Студентски домови

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
како не е завршена, нели требаше до нова година да биде готова па одложија уште месец, два.. еве летото дојде, па се тврдеше со сигурност дека од овој септември бараките ќе се затворени и машките легла ќе бидат во зградите ?
ако е така сум наебал, конкурирав во стив за годинава .. ќе спијам со глувците

Требаше да биде готова пред точно година па ништо. Ти гледај од инвентар да си земеш мачка и гумени чизми ќе ти се најдат :pos:

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Кд урасне травата околу бараките исто како у џунгла да си

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Може некој да ми каже каква е ситуацијата во Стив во женската зграда... и како оди со нас бруцошиве, ќе не примат... или тешко?

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Конечно малку надеж ми даде. Сите ми велат дека тешко примале бруцоши

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
А дали постои некаква шанса женски да седат во машките нови згради, и дали седеле до лани?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
А дали постои некаква шанса женски да седат во машките нови згради, и дали седеле до лани?
Постои шанса , и не се нови него само реновирани (од кој едната не се знае дали и е завршено реновирањето) и можем да ти потврдим дека полани седеа џенцки у реновираната прва мушка(само што бројот беше мнооогу мал), а и лани најверојатно е имало :salut:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Постои шанса , и не се нови него само реновирани (од кој едната не се знае дали и е завршено реновирањето) и можем да ти потврдим дека полани седеа џенцки у реновираната прва мушка(само што бројот беше мнооогу мал), а и лани најверојатно е имало :salut:
Значи и оваа година ќе има. Фала многу, да знам да си бркам работа за таму, барем знаеш по чисто е, реновирано и имаш ВЦ во соба што мене многу ми значи

T

Tetro

Гостин
Значи и оваа година ќе има. Фала многу, да знам да си бркам работа за таму, барем знаеш по чисто е, реновирано и имаш ВЦ во соба што мене многу ми значи
не заборавај дека ти требаат дебели врски за таму да се сместиш како џенцко :smir:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Денес чекаме резултати, а сајтот блокиран.

Ви ја отвара распределба?

T

Tetro

Гостин
Денес чекаме резултати, а сајтот блокиран.

Ви ја отвара распределба?
НЕ,
а околу резултатите:

IV.2. Прелиминарните резултати од конкурсот за студентите од II година и повисоките студиски години ќе бидат објавени на 13.08.2009 година на огласните табли во студентските домови каде конкурирал студентот и на интернет порталот www.raspredelba.gov.mk.
http://www.mon.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=149:k-20092010-&catid=70:konkursi&Itemid=133

T

Tetro

Гостин
2009 Година тоа е од лани
грешка :jaj:, еве од оваа година:
IV.2. Прелиминарните резултати од конкурсот за студентите од II година и повисоките студиски години ќе бидат објавени на 12.08.2010 година на огласните табли во студентските домови каде конкурирал студентот и на интернет порталот www.raspredelba.gov.mk и www.mon.gov.mk.

http://www.mon.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=620:--------20102011&catid=82:2010-05-13-11-42-55&Itemid=146

Член од
6 август 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Може некој да ми каже каква е ситуацијата во Стив во женската зграда... и како оди со нас бруцошиве, ќе не примат... или тешко?
ne cvetaat ruzi, sepak e studentski dom, plakas 3345den od koi 2000 ti se jadenje, taka da so ogled na cenata (za stan ti trebaat minimum 50evra za kirija+smetki +hrana) jas 2god ziveev vo stiv (a imam ziveeno i vo pelagonija i kuzman) u stiv mi bese najubavo. bevme po 3 u soba, a pred 2god ni donesoa i 4ta cimerka(a nie imavme 1 ilegalec u soba), znaci bevme vkupno 5, i super mi bese. a za brucosi najlesno primaat vo stiv
(

--- надополнето ---

jas samo u Goce nemam ziveeno, Pelagonija, Stiv i Kuznam mi se isprobani.
Pelagonija, malku podaleku e-Kisela Voda, po 4 se u soba, ja bev u krajnite sobi, znaci u dupleks, imas edno hodnice 2 sobi po stranite i 2 wc-a, kaj komskite imase non-stop topla voda, a kaj nas retko. jadenjeto ne e nesto posebno (kako i vo drugite domovi) e bonskata prodavnica bese poopremena za razlika od drugite domovi,i imase poubavi raboti da se kupat, inaku Pelagonija ima posebni bonovi, dodeka Stiv,Goce,Kuzman imaat isti (znaci mozes tie bonovi da gi trosis vo bilo koja menza, bife ili bonska prodavnica od ovie 3 doma)
Kuzman- najubava lokacija, u strog Centar, po 2ca u soba (pomala e sobata normalno) imas wc na sprat,isto i banja, ama ne e nikakov problem da delis banja, cekas red, ama za brzo vreme se naviknuvas :). jadenjeto-isto kako i vo ostanatite domovi(ke ja fatis semata koe vreme sto ima za jadenje i ke znaes koga da odis da jades :) )
Stiv-my favorite :) nekako u Stiv se osekav kako da sum doma, ima mnogu luge, ima kako parkce pred domot, klupi, non-stop ima sobiranki dolu, pienje, gitari.... u soba bea po 3, pred 2god ni donesoa i 4ta simerka, wc i banja isto na sprat. ako imas problemi odis kaj upravnickata Mara (koj ja znae,jasno mu e za kakva licnost stanuva zbor, Mara e zakon:) ) i ona odma po brza postapka resava problemi. so nea znam imase nesto-ako nekoj ne primen,si odi kaj nea i so nekakvi pisma, so ne znam sto,ona ke mu dade mesto.
Uslovite za zivot nikade ne se idealni, no ne e problem da se naviknes, bitno e da ti se pogodat cimerite/cimerkite.
4 godini bev po domovi, i sea da se vratam nazad ne bi sedela u stan, ne e toa toa :)

--- надополнето ---

Ако тоа ти е блиску тогаш што е далеку за тебе..
ova e skopje, 30min peski ne e daleku :)) ako sakas blisku sedi u stan u centar i plakaj 100tina evra samo kirija

Kajgana Shop

На врв Bottom