Уште едно предавство..

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Македонија секогаш страдала од домашни непријатели - предавници, од памти век (антика) до ден денешен.
Sekoj narod stradal od domashni predavnici taka da toa ne e samo nash patent. Starite Grci ne mozhele glava da dignat od potplatenite i kaj niv bilo sosema normalno da primish potkup :wink::wink: Mozhebi nie Makedoncite imame i povekje antichka grcka krv od samite Atinjani :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aj be gluposti...
kako moze nekoj da saka da prodava vakva eftina prikaska?

A deka bugarite ne imaat u tefter site do eden...ne imaat,da si znaete i da ste si na jasno!
So decenii e kreirana nivnata mreza na `sorabotnici` vo Makedonija,i nazalost...takvi ima mnogu!
Bugarskata ambasada vo Skopje e najbrojna i ima najmnogu `kadar` od site nivni diplomatski pretstavnishtva,vo cel svet.
Cel eden arhiv ima vo Sofija,kako i sluzba so koja sto od vreme na vreme se dopishuvame duri i po kajgana!
Pozdravi,bratia makedonci :vozbud: :pos2: :pos2:
Tокму затоа и нивниот амбасадор во Скопје Михо Михов пред да биде назначен за амбасадор беше Генерал во Бугарската војска која влезе во НАТО.Значи не е некој режисер или даскал а по најмалку син на некој лижигаз во власта како што имаме обичај ние да стокмиме амбасадори на поважни амбасадорски места.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Две децении ќе бидат потребни за да се средиме?!?!?!?! Леле леле...

Доста Димовска беше поставена од страна на премиерот, против волјата на нашите Македонци во Бугарија, за директорка на Македонскиот културен центар во Софија. Не ја сакаа пошо знаат колку ја сака Македонија, а колку Бугарија!! А сега внук и' го направил тоа што го направил. Се прашувам, што е ова со бугарштината во Македонија.... И после ќе викаат дека денешново ВМРО ДПМНЕ било ослободено од бугарштината!? Како да не!

Аман веќе од предавници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

СРАМОТА за Македонија.
Vekje videno, 99 - 2001.

So decenii e kreirana nivnata mreza na `sorabotnici` vo Makedonija,i nazalost...takvi ima mnogu!
Mene me interesira dali e ovaa mreza e mnogu pokobna za Makedonija od oktopodot.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Исправка за Интел:
Не од 1999-2001, туку од 1991 па досега (а најверојатно и понатаму).
Туку, веќе незнам дали ова е вистина, шпекулација, полувистина или пак, специјална војна.
Ме интересира само дали воопшто некој го застапува автентичниот македонски интерес? Не гледам такви...

Член од
1 февруари 2007
Мислења
183
Поени од реакции
0
Aj be gluposti...
kako moze nekoj da saka da prodava vakva eftina prikaska?

A deka bugarite ne imaat u tefter site do eden...ne imaat,da si znaete i da ste si na jasno!
Bugarskata ambasada vo Skopje e najbrojna i ima najmnogu `kadar` od site nivni diplomatski pretstavnishtva,vo cel svet.
Cel eden arhiv ima vo Sofija,kako i sluzba so koja sto od vreme na vreme se dopishuvame duri i po kajgana!
Pozdravi,bratia makedonci :vozbud: :pos2: :pos2:
Mislam tuka si bas vo pravo. Visitina e toa (ne za kajgana, tuku drugoto).

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Исправка за Интел:
Не од 1999-2001, туку од 1991 па досега (а најверојатно и понатаму).
Туку, веќе незнам дали ова е вистина, шпекулација, полувистина или пак, специјална војна.
Ме интересира само дали воопшто некој го застапува автентичниот македонски интерес? Не гледам такви...
Kakva spekulacija ? Pa koj bese lider na DPMNE 14 godini. Koi bea lugeto okolu nego i kade se sega tie ?
Po nalog na Ljubco za lider bese izbran Gruevski. Delegatite na DPMNE tvrdea deka Gorcev e moralen pobednik.
Ili i toa za nekoi ovde e od kujnata na SDS.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па се што не е од куњата на ВеМеРОто мора да е од куњата на СеДеСето.:)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ma ne se desilo nisto osven ako SDSM moral da zrtvuva nekogo za da napravi dobra prica !

