Бугарскиот терор , сведоштва , статии .....

• Креатор на темата Креатор на темата demkesh
  • Време на започнување Време на започнување
Виж, много п`ти сум го казвал това в този форум. ОМО отдавна са дискредитирани в БГ и това сами си го направиха с глупостите които в`ршат. Та колко п`ти да го казвам. Ако искате да направите некоjа македонска партиjа в БГ, направете jа. Сигурно има вече 10 000 македонци с бугарски паспорти. Ами саберете им подписите, регистрираjте партиjа, участваjте в изборите и за парламент и за кмет, и за евродепутати. Кадето искате. Ама да ми плачете тука за неколко д`рти пиjаници... смешно е... От това нагоре гледаj и коj се занимава с тjах - заштитничката на циганите
До там jа докарахте цигански мурафети да в`ртите. Дето му се вика по моjа краj - "Простотиjа до шиjа".

Та отново да го кажа, дано да се проумее това веднаж за винаги. Не се занимаваjте с ОМОвци, а като искате партиjа, направете си нова, с нови хора ваши си. Но поне да е направено квалитетно.

Но п`к какво ли ви давам ак`л. Като ви радват професионални судебни жалбатели, кефете им се. Но не е това решението.
Та по с`штиjа начин, да кажем на вашите льубимци Божидар Димитров и Краси Каракачанов да дадат на РАДКОвци по 10 000 евро и после судене до дупка в Евросуда. Та като сме започнали, ептен да станем за смех на Европата.
Мислиш ли че иначе 30 - 40 хильади евро са проблем за една д`ржава? Ми нема проблем, ште се плаштат. Ама да ти гледам на всеки две години разни тапунгери по телевизиjата да ми се пеньавjат по време на избори. Мерси.
Виж, поне Льубко е интересен, штото не му знаем салтанатите. Вие тука си го псувате, ама на нас ни е интересен. И може да ти се стори маjтап. Но тоj ако вземе да прави партиjа ште скрие капата и на Каракачанчета и на Сидеровчета, и всекакви такива образи, които правjат от политиката бизнес.

V bugarskija ustav ima izrichna zabrana za obrazuvvane na paretii na etnicheska i verska osnova!

Да Логистик знаеме дека има и знаеме дека и воклку судот во софија реши да и дозволи регистрација на ОМО дека ќе се најде некој што ќе го даде случајот на уставен каде повторно ќе се поништи правото за регистрација како политичка паритја.И тоа е во ред што ви функционира судството.
НО, мене ми смета тоа што таа уставна одредба се коси токму со меѓународните договори кои ги ратификувала р. бугарија и се коси со општата политика на ЕУ. И мене навистина не ми е јасно која е поентата во ратификување на тие меѓународни договори и конвенции кога самите тие кои ги ратификуваат не само де факто туку и де јура ги прекршуваат.

Абе луѓе (Македонци) зарем вреди да се трудиме да објаснуваме повеќе???

Hа човек еднаш се објаснува, не повеќе пати...меѓународните институции судат во корис демек на "тие фалсификаториоте" од ОМО Илинден Пирин. Оставете ги бугарите нека си плаќаат казни уште некој пат ете и собранието на ЕУ го осуди тој потег ќе му се скурче и на Европската Комисија и од нив соседиве ќе си добиваат казна и на крај ќе сакат ќе неќат ќе мораат да ја регистрират таа партија.

Јас предлагам клуч на темава поради тоа што се се повторува.... а и + со неразбрани луѓе немојш никогаш да се разбериш нека си тераат по нивно нека си ги носат последиците.

НО, мене ми смета тоа што таа уставна одредба се коси токму со меѓународните договори кои ги ратификувала р. бугарија и се коси со општата политика на ЕУ. И мене навистина не ми е јасно која е поентата во ратификување на тие меѓународни договори и конвенции кога самите тие кои ги ратификуваат не само де факто туку и де јура ги прекршуваат.
Njama kritika ot EU ili ot druga megunarodna organizacija (dori i pravozashtitni) protiv ovie tekstove ot ustavat.Do kolko znam poveketo zemi ot EU imat podobni tekstove v ustavite si.Prashal li si zashto v Germanija njma turska partija,koga ima nad 2 mln.turci ili arabska vav Francija?

