Oксан

• Креатор на темата Креатор на темата Viktor4e
  • Време на започнување Време на започнување
јас повеќе сакам “брич“ одколку оксан!

Leleee, se gleda deka vo Gostivarov ima mnogu turci, zatoa samo nie znaeme oksan kako se igra i sto e :) Epten zakon igra, plus ona ako igrash na neshto i vo parovi.... zaraza :) Nie porano na voda igravme, koj ce izgubeshe po 7 cashi voda :pos2:
Se soglasuvam so Tikvi4ka, treba da organizirame edna brza obuka i posle odma eden KAJGANA TURNIR VO OKSAN :)

хаха...оксан еј :)...обожавам да играм...интересно ми е мн...инаку се согласувам со Гостиварчињава...откако ке завршиме со обуката...ве чекаме на коцкање :helou:

многу интересна игра,зараза е! И мене ме научија едни роднини од Гостивар,шо значит дека гостиварчани најмногу ја знает...пред то јас не ни знаев дека постојт та игра

многу интересна игра,зараза е! И мене ме научија едни роднини од Гостивар,шо значит дека гостиварчани најмногу ја знает...пред то јас не ни знаев дека постојт та игра

да да точно!
ја цело лето му се изнаиграв!
и многу е поинтересна одколку да играш ханд со карти.......

абе скоро иста е како хант/бриџ само тоа шо картите со од слонова коска ( барем мојте ) и по малецки и немора да ги држеш оти имаш дрвена табла/штица да ти стоат на неа иначе порано претерано ја игравме со другарите а сеа само така ми стое оксано....

Прв пат играв зимово, кај една другарка во викендичка :) Многу закон игра... Треба да си купам за мене :)

абе скоро иста е како хант/бриџ само тоа шо картите со од слонова коска ( барем мојте ) и по малецки и немора да ги држеш оти имаш дрвена табла/штица да ти стоат на неа иначе порано претерано ја игравме со другарите а сеа само така ми стое оксано....

да ама во ханд има начин на отварање, се отвараш откако ќе се броиш повеќе од 51 и на тој начин може да ти го земат џокерот, ав оксан имаш повеќе слобода!

да ама во ханд има начин на отварање, се отвараш откако ќе се броиш повеќе од 51 и на тој начин може да ти го земат џокерот, ав оксан имаш повеќе слобода!

знам знам... ама па шо не ми се свиѓа у оксано е тоа шо неможеш да го играш 1вс1 затоа шо ниедна карта не може да ти избега....иначе ако веќе треба да бирам би го избрал ханто поинтересен е

Го играв многу:vozbud:
Земете за ск еден да се потсетиме.

Абе играва е иста ко ХАНТ само што е со табли знаете 15 карти и се собираат парови итн.. :)

Иначе закон игра :):)

Имам играно, интересна е.
Еден период во Дебар беше во мода и сите испокупија и играа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom