Омилен Метал Албум

mydyingbride10.jpg

MY DYING BRIDE - A LINE OF DEATHLESS KINGS

Потврда за тоа колку е само маестрален овој бенд. За мене преставуваат божество.
Иако албумов не е оној чистиот мрачен doom како во првите албуми, сепак и со мала доза на прогресивни елементи успеваат да издадат совршено дело. Првата песна ,,To Remain Tombless'' ве внесува во албумот на најдобар можен начин.
Со совршените специфични рифови и неверојатната мелодија даваат изворедна хармонија и веднаш влегуваат во уво.
Меланхолична музика, умирачки вокал, спори и меланхолични делови се карактеристиките на албумов.
Не постои дефиниција за вокалните способности на Арон. Одлично се вклопува во музиката придавајќи и ја онаа меланхоличност специфична за нив. Како шо вика Разиел, Арон е севишен.
Не само се во прашање само вокалните способности. На неговата поезија во текстовите може да и завидува секој. Едноставно кажано, не постои површност.
Би го препорачал на секој шо сака квалитетна музика.

Lamb of God-Ashes of the Wake

1. "Laid to Rest" – 3:50
  2. "Hourglass" – 4:00 (written by Willie Adler)
  3. "Now You've Got Something to Die For" – 3:39
  4. "The Faded Line" – 4:37
  5. "Omerta" – 4:45
  6. "Blood of the Scribe" – 4:23 (written by Willie Adler)
  7. "One Gun" – 3:59
  8. "Break You" – 3:35
  9. "What I've Become" – 3:28
  10. "Ashes of the Wake" – 5:45 (written by Willie Adler)
  11. "Remorse Is for the Dead" – 5:41 (written by Mark Morton)
  12. "An Extra Nail For Your Coffin/Another Nail For Your Coffin" – 4:37 (Japanese bonus track)
  13. "Bloodletting" – 1:58 (from Burn the Priest)
  14. "The Subtle Arts of Murder and Persuasion" – 4:10 (from New American Gospel)
  15. "11th Hour" – 3:43 (from As the Palaces Burn)
  16. "Black Label (Live)" – 4:37 (from Terror and Hubris)
  17. "Laid to Rest (Demo)" – 3:4
Epten me bendisuva albumov :D denojve go otepav od slusane
Lamb_of_God_-_Ashes_of_the_Wake.jpg

Disc TWO - Cradle Of Filth - Bitter Suites To Succubi
1. Once Upon Atrocity
2. Thirteen Autumns And A Widow - Red October mix
3. For Those Who Died Return To The Sabbat Mix *
4. Sodomy And Lust *
5. Twisting Further Nails **
6. Amor E Morte - Lycanthroy mix
7. Carmillas Masque
8. Lustmord And Wargasm-The Relicking Of Cadaverous Wounds
9. Dawn Of Eternity *
10. Of Dark Blood And Fucking-Stripped To The Bone mix
11. Dance Macabre **
12. Hell Awaits *
13. Hallowed Be Thy Name *

bitter.jpg

Засеа на плеј листа ми се вртат U.D.O со албумот Maestructor ме измрдаа од умот.Воедно бендов е форимиран од екс пеачот на Accept, и е уште еден доказ дека Германците освен за војна ги бидува и за Метал до коска!
http://youtube.com/watch?v=HpB_5fRq730

poise omileni:
Death-Spiritual Healing --- имам пишано за албумов и дефинитивно ми е на вечно 1 место.
Vader-The Ultimate Incantation
Dying Fetus-Purification Through Violence
Nile-In Their Darkened Shrines
Kreator-Coma Of Souls
Slayer-Reign In Blood

Мислам дека иам 20 пути пишано кои ми се од увек омилени... ама за оваа година...
Soulfly - Conquer (2008)
Slipknot - All Hope Is Gone (2008)

Мислам дека иам 20 пути пишано кои ми се од увек омилени... ама за оваа година...
Soulfly - Conquer (2008)

хммм па овај новиот на слипкнот не би рекол дека е баш нај нај.....

Soulfly - Conquer (2008)

Албумот од Слипнот не сум го слушнал и не можам нишо да речам за него, али овај од Соуфлај го слушам и реакција еднаква на нула бе човеку...Мислам може ти си по овај стил на музика, со џамперски шмек, али мене ми е преку глава од сиот тој таконаречен племенски дух, дивјачките рефрени, римите и монотоноста која владее на албумов. Ниту гостувањето на Vincent ( батката од Morbid Angel ) не ми го поправа впечатокот....

Али очигледно Mesaja има различно гледиште кога се работи за Соуфлај...:)

Албумот од Слипнот не сум го слушнал и не можам нишо да речам за него, али овај од Соуфлај го слушам и реакција еднаква на нула бе човеку...Мислам може ти си по овај стил на музика, со џамперски шмек, али мене ми е преку глава од сиот тој таконаречен племенски дух, дивјачките рефрени, римите и монотоноста која владее на албумов. Ниту гостувањето на Vincent ( батката од Morbid Angel ) не ми го поправа впечатокот....

Али очигледно Mesaja има различно гледиште кога се работи за Соуфлај...:)

Дефинитивно.
Обострано го делиме мислењето.
Инаку, се разочарав по дознавањето на информацијата дека на албумот ќе гостува Dave Vincent, член на мојот омилен бенд.
Сепак се работи за соработка и почитување, нормално дека нема да ја одбие понудата, иако воопшто тоа не е по негов вкус и негов стил.
Не гостува само Винсент, гостуваат мислам уште двајца, помалку афирмирани членови на метал бендови.

Стварно е монотоно, веќе преслушано и акцпектирано како досадно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom