А1 Македонија (VIP)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Не е со платен ДДВ.

ДДВ-то го плаќаш башка, купуваш пример ваучер од 500 и доплаќаш и плус ДДВ. Тоа што тие на ваучерот ти е без ДДВ. Значи, тарифа по минута разговор не е со платен ДДВ. 14 +ДДВ.

Ти одзема 14 од ваучерот пошто ДДВ-то си го платил башка.
Сакаш да кажеш дека два пати ни наплаќаат ДДВ, на пример, кога купуваш ваучер од 500 + 18% ДДВ = 590 и кога разговараш, пр. во Мојот круг 6 ден. + 18% ДДВ = 7,08?
Чудно. Ја кога разговарам во Мојот круг после една минута разговор имам 6 ден. помалце, а не 7,08. :toe:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не бе друже, незнам што ве буни толку.
Ќе пишам попосле, ме викаат.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Сакаш да кажеш дека два пати ни наплаќаат ДДВ, на пример, кога купуваш ваучер од 500 + 18% ДДВ = 590 и кога разговараш, пр. во Мојот круг 6 ден. + 18% ДДВ = 7,08?
Чудно. Ја кога разговарам во Мојот круг после една минута разговор имам 6 ден. помалце, а не 7,08. :toe:
не бе,кај т-мобиле плаќаш кога ставаш кредит(им даваш 100ден ти стигаат 85 и нешто) и платено ти и си зборуваш за 6ден.
кај космофон плаќаш ддв од после(им даваш 100ден. ти стигаат 100)
јасно?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
и чичко Гwујо си купи VIP бwојче сега и он е Verwy Imowtant Pewson

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
не бе,кај т-мобиле плаќаш кога ставаш кредит(им даваш 100ден ти стигаат 85 и нешто) и платено ти и си зборуваш за 6ден.
кај космофон плаќаш ддв од после(им даваш 100ден. ти стигаат 100)
јасно?
Абе мене ми е јасно дека е така, ама на Мистичен изгледа нешто му е „мистично“. Ај да видиме он што ќе каже.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Абе мене ми е јасно дека е така, ама на Мистичен изгледа нешто му е „мистично“. Ај да видиме он што ќе каже.
Дечко (или дете) незнам шо те буни.

ВИП имаат цена од 9 денари (7,7 без ддв), т-мобиле имаат цена од 16,52 (14 денари без ддв), ВИП плаќаш 200 денари, има во нив ДДВ, имаш 200 денари СОСЕ ДДВ. Т-мобиле плаќаш 590 денари за 500 денари кредит (цената е БЕЗ ддв, зашто го доплаќаш со тие 90 денари).

Убаво викам јас, ако на некој не му е нешто јасно, да викне некој повозрасен ако има околу него, па после да му објасни со гестикулации или како разбира најдобро.

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Дечко (или дете) незнам шо те буни.

ВИП имаат цена од 9 денари (7,7 без ддв), т-мобиле имаат цена од 16,52 (14 денари без ддв), ВИП плаќаш 200 денари, има во нив ДДВ, имаш 200 денари СОСЕ ДДВ. Т-мобиле плаќаш 590 денари за 500 денари кредит (цената е БЕЗ ддв, зашто го доплаќаш со тие 90 денари).

Убаво викам јас, ако на некој не му е нешто јасно, да викне некој повозрасен ако има околу него, па после да му објасни со гестикулации или како разбира најдобро.
Мали, ај или врати се прочитај што сум напишал или како што викаш, викни некој повозрасен нека ти објасни дека и двајцата истото го збориме. :tapp:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
незнам што те збуни постот на мистичен, ама ај, се разбравме.:smir:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
amante be deca... sega li se pravat ovie presmetki? stvarno ste.. tuuuuu...
znaci vip i cosmofon plakas od posle ddv koa trosis... a t-mobile koga ja kupuvas kartickata...
ne znam sto vi e..
ova veke i vrapcinjata go imaat presmetano​

Член од
20 септември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
1
vo utresnite vesnici ima reklama za "FROG"pripeid .spored boite mi izgleda na cosmofon.valjda i oni ke namaluvaat. pocelo je pocelo.
ete i edna dobra rabota od pojavuvanjeto na VIP

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Da ne znae nekoj kako se ukluceu GPRS i internet na VIP na upatsvoto sto ide so brojot pisue deka ima upatsvo za podesuvanje na nivata internet strana a stranava im e bog da cuva.Nigde ne vidov uputsvo za uklucuenje gprs ili internet,aj ako znae nekoj neka kaze

Kajgana Shop

На врв Bottom