Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
:pos::pos::pos: Ова за теоријата за имињата....:pos:
Смеј се ти,брате......само смеј се....Што да ти кажам,незнам?Ако нешто околу имињата не ти е јасно,прочитај погоре,слободно.А ако повторно не сватиш и се смееш,ондак незнам како да ти помогнам!:helou:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
I covekot se napravi POGOLEM od svojot Sozdatel.....lele.....Covekot go sozdal Bog....:uvo:Koga ti bi bil tolku golem da sozdades Nesto,ne bi se vikal COVEK,tuku Bog.Ama,gledas,toa ne e taka....Bas naprotiv,se vikas COVEK,i takov ke ostanes....
Од каде знаеш, можеби сум вториот Месија?

И да, фантазијата на луѓето е толку голема и развиена што може да си дозволи да измислува работи, па дури и богови!

Сепак немој да мислиш дека и религијата е измислица таму е вистината и никаде на друго место, само во Православието, на познатиот Светогорски манастир Есфигмен на влезните порти пишува ОРТХОДОКСИ Е ТАНАТОС, што во превод би дошло Православие или смрт.:wink:
Кој го напишал тоа, Бог или некој калуѓер? (реторичко)
И само затоа што пишува “Православие или смрт“ јас треба да бидам Христијанин? (пак реторичко)

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Не,не,ти погрешно си разбрал.....Името Бог значи нешто моќно.Е,сега,кога човекот би бил создател на нешто(а не е),тогаш тој би се нарекол бог,а не обратно(како што и е,Бог е Создател,и затоа само Нему му доликува тоа Име).Знам дека ви е криво што човекот не е бог,ама ете,така беше Божјата Волја(Огромна е,и затоа е Божја,а не човечка):helou:
Прво зборуваш од трето лице како да не си ти човек,а друго чим постот што го напишав мислеше дека е погрешен немораше да го повториш во твојот ... :uvo:

Ха,ха,дај не ме смеј....... Некој може да напише 100 збора,а пак да не каже ништо.А некој немора да каже 100,зошто може и со 4-5 збора.А сега,дали ти ќе ја разбереш поентата на истите,или ќе се правиш којзнае што со некакви си изговори дека избегнуваме одговор,тоа е твоја работа.Патем,помудро е да се молчи,и да се кажат два збора,отколку да се зборува на празно.....А,и,ако немав одговор на твоите КОЈЗНАЕ КАКВИ ПРАШАЊА(на кои што ти се лажеш дека немаме одговор),немаше да трошам време на форумов,каде водиме борба на спротивни мислења......:helou:
Тоа е ок што го кажуваш ама ти дали 100 дали 5 исто ти се фака пак ништо не си кажал...

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Тоа е ок што го кажуваш ама ти дали 100 дали 5 исто ти се фака пак ништо не си кажал...

Тоа дали сум кажал или не,ми кажуваат твоите постови(одговори)......:baeh:Или напразно се замараш со мене,кажувајќи ми дека ништо не сум кажал?Или...да.....не ти се допаѓа она што го пишувам,и само заради тоа,јас ништо не кажувам...Убаво реков јас-неможе секој да разбере.И,Слава Му на Бога,за се она што го напишав тука....И,ако веќе сакаш да зборуваш како човек,прави го тоа,а не се однесувај како мало дете,кажувајќи навреди,иронични реченици и сл.....не сме тука за тоа

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Како тоа верувате дека бактериите постојат кога со голо човечко око неможе да се забележат, тргнувајќи од претпоставката дека тие што ја избрале науката веруваат само во нешто што може да се види,докаже со научни методи и сл.?

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
aloooooooooo,koj rece deka bakteriite ne mozat da se vidat,oj zemi mikroskop i fino lepo ce si gi vidis,ama aj ti mene donesi mi nesto kako mikroskop i da go vidam toj vasiot
eeheheheheehheehehe

