Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

Така е Ван Перси.... Јес Ај Кен ...
Ван Перси изјави дека инспирација добива од никој друг туку токму од Американскиот претседател Барак Обама....
“I want to know more about the man.

“Obama was always calm. Whenever Presidential rival John McCain shouted and screamed, Obama remained in control.

“I try to do the same – if someone provokes me, I don’t react. That’s the best way. Manager Arsène Wenger has introduced Obama’s ‘Yes we can’ philosophy into the dressing room.

“Nothing is impossible. No one would have said a few years ago that a black man could be US President. No one thinks that Arsenal, with our budget, can win trophies.”
ПС: Nothing is impossible
Посебно кога во тимот остануваат РвП и Фабрегас :pipi:

извор : http://goonertalk.com/2009/06/28/american-president-inspires-van-persie/http://goonertalk.com/2009/06/28/american-president-inspires-van-persie/

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
прочитав дека бензема сака у арсенал поради венгер оти можел да зборуе на француски со него

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Ако сака Бензема да дојде...нека дојде...Вратите се отворени...Ако е така, тогаш може да дојде и Ибрахимович, бидејки Венгер говори Италијански, а може и Виља оти Венгер знае Шпански....Човекот зборува 8 јазици.....

И то за Бензема барем јас мислам дека е невозможно....Исто така изјавуваше и Рибери....Демек, цитирам : „сакам да играм за Англиски клуб со Француски менаџер“....Демек ние сме глупи не знаеме шо му значеше изјавата....

Ама треба да го знаеш барем малку Венгер за да знаеш дека тој не сака готови ѕвезди, сака Тој да ги прави тие ѕвезди...Можеби затоа немаме титула 4 години...

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
абе венгер знае шо праве ги зима никој и ништо а ги праве едни од најдобрите во светот како беше диаби кога дојде сега каков е многу подобар само за анелка плати 500 000 евра а за колку му го продади на реал мислам 35 милиони евра тоа е венгер

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Еве ги можностите кои мора да се разгледаат, ако веке се реши да оди...

Познавајќи го принципот на којшто работи Арсен Венгер веќе долги години ... верувам да не речам знам дека Адебајор летово ќе го напушти Арсенал. Интер, Милан а сега и Челси најверојатно ќе бидат следната дестинација на црномурестиот напаѓач.

- Да започнам со Интер.
Зошто на Интер му треба Адебајор? Ибрахомович е напаѓач каков што Интер досега немал... снаодлив, брз, дриблер, добро игра со глава безмалку е совршен. Но освен Ибрахимович Интер нема друг постојан напаѓач... некој ќе рече незнам Балотели, Круз, Креспо ... сепак следнава сезона ќе биде и тоа како интересна во сериа а откако Јуве се засили со Диего, Канаваро и е на патека да направи стабилна екипа... исто така и Милан сеа најверојатно парите од Кака ќе ги искористи добро така да тандемот Адебајор Ибрахимович и тоа како би му дошол добро на Мурињо. Воедно купувајќи го Адебајор ќе се заштити и од евентуалното непосакувано заминување на Ибрахимович.

Можностите да премине во Интер : 7/10

- Милан ...
Навивачите на Милан кои сеуште се шокирани со заминувањето на нивниот миленик би биле задоволни да го видат Адебајор во своите редови. Пато со Адебајор заедно во нападот би биле страв и трепет за секоја одбрана, без разлика за кои дефанзифци станува збор.

Можностите да премине во Милан 9/10

- Од каде сега Челси заинтересиран за Адебајор?
Истово прашање си го поставував и јас... Размислив и сите работи се поклопија. Анчелоти е љубител на играта на Адебајор, веќе и имаше еден неуспешен обид да го донесе во своите редови како тренер на Милан. На Челси можеби за во Премиер лига не му треба напаѓач плус имајќи ги во своите редови Дрогба и Ањелка ... но да не забораваме во Лигата на Шампионите Дрогба несмее да напстапува во натпреварите во групи така да едно вакво засилување добро би му дошло на Челси

Можностите да премине во Челси 4/10

F

fantomX

Гостин
Челзи нема да оди со уште еден Африканец, доволно ги има во составот за да има мака в зимо ко ќе заминат на нивнио куп, па уште еден не е потребен. Ако зборуваме за ЛШ, Дрогба нема да игра во натпреварите по групи, шо и не е некој голем хендикеп. Анчелоти е куќен пријател со Гатузо, па не го зема.
Никогаш не вели никогаш, но шансите се само теоретски. :toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Познавајќи го принципот на којшто работи Арсен Венгер веќе долги години ... верувам да не речам знам дека Адебајор летово ќе го напушти Арсенал.
Кој принцип?
На продавање на важни алки од синџирот?
Сите они што си заминаа беше по нивна желба,Венгер несакаше да ги продаде.
Аде на крајот од сезоната изјави дека сака да ја продолжи кариерата во Арсенал...така да он не сака да си замине,Венгер не сака да го продаде...зар треба да се дискутира за трансфер?=)
Се разбира/можен е трансфер на Аде...ама Венгер за тие пари да најде достојна замена/Бензема :vozbud:
Но....тука се Реал/Барса/МУ...тешко дека ке им потпреме.=)

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Кој принцип?
На продавање на важни алки од синџирот?
Сите они што си заминаа беше по нивна желба,Венгер несакаше да ги продаде.
Аде на крајот од сезоната изјави дека сака да ја продолжи кариерата во Арсенал...така да он не сака да си замине,Венгер не сака да го продаде...зар треба да се дискутира за трансфер?=)
Се разбира/можен е трансфер на Аде...ама Венгер за тие пари да најде достојна замена/Бензема :vozbud:
Но....тука се Реал/Барса/МУ...тешко дека ке им потпреме.=)

Текстот е цитиран....заборавив да ставам наводници...јас не го пишев туку само го копирав...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ако Арсенал го земе Бензема ја мислам дека Венгер ќе се прероди.... да даде толку пари за еден играч АРСЕНАЛ! хммм не ми штима....
Дај боже јас уше коа играа во у21 со Бен Арфа и Насри ги следам овие 3 играчи и едноставно ми се едни од омилените играчи млади ... така да еден веќе добивме дај боже уше еден од Бензема и Бен Арфа да пробаме да земеме....:pipi:
Ајде Бензема е пре скап али Бен Арфа? Што е со него.... можда тој би можел да дојде :toe:
А тој ’’Принцип“ на Венгер... е УЖАС ... па како може најдобрите играчи кои ги тормозел 10 години да ги продава и тоа по НИКАКВА цена... :nesvest:

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Фабрегас:„Арсенал е импотентен не може да победува“....

Според мене, ова е само доказ за тоа дека новинарите нема што да напишат...Не знам оти само не ги читат текстовите од официјалните клубови...

Веке новинарството станува досадно....

линк:http://penal.com.mk/anglija/2917-2009-06-28-09-00-11

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Фабрегас:„Арсенал е импотентен не може да победува“....

Според мене, ова е само доказ за тоа дека новинарите нема што да напишат...Не знам оти само не ги читат текстовите од официјалните клубови...

Веке новинарството станува досадно....

линк:http://penal.com.mk/anglija/2917-2009-06-28-09-00-11
Ова Цеск го "рекол" пред 3 дена,за следниот ден да излезе изјавата на Цеск на официјална.Се дискутираше за ова..само што е преведено на македонски сега.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Ак
Ајде Бензема е пре скап али Бен Арфа? Што е со него.... можда тој би можел да дојде :toe:

беше заинтересиран за него минатото лето беше на чекор до арсенал ...но венгер даваше малку пари за него па затоа марсеј си понудија пристојна цена и си го земаа то е то :toe:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ако Арсенал го земе Бензема ја мислам дека Венгер ќе се прероди.... да даде толку пари за еден играч АРСЕНАЛ! хммм не ми штима....
Дај боже јас уше коа играа во у21 со Бен Арфа и Насри ги следам овие 3 играчи и едноставно ми се едни од омилените играчи млади ... така да еден веќе добивме дај боже уше еден од Бензема и Бен Арфа да пробаме да земеме....:pipi:
А тој ’’Принцип“ на Венгер... е УЖАС ... па како може најдобрите играчи кои ги тормозел 10 години да ги продава и тоа по НИКАКВА цена... :nesvest:
И што ке ти е?
Уште еден Тео/Аршавин/РвП/Росицки....:tapp:
г4л,уште незнаеш како оди трансфер политиката во фудбалот,со овие зборови сакаш да кажеш дека Венгер го уништува Арсенал?:jaj:

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
- Да започнам со Интер.
Зошто на Интер му треба Адебајор? Ибрахомович е напаѓач каков што Интер досега немал... снаодлив, брз, дриблер, добро игра со глава безмалку е совршен. Но освен Ибрахимович Интер нема друг постојан напаѓач... некој ќе рече незнам Балотели, Круз, Креспо ... сепак следнава сезона ќе биде и тоа како интересна во сериа а откако Јуве се засили со Диего, Канаваро и е на патека да направи стабилна екипа... исто така и Милан сеа најверојатно парите од Кака ќе ги искористи добро така да тандемот Адебајор Ибрахимович и тоа како би му дошол добро на Мурињо. Воедно купувајќи го Адебајор ќе се заштити и од евентуалното непосакувано заминување на Ибрахимович.

Можностите да премине во Интер : 7/10
Интер веќе го купи Диего Милито за да му биде партнер на Ибра во нападот. Значи Аде отпаѓа од комбинација за партнер на Ибра. А ако Ибра си оди Кун Агуеро и Бензема се прва опција па после Дрогба. Аде и во тој случај не е опација

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom