Бебе магазин

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Краток ќе ми биде одговорот
АКО СЕ ЛАЖЕМЕ ДОБРО НЕ И ТРЕБАЛЕ....

едит...Значи доаѓаме до заклучок СИТЕ СМЕ ГЛУПАВИ само ЕДЕН Е ПАМЕТЕН...така? Да не грешам?

Не мене ме растеле со лаксатив во прашак, а се информирале за такви работи преку доктори, сега замена за доктори е Бебе магазин...исто како за многу други работи што е замена интернетот

Хм,да...нели се повторува тоа 2-3 дена,ништо ново.Детска ствар.
Излез од што?Безвредна дискусија?

На мајка ми не и биле потребни магазини,зашто ја имала баба ми,а во времето на баба ми имало такви списанија?
Ноуп.

...aaaaaa da te prasham neshto, koja majka ke ja slushash ti?, tvojata ili na tatkoto na deteto?...znaesh kako izlagaat karanici u familija koa se meshaat drugi od strana...katastrofa...i na kraj ispaga rabotava od dve babici deteto kilavo...zatoa sama bez majka i majka !...sekogash ima razlichni raboti da cuesh od "dvete majki"...a toa bogami ke dovede do raspravija so mazjakot tvoj zasto se raboti za mashka sueta i gordost i retko koj ke ti dozvoli na tvojata majka da izigrava za neogooto dete, sherif po kuka...vredi da se prochita ova i razmisli veruj mi...:baeh:

...aaaaaa da te prasham neshto, koja majka ke ja slushash ti?, tvojata ili na tatkoto na deteto?...znaesh kako izlagaat karanici u familija koa se meshaat drugi od strana...katastrofa...i na kraj ispaga rabotava od dve babici deteto kilavo...zatoa sama bez majka i majka !...sekogash ima razlichni raboti da cuesh od "dvete majki"...a toa bogami ke dovede do raspravija so mazjakot tvoj zasto se raboti za mashka sueta i gordost i retko koj ke ti dozvoli na tvojata majka da izigrava za neogooto dete, sherif po kuka...vredi da se prochita ova i razmisli veruj mi...:baeh:

Знаеш,има случаи кога ќе слушам совети и ќе применам тоа што ми одговара на мене,маж ми и нашето дете.
И не секогаш си идат контра свекрвите/снаите...леле,ич не се разбирам во роднински врски:pos:
Како и да е...списанија не ми требаат зашто на ниедно списание не верувам,не е на одмет да се прочита нешто,ама според тоа да се раководам како да се грижам за детето,њет.

Списанијата за бебиња се пишувани од стручни лица кои ги учат и проучуват децата,бебињата така да не е на одмет да се прочита,а дали ќе го користиш советот е твоја работа.Имам многу прочитано и многу корисни работи научено(затоа шо јас бев сама околу мене немаше нит свекрва нит мајка).

Списанијата за бебиња се пишувани од стручни лица кои ги учат и проучуват децата,бебињата така да не е на одмет да се прочита,а дали ќе го користиш советот е твоја работа.Имам многу прочитано и многу корисни работи научено(затоа шо јас бев сама околу мене немаше нит свекрва нит мајка).

Ако немаш помош од страна,многу нормално дека ќе направиш било што за да научиш како подобро да се грижиш за твоево дете.
Во такви случаи е ок,ама ако имаш некој близок кој може да ти помогне...не го сметам за толку потребно списанието.

...kakva shteta, moderatorke, da znaesh kolku si propushtila u zivotot...pogotovo od svekrvata pomosh, bash mi e zal sto taka si morala sama da gleash deca bez da ti se meshaat od strana...:baeh:

Сметам дека не се на одмет таквите списанија. Не е лошо да се дознае некоја информација плус, а и како што рече Наташа, има некои мајки кои немаат извор или некој близок да им помогне, па ваквите списанија се добродојдени.
Ако на некој му смета или пак мисли дека такво списание не му е потребно, не мора да го купува. На крај на краиштата, не ставаат нож под грло и да ти викаат мораш да го купиш.

Во ваквите списаниа се пишува за растот и развитокот,за исхраната,за болести,алергии за потребните витамини,чаеви и тоа од психолози,детски лекари,педагози па и од родители кои имат искуство.
Ете јас прв пат прочитав дека бебе е многу лошо да го ставаш на стомак да спие(може да дојде до бебешка смрт)додека кај нас ако го боли мешото го полупуват на стомак:tapp:
Друго научив(шо е и многу битно)дека собната температура кај шо спие детето не треба да биде повисока од 18 степени,додека кај нас пуштат парно,палат огин и ја прават собата да се онесвестиш коа ќе влезеш демек ладно му било и го облекуват дур облеката е потешка од детето!И ред други работи...
Така да не се пишува во такви списаниа за мода,манекенки,глумци и трачеви,туку за правилно одгледување на деца.

Јас сум здрава и права,а не користеле списанија...
И стварно?А јас па баш мислев дека има нешо за манекоен:icon_rollи глумци...
И уште еднаш ќе пофторам дека не реков дека не вреди да се прочита нешто додатно,туку дека не планирам според списанијата да се водам и така да го одгледувам детето.

Јас сум здрава и права,а не користеле списанија...
И стварно?А јас па баш мислев дека има нешо за манекоен:icon_rollи глумци...
И уште еднаш ќе пофторам дека не реков дека не вреди да се прочита нешто додатно,туку дека не планирам според списанијата да се водам и така да го одгледувам детето.
Никој не ти рекол дека мора да го гледаш детето според списанијата,туку дека има многу корисни работи да се прочитат!
И во првите постови не видов дека имаш бар малку добро мислење за таквите списаниа:wink:
Добро и мора да кажам уште си мала за такви списанија, „Развигорче„би ти бил подобро да го читаш:smir:

Никој не ти рекол дека мора да го гледаш детето според списанијата,туку дека има многу корисни работи да се прочитат!
И во првите постови не видов дека имаш бар малку добро мислење за таквите списаниа:wink:
Добро и мора да кажам уште си мала за такви списанија, „Развигорче„би ти бил подобро да го читаш:smir:
Точно, како што вреди да слушнеш некои работи од некого така вреди и да прочиташ по некој стручен совет. Сигурно дека ќе има ситуација во која ќе го примениш тој совет.
А впрочем советите се секогаш добредојдени нели?

...sea ova okolu spisanijava malca isapadna neophodno, eve na primer i postojat i drugi spisanija kako na primer za umetnosta vo vodenjeto ljubav, ama mislam retko koj gi chita a site znaat toa kako se prai, taka da instiktot majchin sekako bi bil najdobar vo vakvi situacii, zaso site od strana sto kazuvaat a nekoi i pishuvaat po spisanija imale razlichni iskustva...pak mu doaga toa kako da nekoj indirektno ti kazue sto da praish...toa e toa...sam aga-sam pasha-najubavo za se...:)

Abe kakov magazin pusti go golo boso na ulica ko ciganite da bide posle zdrav ko dren ni alergija ni bolest da go faka ... bebe magazin gluposti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom