Фан Клуб: Ривер Плата

• Креатор на темата Креатор на темата Il Fenomeno
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Еве тема не знам дали е отворена за мојот омилен тим од Јужна Америка
клуб од кој се излезени безброј ѕвезди
argentina-river-plate.gif
Титули во првенство 32 1932, 1936, 1937, 1941, 1942, 1945, 1947, 1952, 1953, 1955, 1956, 1957, Metropolitano 1975, Nacional 1975, Metropolitano 1977, Metropolitano 1979, Nacional 1979, Metropolitano 1980, Nacional 1981, 1985/86, 1989/90, Apertura 1991/92, Apertura 1993/94, Apertura 1994/95, Apertura 1996/97, Clausura 1996/97, Apertura 1997/98, Apertura 1999/00, Clausura 1999/00, Clausura 2001/02, Clausura 2002/03, Clausura 2003/04

Интернационални 5

Еве што се навивачи а не европските
Dsc00032.jpg

RiverG3.jpg

river%20plate%20arg.jpg

навивачите на ривер се феноменални! ривер плата е тим од кој излегоа многу фудбалски звезди како савиола, аимар, гаљардо... натпреварите со бока им се нешто што тешко човек би можел да го опише, се ежам кога ги гледам на тв, а какво е чувството да се наоѓаш на антонио веспучио либерти или на ла бомбонера кога играат овие два тима се надевам дека барем еднаш во животов ќе успеам да го осетам:) РИВЕР-БОКА НАЈГОЛЕМОТО СВЕТСКО ДЕРБИ!

Бока - Ривер е едноставно нешто што не се пропушта. Таква атмосфера, такво навивање, никаде нема во светот

Да али во последно време, без навивачи на трибините играат :nesum:

Многу здивени навивачи ... поштуем поштуем :)

Еве кој се играл во последните години за Ривер јас би издвоил Креспо,Салас,Савиола,Солари,Ајала,Маскерано,Круз............

[edit] Late 1990s to date

Еве тема не знам дали е отворена за мојот омилен тим од Јужна Америка
клуб од кој се излезени безброј ѕвезди
argentina-river-plate.gif

Еве што се навивачи а не европските
Dsc00032.jpg

RiverG3.jpg

river%20plate%20arg.jpg

и атинскиве цигани почнаа да ги копираат овие иако да бидам искрен донекаде успеваат во тоа :)

и атинскиве цигани почнаа да ги копираат овие иако да бидам искрен донекаде успеваат во тоа :)
Неможат за малиот прс да им се фатат на овие овие живеат за фудбалот како само пеат се ежам кога ги слушам како што велиш се надевам дека ќе ги гледам некогаш и нема да загинам:)

igrat bez navivaci posledno vreme oti nogu belja mu praele i eden natprevar ne vrvi bez da gi kaznat pak. koj mu e kriv na boka so nemat navivaci ko river. samo ljubomorni se i aj sea ke gi kaznuvame

Mislam deka Bogatite navivaja za River a posiromashite za Boca...mi kazcashe eden sea neznam kolku e tocno

KAko be nema doj ti da viis Vardar-Skendija na gradski so ti se vika navivanje
P.S.KOMITI-ZAPAD

Не да ги потценувам Комити, далеку од тоа, ама немој да ме засмеваш. Не знам точно ама западната трибина не збира повеќе од 2000 гледачи. И како може тоа да се мери со навивањето на натпреварите Ривер - Бока?:pos::pos::pos:

Mislam deka Bogatite navivaja za River a posiromashite za Boca...mi kazcashe eden sea neznam kolku e tocno
Interesno e ova ako ima nekij poveke informacii za ovie navivacki grupi slobodno neka pise definitivno najdobro navivaat samo znam deka navivacite na river se vikaat Los Borrachos del Tablon a na boka La Doce

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom