Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Не ми треба господ да ужувам во животот.
Не ми треба религија за да ми има смисла животот
i na lugeto od luksuzniot brod titanik ne im trebase gospod no koga pocna da potonuva "nepotonliviot brod" titanik pocnaa da go baraat boga i pohvali da mu peat i taka e koga se ni vrvi dobro vo zivotot ne ni treba boga rligija vera a koga ke trgne se naopaku i crno ke gledame pred oci go barame boga a ke kazam uste deka nasata zemja makedonija ja cuva gospod , a zosto vo amerika kade sto postojano se mesa i saka da bide glavna vo svetot kako BOG postojano e udirana od nesreki nisto vo zivotot ne e slucajno se bozja promisla ednite bog gi kara za da sepopravat a drugite gi nagraduva so ubav i miren sreken zivot

Член од
14 декември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
1
Едно прашање до атеистите, како ќе докажеш на слеп човек од раѓање дека постои боја?
Одлично поставено прашање...но...сепак јас мислам дека на Атеистите им смета тоа што луѓето СЛЕПО веруваат во нешто што не се сигурни дека постои.Не можеме да докажеме дека не постои али пак ај ако толку се сигурни верниците, нека докажат...или еве уште подобар предлог...нека слези дедо Боже, нека прати некој знак за да докажи дека постои па...јас радо би горел во пеколот за тоа што сум јадел говна за него...
Ако некој може да ме убеди дека постои и да ми каже ЗОШТО ДА ВЕРУВАМ ВО ГОСПОД...нека пиши...зошто стварно ми е преку ... од оваа тема.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи коректно е да се верува во нешто, во добро и позитивно, меѓутоа во никој случај да не се преоптеретува човек со Бога и со обичаи.
Религијата, во светски рамки е причина за најголем број на светските војни. Всушност сите религии се базираат на ист Бог, во различна варијатна, можеби свучи апсурдно но вистинито.
И за жал денес некој профитира и си ја полни кесата од 'верниците'.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Абе чорбаџија ти си религиозен заблуден фанатик никој и ништо не е креација на бог,туку се е креација на универзумската енергија којанастанува со големото БУМ.Ако постои бог зосто има страднја криминал убиства инцести и се останато шо не е оправдано од религијата .
covekot ima svoja sloboda , bog ne saka da mu bide diktator mu ja dade gospod slobodnata volja na covekot da izbere covekot sam , a vojni ubistva i zlo ima za toa sto toa e satanska zelba koja sekogas bila prisutna vo covekot ako ne tie jasno prijatlce zemi procitaj si ja biblijata od pocetok i citaj poleka za da razberes sto se pisuva i deka se sto se slucuva e promisla bozja , a zloto sto se slucuva e ona sto slicno na jov satanata ke zastana pred gospoda da gi iskusuva bozjite luge , zivotot e borba ako si veren covek na boga nema da odis po zloto i koga bolkata na dusata ke te pritisne na kogo ke pomislis togas , ako ne na boga koj e lekar na bolnite zar ke se raduvas togas ke posakas da se pomolis na boga i bolkata i zagubata lugeto gi poravi so edno srce i dusa. no kolku i da pisuvam toa bratce citnisi biblija i se ke svatis pozz do tebe

Член од
2 јануари 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
eve vi prost primer za site ateisti primer imas baba umira(bog da ja prosti) i sto pravis sedes doma dodeka ja pogrebuvaat ne odis vo kapela drzis sveka slusas kako peat molitvi i izvrsuvaat rituali i tn i tn posle sto odis na grobot palis sveka palis cigara ostavas na grobot a zosto? ne mi e jasno kako rasmisluvate da veruvas vo bog ne treba da visis niz crkvi i taka natamu ima bog postoi i veruvam vo nego no sekoj den rabotam pecalam pari imam familija ja izdrzuvam ne cekam bog da mi dade pari ednostavno vo toa veruvanje deka postoi bog navagame nekoja uteha deka za sekoe dobro ke ni se vrati dobro da e taka bi ograbil covek pa ako treba i bi ubil i ke si imam pari nema da rabotam kako gresen gavol a stvarno ne znam sto e problemot so vas ateistite dali sakate da bidete faci u stil ej videte me jas ne veruvam vo bog ja sum car sto sakam pravam me boli k*rot jas toa go gledam kako eden vid moda i bolest tocno e deka ima mnogu verzii eve vo dreven egipet e imalo poveke bogovi vo drevna grcija imalo poveke bogovi i tn i tn no lugeto veruvale nekolku iljadnici godini vo bog i ja sledele hristijanskata religija ne im nastetilo moe mislenje e toa deka ako ne e religijata svetot ke bide totalen haos tolku od mene(sega za sega):wink:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Бог не постои
но постои она од што зависиме
тоа се вика судбина
таа судбина се препознава
во неможноста да ја земеме истата
во свои раце
немаме слободна волја
имаме само можност да избираме
меѓу веќе понудени опции
кои не ни даваат избор вон веќе понудените опции.......

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
ne im nastetilo moe mislenje e toa deka ako ne e religijata svetot ke bide totalen haos

Kako be druze ne im nastetila? Religijata sve sto napraila do sea e - steta, da ne bila religija dosea ke sme imale kolonija na mars, lek za rakot koj znae kakov naucen napredok. I kako be toa nie ateistite sme bolni, ti veruvas "valjda" deka zemjava e stara 5000 godini toa ako ne e bolest ili psihicko poremetuvanje, zabluda ne znam sto e?!? A svetot e haos poradi religijata...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
ne im nastetilo moe mislenje e toa deka ako ne e religijata svetot ke bide totalen haos

Kako be druze ne im nastetila? Religijata sve sto napraila do sea e - steta, da ne bila religija dosea ke sme imale kolonija na mars, lek za rakot koj znae kakov naucen napredok. I kako be toa nie ateistite sme bolni, ti veruvas "valjda" deka zemjava e stara 5000 godini toa ako ne e bolest ili psihicko poremetuvanje, zabluda ne znam sto e?!? A svetot e haos poradi religijata...
haha im nastetila mozebi muslimanstvoto pribidejki se zloopotrebuva i se poveke ima muslimani samoubijci ke raznesat sve u pm odi da toa e steta a toa deka nekoj pop ti kaze dodeka se ispoveduvas deka ne treba da tepas mali decinja i da im zimas parite za uzina toa e sovet za da ne odis kon toa da stanes los ili barem taka nekako ne mi se razmisluva ose pomalce mi se filozofira no vo toa sto veruvame deka postoi bog navagame uteha na sekojdnevnite problemi ako imas deca i eve primer gi pregazilo sleper so 18 gumi tesko se povredeni(ne daj boze) ti ke se pomolis na bog nadevajki se deka ke ozdravat ke se sluci nekoe cudo a i toa sum go primetil imam eden drugar ateist tvrdi deka e i zborime nesto u skolo i zboruvame za zenski za sex i sve to i dojde muabet za negovata devojka i vikam ej ke ja **** vaj vecer i on kaza daj boze pa neli ne veruvas vo bog toa e toa ateist za ateistite e nekakov k'c i zamisla deka ke bidat faca mozebi ima nekoe delce bez smisla ama me mrze da tupam ajd se gleame...btw ne veruvam deka zemjata e stara 5000 godini veruvam vo toa deka e stara poveke od nekolku bilioni znaci ne iljadi ne milioni tuku bilioni godini znaci bog postio od samiot pocetok i tako dajle i tako dajle lesno bi mozele da pobegneme i da kazeme abe nema bog nema i vecerta izleze eden duh(senka) pred mene bese zena se posrav u gaki i zatoa zboram deka ima bog ima duhovi veruvam vo zadgroben zivot i ne bi sakal seto toa da go negiram

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Боговите и религиите се човечки измислици, затоа ги има толку многу, сда имаше бог ќе имаше една вера а башка светов ќе бепше рај, ама тоа го нема, затоа нема Бог!

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Боговите и религиите се човечки измислици, затоа ги има толку многу, сда имаше бог ќе имаше една вера а башка светов ќе бепше рај, ама тоа го нема, затоа нема Бог!
zelbata na gavolot mu bese da stane bog isaija14;12 no nemozese zasto bog e eden vo tri lica bitie1;26.3;22 i gospod e tvorec na zemjata i na se vidlivo i nevidlivo bitie 1 - 31 i gavolot gi povlece so sebe i edna tretina svoi angeli koi pri golemiot bunt na neboto otk 12;7.zastanaa na strana na gavolot i zelbata im bese da bidat bogovi, zar ne, pa rim drevniot gi obozuvase, egipet i stariot svet zar ne, dionosij afrodita apolon amor mars itaka nataka.i imase edna vera bozjata hristijanska nemase ni katolici ni pravoslavi ni protestanti tuku eden narod so edna dusa dela apostoli 4;32. svetov bese raj no postana pekol zato sto lugeto go otvrlija boga bitie3;1-24 no bog dojde na svetot i go spasi covestvoto od seto zlo igrevot GOSPOD IMA ,SAMO NEKOI KOII NE SAKAT DA VERUVAAT VO NEGO TAKA VELAT, NEMA BOG , NO TOA GO PRAVAT OD SVOI LICNI PRICINI

O

Out Boy

Гостин
Барате 11 причини, јас ќе ви дадам само една: „Бог“ не ме сака мене и уште 12-15% од популацијата на Земјава оти сме родени како хомосексуалци.

Кога би верувал во „бог“ би мислел дека му требале глумци во комедија која самиот ја напишал, за да има со што да се забавува кога не го „спасува“ светот :pos2:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Барате 11 причини, јас ќе ви дадам само една: „Бог“ не ме сака мене и уште 12-15% од популацијата на Земјава оти сме родени како хомосексуалци.

Кога би верувал во „бог“ би мислел дека му требале глумци во комедија која самиот ја напишал, за да има со што да се забавува кога не го „спасува“ светот :pos2:
Бог те сака но го нејке твојот грев разликата е во тоа што некои ги признаваат своите недостатоци и своите гревови со желба да се променат а други само бараат оправдување за она што не може на никаков начин да се оправда. 12-15% од популацијата имаат проблем и тоа сериозен проблем со кој не сакаат реално да се соочат. Вистината е чудна работа премногу си мал за да ја критикуваш големината на Бог.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Едно прашање до атеистите, како ќе докажеш на слеп човек од раѓање дека постои боја?
Слепиот човек така е роден така и ќе умре. Ти можеш да му кажеш, му набројуваш разни примери и докази дека постои бојата но не можеш да му докажеш дека тоа е така. Ист е случајот и со вас верниците. Човек може да ви каже и ви набројува не 11 туку многу повеќе причини но вие едноставно не верувате... :toe:

A

ateist

Гостин
SAMO NEKOI KOII NE SAKAT DA VERUVAAT VO NEGO TAKA VELAT, NEMA BOG , NO TOA GO PRAVAT OD SVOI LICNI PRICINI [/COLOR][/B][/COLOR]
па од лични причини него како ..............

и вие кој велите ИМА БОГ тоа го правите од лични причини пред се материјална полза

лесна заработка со шиткање заблуди на луѓето .....

разлика меѓу нас е тоа што наместо да заблудувате луѓето и раскажуате прикаски за част и поштење што никогаш и не сте ги имале.............

фино лепо како и сите други чесно да си го заработите лебот со чесна работа

Kajgana Shop

На врв Bottom