E
`EsCaPe`
Гостин
Колку често...епа..хммм...одев едно време секоја сабота , ама сега не знам зашо прекинав...ама од следна сабота пак ке си одам редовно...I Promise
ne se prasuvaj, odi sam zapali sveka vo crkva i ke vidis:wink:Се прашувам кој е филингот да палиш свеќа во црква?
Дали е тоа некое медитативно чувство/расположебие или?
А некогаш богами и на германскиСум палел порано и не сум почувстувал никаков посебен филинг, само збунето сум гледал во пламенот и сум се прашувал "Зошто го правам ова?" или понекогаш на англиски "What's the point od this?"
Има разни христијани, некои не палат свеќи, некои немаат цркви, некои немаат икони, некои имаат поинакви свети книги....palenjeto sveki vo crkva ja simbolizira ljubvta vo hristijanstvoto. imam procitano eden stih koj veli" svekata moze da zapali iljadnici drugi sveki a da ne izgubi ni najmala iskra od svojot plamen"
isto kako ljubovta
И пожарот може да се пренесе од едно во други 1000 села и притоа да не го загуби пламенотpalenjeto sveki vo crkva ja simbolizira ljubvta vo hristijanstvoto. imam procitano eden stih koj veli" svekata moze da zapali iljadnici drugi sveki a da ne izgubi ni najmala iskra od svojot plamen"
isto kako ljubovta
kolku sto znam Isus ne ni zapoveda nitu da ne palime sveki.И пожарот може да се пренесе од едно во други 1000 села и притоа да не го загуби пламенот
Христос не ни заповеда да ја симболизираме љубовта, туку да ја практикуваме. Христос не рече: Палете свеќи како симбол на вашата љубов, туку рече: Љубете се еден со друг како што Јас ве возљубив вас. А добро знаеме дека Христос не запали свеќа за нас поточно зборот свеќа не се ни спомнува во Новиот Завет, ниту Христос, а ниту апостолите не палеле свеќи.