Pere
Vo pravo si mnogo ot neshtata se povtaruvat

На 20 октомври 2005 год. повторно судот во Стразбург донел пресуда против Бугарија за нарашување на основните човекови права на етничите Македонци .

По делото Обединена македонска организација "Илинден – ПИРИН" и други срешту Б'лгарија,

ПОРАДИ ТЕЗИ С'ОБРАЖЕНИја, С'Д'Т
1. Приема единодушно предварителните в'зраженија на Правителството;
2. Приема с шест срешту един гласа, че е имало нарушение на чл. 11 от Конвенцијата;
3. Приема с шест срешту един гласа, че ответната Д'ржава трјабва да плати с'вместно на г-н Станков и г-н Иванов, в срок от три месеца от датата, на којато решението стане окончателно в с'ответствие с чл. 44 § 2 от Конвенцијата, 40 000 (четиридесет хилјади) френски франка за неимуштествени вреди;
4. Приема единодушно, че ответната Д'ржава трјабва да плати с'вместно на г-н Станков и г-н Иванов, в срок от три месеца от датата, на којато решението стане окончателно в с'ответствие с чл. 44 § 2 от Конвенцијата, 36 127 (тридесет и шест хилјади сто двадесет и седем) френски франка за разноски и разходи, ведно с как'вто и да било дан'к в'рху добавената стојност, којто може да се д'лжи;
5. Приема единодушно, че ште се начислјава проста лихва в размер на 4.26 на сто годишно от изтичането на гореспоменатија тримесечен срок до изплаштането на сумата;
6. Отхв'рлја единодушно останалата част от претенциите на жалбоподателите за справедливо обезштетение.

http://www.mjeli.government.bg/publications/Reshenia/d_pirin.doc

A, бе момчета, марсовци да бевте ќе сватевте дека не ви пали пропагандата повеќе, не е сега 19 век па да го лажите народот. Видиш кај овој народ има висока национална свест. Не ве сакаме! Толку не ви е јасно? Ако сакате да земам да ви нацртам.

Бате премногу си исфрустриран јас на пример ни ги сакам ни ги мразам бугарите....јас знам што сум мене никој неможе да ми каже ти си бугарин, грк или енглес јас сум Македонец пропаганди повеќе не палат од причина што има ОБРАЗОВАНИЕ во 19ти век немало образование луѓето немале леб да јадат па кои ке му подадел рака тие ја прифаќале несвесни за задните намери на соседите и со тоа лесно потпаѓале под манипулации за нивната национална припадност.

Сепак немојш да кажеш "Не ве сакаме" од една единствена причина Не се симнувај на нивото на другите.

Јас незнам што воопшто се трудиш да им објасниш нешто Демкеш? Не ми прочита некој од претходните постови за лоботомијата?

а на некои от вас как да им се објасни, че в Пиринска Македонија идејата, че македонец е нешто различно от б'лгарин е доста маргинална и непопулјарна..живееме в'в века на информационните технологии, това не е тајна за никого, само за такива като вас е тајна

като се јават тука хора от Пиринско, и пишат че са б'лгари, модераторите ги бришат..досега не се јавил човек оттам да каже, че е македонец,нема и да се јави, много са малко такива и са предимно прости и необразовани хора, с изклјучение на платените

за ОМО Илинден има закони, да ги спазват и да си направат партија, като всички останали партии в Б'лгарија..нема зашто за некакви си родоост'пници да се прави изклјучение..като сакат да са родоост'пници, това си е техен проблем /и право/, не е мој :))

Не ти е дан данас

. ... во 19ти век немало образование луѓето немале леб да јадат па кои ке му подадел рака тие ја прифаќале несвесни за задните намери на соседите и со тоа лесно потпаѓале под манипулации за нивната национална припадност.
Ајде бе, немало, бил си тамо, живил си или тако те научили даскалите?