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
aloooooooooo,koj rece deka bakteriite ne mozat da se vidat,oj zemi mikroskop i fino lepo ce si gi vidis,ama aj ti mene donesi mi nesto kako mikroskop i da go vidam toj vasiot
eeheheheheehheehehe
Ај прибери се,ок? И пробај да размислиш во себе што напиша погоре.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
eeheheheheehheehehe
купи си телескоп и број ѕвезди:baeh:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
зошто мислам дека ќе почне да верува девојчево ко ќе порасни.сеуште е мала качи зелени.не те учеле дома алхоколот не е за малолетни:baeh:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
zeitgheist ima eden dokumentarec navodno religijata hristijanska nastanala na baza na staroegipetskata i od strana na luge so znaele poveke u toa vreme za da dobijat dominacija. Kako i da e, religijata e del od kulturata, mene iskreno pouboo mi e koa ke si idam u crkva i ke si se olesnam za nekoj problem ili pa samo onaka kolku da pominam zatoa sto me smiruva toa mesto. Vo gospod veruvam kako vo Dobroto i imam nekoja apstraktna zamisla na toa sto e gospod i od prilika bi go definirala kako nesto nevidlivo i polno so moralni vrednosti kon koi treba da se stremime site . Duri i da znam deka celata religija e farsa, nema da mi bide krivo nitu da se cuvstvuvam izmamena od nekogo, zatoa sto mene mi e licno potreben Gospod za da imam nekoj postojano do mene . U najnova teologija e zabraneto bilo kakvo opisuvanje na Bog so covecki crti za da se izbegne toa negovo pretstavuvanje ko covek. Gospod ne e covek i nie ne treba da mu davame karakteristiki na nesto nesovrseno kako nas. Ednostavno kolku poveke znaeme za toa sto gospod ne e , tolku poveke znaeme za gospod. Dovolno e da znaeme deka ne e nepraveden, ne e licemeren, ne e alcen... Ustvari gospod treba da e reper za nesto koe site treba da go dostigneme, sankcionirano povedenie i moralni vrednosti.Inace ima isto ucevme po filozofija za ontoloshkata pretstava za gospod. Ako gospod go nema togas nie ne bi znaele za toa deka go nema poso takvi nesovrseni ne bi mozele da doznaeme. Ali sepak i ateisti i vernici site znaat dkea postoi.:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро што анкета е ова еве јас верувам и во бог и во логика(наука)?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Нема докази ни дека Хитлер е мртов - веруваш дека уште е жив?

Hitler go nema,veruvam deka e mrtov.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
jas da se izvinam prvo na site so ulavam vaka na temata.
Isto taka ke go zamolam i administratoro da ne go brise voa so ke go pisam.
Deneska sum osetil tolkova bolka so nemam zborovi.U konflikt so gospod sum veke
so meseci.Celata vojna ja odrzuvam dlaboko pod psihata dlaboko pod covekovata
sves i racionalno i logicno razmisluvanje...i sega posle tolku vreme sakam da si ja ispraznam dusata oti pred lugeto ne mozam da zboram site me pravat bolen.Jas sega vaka ke mu kazam na toj Isus Hristos (mozebi e grk ne se znae "hristos")

HROSTOS PERDER4INO VOA E ZA TEBE!!!!PU6I MI JA KIFLATA DA TI SE SERAM NA FACATA DA TI EBAM PLEMETO PREDAVNICKO!!!!I TEBE I MAJKA TI DA JA EBAM TAA SO TE ISRALA!!!!!AKO TOLKU SI SILEN ELA ZEMI MI SE!!!VEKE SE MI ZEMA!!!DUSATA, SRECTO, RAZUMO, DRUGARITE, PRIQTELITE, DEVOJKATA, NARODO MI GO ZEMA,MIROT DUSEVEN MI GO ZEMA,NAJVERNIO DRUGAR MI GO UKRADE KOPILE EBANI PICKA TI MATERINA!!!!!!UMRI BE KOPILE!!!A I DA TI KAZAM NESTO BATE HRISTOS PERDER4INO KRSTO SO MI STOE U SOBATA KOA KE OTIDAM U MAKEDONIJA KE GO ZAMAPALAM PRED OCITE NA MAJKA MI TAA SO ME ZAEBA NA NAJEBANIO NACIN!!!!KE VI EBAM MATER NA SITE BE!!!!!!ZNAM DEKA KE SE SAMOUBIJAM ZA KRATKO VREME SAMO NEM DA MISLES DEKA SO TOA KE NAPRAVES POBEDA NAD MENE I MOJTA DUSA!!!NE BE KOPILE MOJTA DUSA KE PRODOLZE DA OPSTIJUVA U SONIVITE NA SITE TVOI CEDA!!!
NE SUM SO GAVOLO NE SUM NI SO TEBE SAM SUM I SAM KE BIDAM!!!!!MRAZAM TE
NISTO NE MI DADE OSVEN LUDO SRCE I PSIHA POBOLNA I OD TVOJTA!!!!!

ne go brisite postov molam ve....tolku go mrazam gospod so sakam i na nego da mu go kazam toa..Ama sekogas koga mu go kazuvam on se prae na ulav.Ne ne ne sum lud veruvajte.Jas sum antihrist...ama zatoa veruvam u silata na prirodata i silata na dobroto i losoto i refleksija na sekoj poteg so go pravime.

pozdrav ...

S

stefi

Гостин
Нема докази ни дека Хитлер е мртов - веруваш дека уште е жив?

Не знам дали си го прочитал текстов кога си го превел од некаде. Бараш создател на Создателот? You need some help, а имам еден човек што ќе ти држи терапии со попуст.

А од кај знаеш ти дека создателот е Господ? Создателот е мајката природа па ти збори колку сакаш ама на крај пак е така докажано.

Kajgana Shop

На врв Bottom