Владата најави зголемување на платите и пензиите

• Креатор на темата Креатор на темата Il Fenomeno
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се уклучувам кадде сакам и кога сакам! ...брееј мајката, абе вие комуњарите абер немате сеуште дека се наоѓате во демократско општество...:ples:

Ако не се согласувам со нешо шо го кажал вмровец не значи дека сум 'комуњар'. :pos2: Наречи ме капиталист, пошо тоа сум, ако веќе така сакаш.

А нормално дека ќе се уклучуваш кај сакаш... сакав да ти кажам да не се истакнуваш безвезе, онака на неразбрано. :wink:

Јас би те замолил да ми извиниш, али онака искрено :smir:

Али ај признај дека си од оној капиталистички калибар...како се викаше....:raz:...нелојална конкуренција!!! :pos2: :pos2::sonce:

Еееее... ако треба некој да се извини си ти, за етикетирање од типот 'комуњар'.

Второ, мојата финансиска состојба не зависи, а не ни зависела од ниедна македонска влада. :helou:

А за нелојална конкуренција прашај го војводата и газдите на ОКТА. :pos2:

Еееее... ако треба некој да се извини си ти, за етикетирање од типот 'комуњар'.

Второ, мојата финансиска состојба не зависи, а не ни зависела од ниедна македонска влада. :helou:

А за нелојална конкуренција прашај го војводата и газдите на ОКТА. :pos2:
Кој е сега неразбран...? :) Јас ти се извинував на тебе...

Второ, многу јасно дека не ти зависи кога си капиталистка :salut: на тие што им зависи, работат во државни сектори...

А последново за нелојалната конкуренција...:dozd: ...ме уби сеа, готово...незнам што да кажам...освен тоа дека ШТЕТАТА ОД 60 МИЛИОНИ ЕВРА Е ПОРАДИ РАСКИНОТ НА ДОГОВОРОТ НА СДСМ!!!

Зошто?
Затоа што Б.Ц. е емотивно поврзан со шверц, па место зејтин носеше цистерни со свежа нафта за да ја пијат лојалните „капиталисти“ како тебе драга дамо...

Капиталист...колку е жално да се самонарекуваш капиталист.... :(

Кој е сега неразбран...? :) Јас ти се извинував на тебе...

Второ, многу јасно дека не ти зависи кога си капиталистка :salut: на тие што им зависи, работат во државни сектори...

А последново за нелојалната конкуренција...:dozd: ...ме уби сеа, готово...незнам што да кажам...освен тоа дека ШТЕТАТА ОД 60 МИЛИОНИ ЕВРА Е ПОРАДИ РАСКИНОТ НА ДОГОВОРОТ НА СДСМ!!!

Зошто?
Затоа што Б.Ц. е емотивно поврзан со шверц, па место зејтин носеше цистерни со свежа нафта за да ја пијат лојалните „капиталисти“ како тебе драга дамо...

Капиталист...колку е жално да се самонарекуваш капиталист.... :(

Ок, ако се извинуваш, се прифаќа.

Ја не се самонарекувам капиталист. ТИ ме нарече комуњар, а во капиталистичко општество како македонското нема комуњари... или си капиталист или не. Ја спаѓам во капиталисти. Нема ништо жално тука... Капитализмот е суров али такво општество избравме и тоа е тоа.

Пак ќе ти кажам, мојата финансиска состојба не зависи ни од Б.Ц. или од Претседателот на Република Македонија (барем еднаш почитувајте институција), ни од било која македонска влада. И да те поднаучам, на македонските бизнисмени им зависи работата од владата, како и во секоја друга држава. Сам себе се побиваш... еднаш викаш Бранко им помагал на капиталистите, а во исто време викаш дека само на тие во државните сектори им зависи егзистенцијата од владата. :pos2:

И ласт бат нот лиист, немаше да треба да се раскинува договор ако не бил потпишан. А кој го потпиша? Прашај таму у партија. :pos2:

еднаш викаш Бранко им помагал на капиталистите, а во исто време викаш дека само на тие во државните сектори им зависи егзистенцијата од владата.
Бранко помага криминалци, а не капиталисти...Башка, ова што го спомна, едното со другото ама благе везе немаат...ама ај колку да речеш си ме побила... :star:
И ласт бат нот лиист, немаше да треба да се раскинува договор ако не бил потпишан. А кој го потпиша? Прашај таму у партија.
Го потпиша владата на Георгиевски....И? Каква врска има тоа? Си го погледнала некад ти тој договор да видиш што пишува во него??? Млатиш празна слама? :wink: Ок нема врска...За да се „легализираат“ шверцерите на нафта, Бранко и Шекерка го раскинаа договорот кој завршуваше и така за неполна година уште тогаш кога го раскинуваа...ЗОШТО?! Макпетрол си увезуваше либерално нафта, ОКТА немаше ништо против, се најде паметен Бранко, за да може да си го пуни неговиот џеб, да ја сјебе државата за 60 милиони евра...Јебига, СДСМ од секгоаш инсинуира банално...баш вака како тебе...

И ласт бат нот лииииииист (:pov:)

Он топик конечно: Што тебе те чеша за зголемувањето на платите на буџетарите? Нели не си буџетар... :wink:

Mnogu kapitalisti naokolu , ne mi se veruva...mislam deka poveketo se kako mali Dzokica zamisluva kapitalizam i kapitalisti...:):)!!!

Не може да збориме кој бил заслужен за избегнување војна ПРИ ФОРМИРАЊЕ НА ДРЖАВАТА, а да го спомнуваш Уставот. Устав уште НЕМАЛО! :pos2:

Многу ми е интересно прашањево. И ти изгледа си се шетала од маде на маде за да го заборавиш уставот од 1974 :tv:

Ах државо државо : ем сакаме да те градиме, ем сакаме историјата да ти ја браниме - ем не знаеме ништо за тебе... Тешко тешко :cry:

Идеја (малце националистичка ама којашто добро функционира во Францијава) : секој којшто претендира на заземање на високо административно работно место мора да има минимум познавање на историјата и на цивилизацијата како и на основите уредувања на цивилното општество во Македонија. То му доџе као : ако сакаш француско државјанство - научи како функционира системот, кои се неговите вредности и научи да го збориш добро јазикот. :wink:

Да се надевам дека покачувањето на платите ќе поттикне многумина да трошат на самообразование т.е. да ги збогатат малку повќе нивните познавања на македонските (пена почна да ми излегува од уста) литература, култура, јазик и цивилизација.

Macedalien...moze li vo Francija da bide izbran vo Parlamentot ili na nekoja izborna funkcija iako e dojdenec vo prvo koleno..???? Plus ne go zboruva TECNO I TOCNO oficijalniot drzaven jazik???

Macedalien...moze li vo Francija da bide izbran vo Parlamentot ili na nekoja izborna funkcija iako e dojdenec vo prvo koleno..???? Plus ne go zboruva TECNO I TOCNO oficijalniot drzaven jazik???

Единствен услов е француско државјанство и 500 потписи од лица во изборната единица кадешто би бил кандидат. А тоа течното и точното : тешко дека ФРАНЦУЗ ќе збори течно и точно, макар и бил автохтон. Дури и македонецот не збори течно и точно : се е тоа утопија... :wink:

Нејсе, првиот локален администратор избран на една од најпрестижните функции (префект) од прво колено е во Јура : Ајса Дермуш, мароканец :wink:

abe znam ja toa

nego prasuvav dali minimalecot zakonski ke se zgolemi i za niv ?

Valjda znaete sto e minimalec zakonski po granka ?

Имав и јас таква несреќа да прашам дали има минималец во Македонија па ми се изнасмејаа во фаца. :pos:

Назад на темата,покрај првичните еуфории на пензионерите и вработените во администрацијата на Македонија,малку како да подзаборавивте дека и пратениците се администрација па морам вака јавно да ве потсетам дека платите зголемени за 35% на пратеник,ќе станат енормно високи,иако спред тоа дека ништо и не работат освен тоа што меѓусебно се вреѓаат во парламентот и сега им се претерано високи.Би било добро малку да продискутираме и за тоа во контекст на оваа тема.Знае ли некој колкава плата има еден пратеник?

Tie da se luge na mesto tie 35 posto da gi odbijat i da napravat fond za nezgrizeni deca ili nesto slicno ... e taka se dobivaat politicki poeni

PS i nikoj ne znae navistina sto e zakonski minimalec po granka ?

А бе нема стабилна економија во Македонија за да има стабилен законски минималец по гранка. На прво место социјалните партнери не застанале на здрава нога за да дискутираат за цените а ти бараш минималец по гранка ко да си у Шпанија или Франција ебате :pos:

Tie da se luge na mesto tie 35 posto da gi odbijat i da napravat fond za nezgrizeni deca ili nesto slicno ... e taka se dobivaat politicki poeni

PS i nikoj ne znae navistina sto e zakonski minimalec po granka ?

Според Маркс,тоа ти е пила за сечење на таа гранка!:)

П.С.:Според најновите информации,владата ќе инвестира во поправка и преправка на административните шалтери(1500)за да не мораат граѓаните повеќе да дудлаат кога ќе се наведнуваат,па така сега ќе мора да им се поднапрчат на шалтерските работници доколку сакаат навреме да свршат некоја работа.:)

Малце нелогично стои капиталист со нелојална конкуренција ко тебе да користи марксистички теории.

П.С. Друже Тито
Љубичице плава и така натака... Мокра му дупка :pop:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom