Смени си матична од друга марка и понов чипсет. Пример, земи си Asus P5Q со P45 чипсет.Во планови сум да ја земам конфигурацијава:
CPU: Intel core2Quad Q 9550 2.83GHz
MB MSI Interl P43 Neo-F
HDD 500 GB
VGA MSI N250GTS0 2D1G
Ram DDR2 4/6 GB/1333Mhz
Napojuvanje 550W
Некој совет,измена ?
4 или 6 GB рам?
... налаби на процесор додај на графика т.е. q8200 (- ~5000ден.) + 275gtx (+ ~5000), и да 4Gb Ram DDR2 ако одиш со плочаваВо планови сум да ја земам конфигурацијава:
CPU: Intel core2Quad Q 9550 2.83GHz
MB MSI Interl P43 Neo-F
HDD 500 GB
VGA MSI N250GTS0 2D1G
Ram DDR2 4/6 GB/1333Mhz
Napojuvanje 550W
Некој совет,измена ?
4 или 6 GB рам?
Рам 4GB ти се повеќе од доволни, ама немаш 1333 туку 1200 Mhz. Другото ти е добро.
Кој спомна DDR3?Каков е тој рам на 1200мхз, стандардна фреквенција на ддр3 рам е од 1333 мхз, за 1200 првпат слушам.
Иначе матичната што ја избрал ако го корсити компјутерот за најобични работи ке му заврши работа ама ако го корсти за некој по захтевни работи ASUS от ќе му заврши каде каде подобра работа.
Кој спомна DDR3?
Треба да ги конвертираш во формат кој го подржува дивиди-то, ако има DIVX најдобро е да ги напарвиш AVI формат и да запазиш на резолуцијата да не биде поголема од 640*480.Ne znam dali ovde se prasva ama imam eden problem! Znaci slegvam videa od youtube gi konvertiram za da mozam da gi gledam so Winamp i sakam da gi stavam na CD. Znaci se gi stavam na CD i na kom se mi fakat i mozam da gi gledam no na DVD-to nemozam,znaci koga ke go pustam CD-eto DVD-to go isfrla! Prasanjeto e dali e do toa sto se convertirani vo Winamp programata mi pravi problem ili e nesto drugo rabotata? Aj pomos ve molam:smir:
Pomos za nekoja programa za da go pretvoram vo DIVX?:kesa::jaj:Треба да ги конвертираш во формат кој го подржува дивиди-то, ако има DIVX најдобро е да ги напарвиш AVI формат и да запазиш на резолуцијата да не биде поголема од 640*480.
Fala najmnogu imas pijacka od meneAVS Video Converter 6 има многу добри опции, ќе ти заврши добра работа.
Ve molam nikoj ne mi odgovori na prasanjeto! Ako mozi odgovor?Znaci dali mislis za high performances dali e na Max Baterry i tie slicni Power Schemes? Ako mislis na toa togas e namesteno na Portable/Laptop!
A koga sme kaj toa kolku vreme ne sum ja polnel pa negde okolu 1 nedela znaci laptopot ne se polnel 1 nedela t.e. bil ispraznet 1 nedela blagodarenie na vrabotenite na AMC koi za edno reinstaliranje na windows go drzea laptopot 1 nedela. Dali do toa e mozi problemot? Golema blagodarnost za pomosta!