Seta ovaa igra veke NE PALI kaj narodot !

Inace kako sto mozeme da zabelezime.. dobra sorabotka sklopila SDSM so Bugarskata sluzba.... na niv ne im e bitno koj e.. sds ili vmro.. bitno si odat po planot.
A se dodeka ima vakvi goveda zadoeni nema da mrdneme podaleku....

Samo site tie "kopilinja" zaboravaat edna ista rabota.......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ma ne se desilo nisto osven ako SDSM moral da zrtvuva nekogo za da napravi dobra prica !

Seta ovaa igra veke NE PALI kaj narodot !

Inace kako sto mozeme da zabelezime.. dobra sorabotka sklopila SDSM so Bugarskata sluzba.... na niv ne im e bitno koj e.. sds ili vmro.. bitno si odat po planot.
A se dodeka ima vakvi goveda zadoeni nema da mrdneme podaleku....

Samo site tie "kopilinja" zaboravaat edna ista rabota.......
Не бе,не губи надеж,ќе мрднеме подалеку ама само толку колку што ќе дозволат тие такви задоени говеда.:(

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Kakva spekulacija ? Pa koj bese lider na DPMNE 14 godini. Koi bea lugeto okolu nego i kade se sega tie ?
Po nalog na Ljubco za lider bese izbran Gruevski. Delegatite na DPMNE tvrdea deka Gorcev e moralen pobednik.
Ili i toa za nekoi ovde e od kujnata na SDS.
Во целата приказна, многу ми е чудно како толку едноставно „излегле“ информациите од некој компјутер од ДБК...Изгледа скроз незаштитено, според приказната, а за таква институција ми е малку (повеќе) сомнително.
Другото, (освен оние тел. разговори, кои ми звучат смешно) многу е логично и се` се поклопува.
Кога ќе се обидеш да разбереш еден мој текст онака како што сакам да го напишам? Да ти појаснам: НЕ ЗНАМ дали ова е вистина или не. А што правиме ако е дел од специјална војна водена од бугарските разузнавачки служби? Имаат причини за такво нешто, нели?
Или, кај тебе како и кај останатите политички пристрасни членови, важи правилото: Ако не си со нас, против нас си?
Пробај да ги разгледаш сите опции, но не од партиска, туку од реална перспектива.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во целата приказна, многу ми е чудно како толку едноставно „излегле“ информациите од некој компјутер од ДБК...Изгледа скроз незаштитено, според приказната, а за таква институција ми е малку (повеќе) сомнително.
Пробај да ги разгледаш сите опции, но не од партиска, туку од реална перспектива.
Strumks druze.. :helou: dali si zapoznaen so sistem za zastita na podatoci eve da receme vo banka na primer? znaes li kolku ednostavno e da se blokira sekakvo neovlsteno koristenje na nekoj PC a pogotovo kako sto pisuva vo tekstot na GLAVNIOT KOMPJUTER hahha pazi ziti se.. glaven sporeden.. demek se' cuvaat na eden kompjuter i ovoj uspeal na GLAVNIOT DA MU VLEZE.. daj be.. prikaski za mali deca.

