Jahia Kemal или SABA?

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Sto mislite za ovie dve privatni ucilista?? Koe vi se dopaga poveke?? Jas nemozam da se odlucam vo koe da se zapisam sredno?? Please pomognete mi. Inaku mnogu me interesira biznis i slicni raboti za sto e odlicna SABA no i Jahia Kemal ne e voopsto losa.
Posetete ja i web-stranata www.saba.com.mk i ve molam kazete mi mislenje!!

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ако си 8 одделение,мислам дека веќе го пропушти редот за да се упишеш во Јахја Кемал,а доколку си 7мо добро е... :). Мене изборот ми беше Јахја Кемал(годинава се упишав),и од една страна мислам дека Јахја Кемал веќе е докажан,или ако не е докажан,сепак подокажан од Саба,и без разлика што е приватно и се плаќа,што викаат ќе платиш и мора да те пуштат без разлика дали си добар ученик јас тоа воопшто не го сметам за точно(добро,постојат и такви ученици ама свеедно). Јас сепак ти кажувам за кој се одлучив и за кој сметам дека е подобар избор,ама сепак ниту сум го посетил ни едното ни другото училиште,така да очекувам на темава да пишата Ада или Cucence(како што разбрав Ада учеше таму,а Cucence би требало да е 2 или 3 година сега)...па нека ти кажат какво искуство имаат со школото :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Yahya Kemal се подобро училиште.Мене моите сакаа таму да учам,но мене ми беше глупава идејата да се акам до Автокоманда(далеку ми е) за средно,кога има поблиску училишта.И така судбината ме однесе во ЈБТ и топ ми е.Моја препорака ти е Јахја Кемал.

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
ok fala vi na dvajcata. spak ne e samo dome treba i roditelite da odluact.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Morash od tie dve da birash? Ako ne morash, zapishi se vo nekoja opshta gimnazija. Ne e takva kako shto ja pravat jahia kemal, mnogu muchki pravat, veruvaj, nejkam da otvoram usta sega.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Искрено, не ја гледам поентата во трошење илјадници евра за средно образование.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Мислам дека средните приватни училишта служат да ги образуваат оние ученици кои сакаат високото образование да го продолжат во странство, зашто нашите државни средни не ги признаваат во целост и мораат да дополагаат некои одредени тестови зависно во која држава се. А ако ти е за овде, немаш потреба да се запишуваш, али тоа е твој избор. Подобро тие пари вложи ги во твоето високо образование. Али ваљда после ќе идеш и во приватно високо, ама ако одиш на државен факултет, глупост е да се запишеш во средно приватно. Но ваљда си одлучил, Jahia Kemal е као боље, знам многу што завршилетаму и не се жалеа, само знам дека се многу строги по секое прашање, несмееш да имаш никаков близок контакт со женско и други некои ситници. Твоја одлука е.:helou:

ПојзонГрл

Оne in a Million
Член од
22 јули 2007
Мислења
264
Поени од реакции
1
Не знам за САБА, ама на неколку ученици од Јахја Кемал им е понудена стипеднија за факултет во Германија.
Во САБА ми се свиѓа оценувањето - барем како што пишуваше во списанијава - демек немало оценки туку некакви бодови и сл.
Друго во Јахја ми се допаѓа што имаат многу часови по англиски - а и од втора година биологија, математика и хемија се учат на англиски... Барем така викаа кога дојдоа кај нас у школо :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Во САБА ми се свиѓа оценувањето - барем како што пишуваше во списанијава - демек немало оценки туку некакви бодови и сл.
Па мора да смислат некако да ги примамат за да се запишат и да им ги земат парите, нели? Бодови...

Ајде да видиме какви родители и кој тип на деца би одбрале приватно средно...

а) Родители кои го сакаат најдоброто образование за своите деца и деца кои навистина сакаат да учат и да го продолжат своето образование, па мислат дека ваквото средно е добра подлога (нормално, оние кои можат да си дозволат такво нешто). Во денешно време, вистинска реткост е да сретнеш дете кое сака да учи, поготово во средно, кога хормоните им вријат.

или...

б) Деца (и родители) кои патат да се истакнат (снобови). Не се многу расположени за учење, па мислат дека вака полесно ќе пројдат, со помалку кецови и нервози, а и со помалку јадење заушки од посилните соученици.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Колку што ја разбрав другарка ми, не смееш едно до едно со машко да седиш... Сеа ти види како ти е најубо.

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Мислам дека средните приватни училишта служат да ги образуваат оние ученици кои сакаат високото образование да го продолжат во странство, зашто нашите државни средни не ги признаваат во целост и мораат да дополагаат некои одредени тестови зависно во која држава се. А ако ти е за овде, немаш потреба да се запишуваш, али тоа е твој избор. Подобро тие пари вложи ги во твоето високо образование. Али ваљда после ќе идеш и во приватно високо, ама ако одиш на државен факултет, глупост е да се запишеш во средно приватно. Но ваљда си одлучил, Jahia Kemal е као боље, знам многу што завршилетаму и не се жалеа, само знам дека се многу строги по секое прашање, несмееш да имаш никаков близок контакт со женско и други некои ситници. Твоја одлука е.:helou:
Bas zaradi toa sakam da odam vo edno od ovie dve ucilista. Sakam da go pordolzam visokoto obrazovanie nadvor od drzvata zatoa sto sum ambiciozna i smetam deka nema perspektiva kaj nas

Искрено, не ја гледам поентата во трошење илјадници евра за средно образование.
I mene ke mi bede mn polesno ako ja osvojam stipendijata i ke probam. Ama i da en ja svojam sepak ke se zapisam vo edno od ovie dve zs smetam deka toa ne se zaludno potosen pari i se isplaka. Ima mn drzavi kade se ceni dobroto obrazovanie a jas neamm namera da ostanam tuka.

Колку што ја разбрав другарка ми, не смееш едно до едно со машко да седиш... Сеа ти види како ти е најубо.
pa dobor sega jas tamu ke odam da ucam poveke otkolku da se druzam so maski... a sepak ke mozam da se vrakam doma preku vikend pa da se druzam

Morash od tie dve da birash? Ako ne morash, zapishi se vo nekoja opshta gimnazija. Ne e takva kako shto ja pravat jahia kemal, mnogu muchki pravat, veruvaj, nejkam da otvoram usta sega.
Izjasni se i kazi na sto mislis.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па ја ти кажав само за тоа да идеш таму зашто нема смисла да ги трошиш парите и после тука да останеш, а кога тогаш ќе посакаш со машко да застанеш, сепак сте колеги ам таму е строго забрането тоа.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
А да си се запишеш драга у “смртничко“ школо?

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Neznam zs gi smetas "nesmrtnicki" dragi??? JAS sakam ponatamu da prodolzam so visokoto obrazovanie vo dr drzava a tamu ne gi proznavaat maturite od skoro site sredni pa moram odnovo da polagam. I ne e samo poradi toa tuku opsto smetam deka uslovite se podobri... A zs ti smetas deka treba da odam vo "smrtnicko" uciliste??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро сега,ако таа е одлична(ама навистина одлична) и сака да има квалитетно образование,ја интересира науката и не денгуби по цел ден,нормално е да сака во приватно училиште.И јас бев во слична ситуација како неа,но објаснив дека во Ск мене Јахја Кемал ми е далеку и затоа не отидов.Ако е така со среќа Anathestar во кое училиште и да го одбереш.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom