Може некој да ми каже каква е ситуацијата во Стив во женската зграда... и како оди со нас бруцошиве, ќе не примат... или тешко?
ne cvetaat ruzi, sepak e studentski dom, plakas 3345den od koi 2000 ti se jadenje, taka da so ogled na cenata (za stan ti trebaat minimum 50evra za kirija+smetki +hrana) jas 2god ziveev vo stiv (a imam ziveeno i vo pelagonija i kuzman) u stiv mi bese najubavo. bevme po 3 u soba, a pred 2god ni donesoa i 4ta cimerka(a nie imavme 1 ilegalec u soba), znaci bevme vkupno 5, i super mi bese. a za brucosi najlesno primaat vo stiv
(
--- надополнето ---
jas samo u Goce nemam ziveeno, Pelagonija, Stiv i Kuznam mi se isprobani.
Pelagonija, malku podaleku e-Kisela Voda, po 4 se u soba, ja bev u krajnite sobi, znaci u dupleks, imas edno hodnice 2 sobi po stranite i 2 wc-a, kaj komskite imase non-stop topla voda, a kaj nas retko. jadenjeto ne e nesto posebno (kako i vo drugite domovi) e bonskata prodavnica bese poopremena za razlika od drugite domovi,i imase poubavi raboti da se kupat, inaku Pelagonija ima posebni bonovi, dodeka Stiv,Goce,Kuzman imaat isti (znaci mozes tie bonovi da gi trosis vo bilo koja menza, bife ili bonska prodavnica od ovie 3 doma)
Kuzman- najubava lokacija, u strog Centar, po 2ca u soba (pomala e sobata normalno) imas wc na sprat,isto i banja, ama ne e nikakov problem da delis banja, cekas red, ama za brzo vreme se naviknuvas

. jadenjeto-isto kako i vo ostanatite domovi(ke ja fatis semata koe vreme sto ima za jadenje i ke znaes koga da odis da jades

)
Stiv-my favorite

nekako u Stiv se osekav kako da sum doma, ima mnogu luge, ima kako parkce pred domot, klupi, non-stop ima sobiranki dolu, pienje, gitari.... u soba bea po 3, pred 2god ni donesoa i 4ta simerka, wc i banja isto na sprat. ako imas problemi odis kaj upravnickata Mara (koj ja znae,jasno mu e za kakva licnost stanuva zbor, Mara e zakon

) i ona odma po brza postapka resava problemi. so nea znam imase nesto-ako nekoj ne primen,si odi kaj nea i so nekakvi pisma, so ne znam sto,ona ke mu dade mesto.
Uslovite za zivot nikade ne se idealni, no ne e problem da se naviknes, bitno e da ti se pogodat cimerite/cimerkite.
4 godini bev po domovi, i sea da se vratam nazad ne bi sedela u stan, ne e toa toa

--- надополнето ---
Ако тоа ти е блиску тогаш што е далеку за тебе..
ova e skopje, 30min peski ne e daleku

) ako sakas blisku sedi u stan u centar i plakaj 100tina evra samo kirija