Baska sistemot....a kamo lozinki.. magnetni kodovi za premin od edna vo druga prostorija.. sekoja vrata se otvara so poseben kod na sekoj vraboten tamu i se znae koj koga i kade vlegol.
Pazi.. zborime za DRZAVNA BEZBEDNOST... a tipot bukvalno REZEL CD lol na kogo breee vakvi smesni finti... ako plus imal dostap do razuznavacite koi se vo bugarija sto go soprelo da gi skopira i drugite.. za SRBIJA,GRCIJA I ALBANIA.. ili mozebi poveke odgovara da se povrzuva se' so Bugarija za da se nametne ponovo "bugarska vrska" na VMRO-DPMNE...
Kade bile cuvarite.. na GLAVNIOT kompjuter.. hahha nemozam a da ne puknam seir na vakva besmislica.. ova bi trebalo vo CHECK THIS OUT da se premesti.. sekoja cest na novinarskata redakcija na Dnevnik... mozele na nekoj ponacitan da mu ja dadat zadacava.

bOZE SACUVAJ E PRICAVA isto ko komentarot na Intel pogore hahha :pos: pa i nema sto da kaze osven da se kezi ko magare pred sarena vrata!

:tv:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Strumks druze.. :helou: dali si zapoznaen so sistem za zastita na podatoci eve da receme vo banka na primer? znaes li kolku ednostavno e da se blokira sekakvo neovlsteno koristenje na nekoj PC a pogotovo kako sto pisuva vo tekstot na GLAVNIOT KOMPJUTER hahha pazi ziti se.. glaven sporeden.. demek se' cuvaat na eden kompjuter i ovoj uspeal na GLAVNIOT DA MU VLEZE.. daj be.. prikaski za mali deca.
Види, Брат, јас не сум некој информатички гениј, ама сигурно тие податоци, ако стојат во компјутер, сигурно нема да стојат во некој од калибар на мојот дома, секој кој ќе штракне да прави што сака...
А и да имало некој хакер, му треба подоста време, нели?
Тоа и она со јавувањето „от Б`лгарија“ ми е најнаучнофантастично, т.е. сомнително во приказната...
За другото, како што реков, има огромна логика, и сосем веројатно звучи.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Види, Брат, јас не сум некој информатички гениј, ама сигурно тие податоци, ако стојат во компјутер, сигурно нема да стојат во некој од калибар на мојот дома, секој кој ќе штракне да прави што сака...
А и да имало некој хакер, му треба подоста време, нели?
Тоа и она со јавувањето „от Б`лгарија“ ми е најнаучнофантастично, т.е. сомнително во приказната...
За другото, како што реков, има огромна логика, и сосем веројатно звучи.
Pa onaka si zborime.. samo eve nekoj sto znae kako funkcionira eden prost zastiten sistem ke ti go kaze istoto.
Voopsto da ne go dubam.. prikaznava e epten loso obsmislena...izgleda idejata im dosla od nekoj akcionen film.
Ja bi im preporacal da go gledaat TRANSFORMERS za da dobijat epteen jaki idei hehhe

I ja se smeev na momentot koga bugarinov mu se javil na Mijalkov demek.. lol ova nekoja opasna spjunska finta.. ona zaebancija lol bolje bugarive da mu pustele edna razglednica so virufce pa da im ebele mater.. ustvari posle pricava mozam da pretpostavam kako si chataat na MSN MK i BG sluzbi..lol si prakjaat nekoi besni emot ikoni... :kesa:

A za pilotki deka si pustaat po mobilen toa pa ic ne se somnevam...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Со оглед на тоа какви експерти вработуваат во државната безбедност не треба ништо да ве чуди и доколку исчезне цел хард-диск од главниот комјутер односно во најмала рака биде копиран на друг,денес ги има мали по димензии но големи по капацитет.Е сега тоа што информацијата доаѓа од Бугарска страна помалку е чудно со оглед на фактот дека тетка им Доста на многу учесници овде на форумов сеуште им лежи на срце иако уште на времето пишувавме дека -ако е од Доста-доста е!
Едноставно најмногу зачудува фактот што внукот на Доста многу пораснал за да дојде до позиција на пристап кон државен компјутер.

Kajgana Shop

На врв Bottom