E што е де турбофолкот?

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
абе секоја музика си е музика.ја еве слушам некои стилови ама у кафана ако идам нормално дека и турбофолк ке слушам .има убави песнички и таму .зашо да бидам позер да кажувам дека рап слушам ја цело време или хаус ,коа и српско си слушам и ги знам песните. турбофолкот ти е музика за пиење.ај седни на хаус пиј.вака уз песниче некое опа цупа ке си се надрвиш. а сите тие шо демек само странско слушале прашај ги сите песни ги знаат.
а у принцип ја скоро све си слушам и неам против кој шо сака кога сака нека си слуша .толку од мене:):)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
абе секоја музика си е музика.ја еве слушам некои стилови ама у кафана ако идам нормално дека и турбофолк ке слушам .има убави песнички и таму .зашо да бидам позер да кажувам дека рап слушам ја цело време или хаус ,коа и српско си слушам и ги знам песните. турбофолкот ти е музика за пиење.ај седни на хаус пиј.вака уз песниче некое опа цупа ке си се надрвиш. а сите тие шо демек само странско слушале прашај ги сите песни ги знаат.
а у принцип ја скоро све си слушам и неам против кој шо сака кога сака нека си слуша .толку од мене:):)
Turbo folkot e странска музика бај д веј.

Ама неможе никој да ме убеди дека поубаво се пие на турбо фолк одколку на Motorhead. МИслам дека констатиравме миљон пати дека вкусовите се јака работа.

Нема правило на која музика се пие. Ама трагично е што најјаките аргументи на турбо фолкот се дека се пиело убаво на него.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Kazi mi eden metalec nad 30 godini koj ne e narkoman ili zabegan ?

KOj raboti normalen zivot vodi ?

Ja ke ti kazam 100 koi slusaat turbofolk za komparacija toa e razlikata

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Kazi mi eden metalec nad 30 godini koj ne e narkoman ili zabegan ?

KOj raboti normalen zivot vodi ?

Ja ke ti kazam 100 koi slusaat turbofolk za komparacija toa e razlikata
Што е за тебе забеган?

Еве ти еден

Џон Петручи. Самоука гитарска легенда, има бенд веке 20 год, прогресив метал, и плус е професор на Универзитет по гитара во САД. Неговиот колега од бендот тапанарот Мајк Портној е признат светски тапанар, чии лекции по тапани се широко користени.

Не спомнувај наркоманија и забегување, кога знаеме што све се поврзува со Цеца, кој криминал.

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Немој така, те молам. Вреѓаш многу луѓе. Турбофолкот ти е „сербиан трејд марк“. Не го ставај тоа срање во ист кош со Леб и сол, Синтезис, Баклава, Бодан, Стринг Форсис итн итн...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe u Makedonija zboram covek nad 30 godini koj slusa Hevi metal

a da ne e onoj so kosata od Kocani kako se vikase sto se misli vtor Hendriks e

Znaesh nekoj takov ?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142

Znaesh nekoj takov ?
Иди на мкметал форумот, ке ги најдеш колку сакаш.

Чоекот што работи на шалтер во Америчка амбасада е вокалист на македонски треш метал бенд. хехе

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Што е за тебе забеган?

Еве ти еден

Џон Петручи. Самоука гитарска легенда, има бенд веке 20 год, прогресив метал, и плус е професор на Универзитет по гитара во САД. Неговиот колега од бендот тапанарот Мајк Портној е признат светски тапанар, чии лекции по тапани се широко користени.
Не мора да идеме до Амерка. Влатко Стефановски???

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5

Znaesh nekoj takov ?
вујче, слуша хеви метал, и најштетно шо прави е тоа шо пуши цигари
тие ноќните волци? види ги какви господа се кога се на работа

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
LouWeed, форумџијата наш. :)

Познавам и еден доктор што сеуште иде на метал свирки и во парк, ама фак има само 28 год. Не влага у конкуренција лол

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Шведомир еве ти во прилог еден текст од цеца што го најдов на нет. Те молам објасни ми ја длабочината на песнава и тешките лирки метафори и идиоми па дури и суперлативи во глаголна форма ако може. Штоли сакал поетот да каже тука?
Озбилен разглабај ми го шифрираниов текст те молам за да ха сватам суштината на турбофолк поезијата.

[FONT=Trebuchet MS, Verdana, Arial][SIZE=-1]O, pa ti to meni namerno radis
Pa ti to meni namerno
Zbog nje novu otvaras flasu,
'Mesto meni njoj punis casu

Bruka! Pijete, a meni je muka
Sta ce na njoj tvoja ruka
Kako ti ne dosadi
Hajde reci da je volis,
Ako ti se ne gadi

(instrumental break)

O, pa ti to meni namerno radis
Pa ti to meni namerno
Za nju pice slatko i hladno
Meni toplo, jeftino, jadno

Sta ce na njoj tvoja ruka
Kako ti ne dosadi
Hajde reci da je volis,
Ako ti se ne gadi

(instrumental break)

Sta ce na njoj tvoja ruka,
Kako ti ne dosadi?
Hajde reci da je volis,
Ako ti se ne gadi

Sta ce na njoj tvoja ruka,
Kako ti ne dosadi?
Hajde reci da je volis,
Ako ti se ne gadi [/SIZE][/FONT]

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
burn84 напиша:
Тоа е сосема трета проблематика, не сакав да зборам за да не ме напаѓаат зашо немам живци да објаснувам. Да имаа два грама мозок ќе свате дека веќе песни за љубовта се клише уствари одамна се клише посебно тие што се римуваат еве ќе споредам турбофокот со песниве на попартистите од сад.
tearing me apart-love send from up above бла бла истово и овде се случува. Ретко кој знае да напише вистински љубовна песна а не дај боже да сменат тема.
Инспирирано од разговорот на Чек Дис Аут, на тема зошто во кафанската музика постојат само љубовни теми.

Но, нели, кафанската музика е музика која е музика од секојдневието и затоа може да допре до секој обичен човек. *за да не дојде до забуна, ова е образложението кое го добивам пречесто, кога ќе дојде ред на муабет за кафанска музика*

Судејќи според `секојдневноста` на настаните тие луѓе или секојдневно раскинуваат и се прашуваат со кој сексуално општи нивниот довчерашен партнер и дали во тој момент помислува на нив.

Мене ме зачудува зашто реалните проблеми со кои се соочува човештвото и реалните проблеми со кои се соочува човекот како единка не се така секојдневни и музичарите кои ги опејуваат не ги допираат обичните луѓе? Можеби тоа треба да ни каже нешто за слушателите на кафанската музика кои се декларираат како обични луѓе.

П.С. Го избегнувам терминот турбофолк, од проста причина што ми е премногу одбивен. Затоа, во овој и претходниот пост пробувам да го заменам тој поим со други, помалку одбивни поими.

П.П.С. Мислам дека постов е премногу сериозен за да стои во Чек Дис Аут, затоа е тука.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.033
Turbo-folkot e: prodaj traktor, snimi plocu (dobro ploci odamna vise ne se snimaat ali taka ide zborot)

Kajgana Shop

На врв Bottom