. ...
Ајде бе, немало, бил си тамо, живил си или тако те научили даскалите?

Aide dee.. pa seuste go pravite toa ! Ja iskoristuvate nemastijata na makedoncite vo Albanija i Grcija ,vo situacija koga Makedonskata drzava e flegmaticna i zaspana ,vie idite ko paraziti od kuka na kuka i gi ubeduvate (POTKUPUVATE) siromasnite selani da zemat Bugarsko drzavjanstvo za da im se "podobrela" situacijata navodno bidejki Bugarija ke se "grizela" za niv podobro . Normalno za da posle imate argument plus da tvrdite deka vo Albania i Grcija ima Bugarsko naselenie.

Vie ste najpodlite kopilinja i ovaa sloboda sto ja uzivate e so kratok rok. A SE STO PRAVITE PROTIV NAS KE BIDE ZAPAMETENO I TRODUPLO NAPLATENO !

Pere
Ot edna druga tema,no e za teb!
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достојнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограниченија на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религија, образование, убежденија, политическа принадлежност, лично и обштествено положение или имуштествено с'стојание.
http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

Pere
Ot edna druga tema,no e za teb!
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достојнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограниченија на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религија, образование, убежденија, политическа принадлежност, лично и обштествено положение или имуштествено с'стојание.
http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg
Горе доле го прочитав уставот и забележав една ситуација кога Бугарија потписничка на декларацијата за заштита на националните малцинства во својот устав никаде не им дава права на малцинствата. во бугарија несмее да се основа политичка партија доколку таа шити верска образа служи за оцепување ако е еднонационална нејаснотии многу има во тоа и гледам самите не си го почитувате уставот или во соодветните закони поинаку ви е пропишано.

А за тоа колку глупи предци сме имале па сега паметни сме биле е на тоа прашање одговорот е во ЕВОЛУЦИЈАТА при што многу брзо сме еволуирале во пеметни и демократски луѓе ... некои порано некој подоцна :smir:

Tochno taka Pere,pravilno si razbral.Partii na etnichewska osnova ne se dopuskatat.Njama i smisal da se dopuskat sled kato pravata sa garantirani.Vidi se che tuj e problem za tija de barat privilegii,a ne prava,no kakto SAM PROCHETE I PRIVILEGIITE SA ZABRANENI!

И со тоа им се дава права на малцинставата??? Kако што е потпишано во меѓународните конвенции (бугарија е потписник) јасно и гласно НЕ тоа е кршење на меѓународни правни норми кои се санкционираат од страна на Судот за човекови права во Стразбур.

Има една нејаснотија зошто Судот во Софија дава сосема трети причини за нерегистрирањето на ОМО Илинден? односно зошто не го наведува членот од уставот кој забранува да се формираат партии со етинчки предзнак. Можеби за тоа што ОМО ИЛИНДЕН не е еднонационална партија... Можеби ги исполнува сите услови ама едноставно несмее да се регистрира од причини што македонското малцинство би имало сопствена партија....искрено тој дел од уставот вас ве враќа во времето на нашите "глупи" предци еднонационалистички денеска е време на ГЛОБАЛИЗАЦИЈА светот нема време да се замара кои на кои народ припаѓа од причина што светот го почитува она правило СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА ЈА ИЗРАЗИ СВОЈАТА НАЦИОНАЛНА ПРИПАДНОСТ ама вие не вие уште сте тие кои живеат во погрешно време и мислат дека така далеку ќе стигнат. Нема брат далеку да стигните имате казни од Стразбур парламентот на европа донесе заклучок со критики кон бугарија и истиот го доставо до европската комисија ќе ви следат и од нив казни мошне скоро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom