИНИ

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
За тебе знаеме дека си турчин и сакаш да вратиш Македонија на турците.

За тебе знаеме дека си турчин и сакаш да вратиш Македонија на турците.

Вратете ја бе...На Турците вратете ја...Ќе изгрее и за нас сонцето, Атила, ќе изгреее..

ја, ето го оште един горд "наследник" на илинденците!!!

ја, ето го оште един горд "наследник" на илинденците!!!
А ти на што си наследник?На цигано-татарските племиња од Монголија и Татарстан?:macedonia 4 life:

Ние си знаеме на што сме наследници, ама грешката е вие што не признавате дека сте со татарско потекло...Ама зошто да признавате кога можете да си украдете историја, со помош на фалсификатори...

Eh, druze nie znaem kakvi i sto sme, ama vie ne znajte.Slovenci ste?...ili anticki makedonci ste?. Drugo e da se cinite za bas patrioti ee?! Samo ve pitam kade bevte patrioti koga vo centara na Skopija na dve preki od groba na Goce se vej albanski znamena , se pevase albanskia himn, se pukase s pistoli v denj na kosovskata nezavisimost:smir:

а што требаше да се направи да одиме да се тепаме?

А ти на што си наследник?На цигано-татарските племиња од Монголија и Татарстан?:macedonia 4 life:

Ние си знаеме на што сме наследници, ама грешката е вие што не признавате дека сте со татарско потекло...Ама зошто да признавате кога можете да си украдете историја, со помош на фалсификатори...

Сега очаквам да ми кажеш в која година сме тр'гнали от Монголија и која година от Татарстан. Чакам да ми кажеш и која година е с'здаден Татарстан и к'де се намира. От која татарска група произхождаме - от касимовските татари ли сме, от кипчаките, от астраханските или казанските, сибирските или кримските.
Как татарите са се смесили с циганите и са станали цигано-татарски племена. Хајде, нали си голјам експерт, сакам аргументите ти! Трјабва да можеш да заштитаваш думите си - нали си м'ж /или греша/!?

Па наследник е бе!
Сам си призна дека ги велича татароликите азијатски Канови од типот на Аспарух (АухспухРух), Гобор, можда и ГРАНДЕ КУБЛАИ, Бектор, си одбрал ник Атила...абе не само тоа, тој се ГОРДЕЕЕ со татарското си потекло!
Место да ќути и да се покрие со уши.....
Јас да сум, ќе умрам од срам некој да не дознае, а тој си се гордее!
Атила, а ја знаеш ли `Аз сам малко б`лгарче`?
:vozbud:

Па наследник е бе!
Сам си призна дека ги велича татароликите азијатски Канови од типот на Аспарух (АухспухРух), Гобор, можда и ГРАНДЕ КУБЛАИ, Бектор, си одбрал ник Атила...абе не само тоа, тој се ГОРДЕЕЕ со татарското си потекло!
Место да ќути и да се покрие со уши.....
Јас да сум, ќе умрам од срам некој да не дознае, а тој си се гордее!
Атила, а ја знаеш ли `Аз сам малко б`лгарче`?
:vozbud:
Нема зашто да не се гордееме со кановете си,както и со царете на племената преди вин,както и на царете след кановете ни, па представи си даже и един император (василевс ):smir:
Па се гордееме и со сите воjни кои сме водили,както преди 1878,такои след това.Па ако изтича един договор,както велите,значи веке са изтекли много други например Берлинскиja.:salut:

Пак не кажуваш дали ја знаеш `Аз с`м малко б`лгарче`...

Ra, KikoMC, Attila, FMI: уште еден ваков сеирџиски пост и ќе ве банирам.

.

Samo ve pitam kade bevte patrioti koga vo centara na Skopija na dve preki od groba na Goce se vej albanski znamena , se pevase albanskia himn, se pukase s pistoli v denj na kosovskata nezavisimost:smir:

A vie sto napravivte so ciganite okolu Sofija jos malko pa ce bide Bugarija so povece cigani od bugari :baeh: i togas ce znaete sto ste, jos malku da se iselite od Bugarija a se ide na toa

Нема зашто да не се гордееме со кановете си,както и со царете на племената преди вин,както и на царете след кановете ни, па представи си даже и един император (василевс ):smir:
Па се гордееме и со сите воjни кои сме водили,както преди 1878,такои след това

Pa znaeme deka se gordeete deka ste bile so Hitler vo koalicija deka ste siluvale i ubivale nedolzni gradjani i evrei znaeme znaeme imame i dokazi gradime spomenici na koi pisuva deka se od bugarskite fasisticki okupatori gradime spomenici i za evreite od treblinka ...

Дечко, ние си носим кр'ста. Може да строите споменници за евреите в Треблинка, ама и ние строим споменници - на тези лјуде които не допуснаха евреите в б'лгарските земи да отидат и те там. С това Б'лгарија бе единствената страна в Европа и то с'јузник на Германија, којато не допусна това. Зашто и в Македонија не бјаха спасени евреите -ето това е интересен в'прос.
Има куриоз относно холокоста. Всички обвинјават Германија, но там това се е в'ршило от определени структури. В с'штото време в Полша, Литва и Украјна, самото местно население е изв'ршвало с голјам ентусиаз'м геноцид над еврејските си с'граждани. Има пок'ртителни истории, не ми се иска да ги споделјам тук. Но след војната тези земи са победителки и не носјат вина за зверствата на своите граждани. Вината остава за Германија.
Па както каза fmi, нјама зашто да не се гордеем с нашите ханове, кнјазе, царе, военоначалници, духовници, интелектуалци и творци -сите които имат принос в историјата на Б'лгарија.

Епа ти гордеј си се, штом немаш на што друго да се гордееш!
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom