VW клуб во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Пелистерка
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 март 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
По идеа на почитуваниот Volkswagen (екс-корисникот) сакам да дадам предлог за сите оние заљубеници во оваа марка да направиме еден VW клуб.

Значи тоа подразбира

- собиранки
- информации за резервни делови
- делење на информации
- сопствен форум ако сакате

Колегите од Србија, Хрватска и Бугарија сакаат да направиме таков клуб и да започниме да собираме и тука во Македонија. Во Србија има над 10 настани, во Хрватска 5-6 големи такви настани.

Претежно се за Буби, но со оглед на фактот во Македонија тек сега зема замаф популарноста на старите буби, ќе се определиме за сите VW и возудшно и водено ладење.

Собиранката сакаме да ја направиме и секое лето да ја правиме во Охрид или Пелистер. При тоа ќе има скара, забава, пиво коли...
Охрид заради езерото така како туристичка атракција
Битола заради дебелите сенки на Пелистер, уникатноста на планината и од Битола сме наша е идејата :pos2:

Тоа е најмал проблем прво да се соберат доволен број на фанови на оваа марка.

Поздрав

Па темава е добра само незнам колку форумџии имаат VW машинерија.

Офф-топик: Оставете го бре дечкото (Волксваген) на страна. Што сте му запнале? Негов беше изборот да не доаѓа на Кајгана и толку.

Него, нема некој да сака да направиме ваква иницијатива?

Барем разгласајте нешто да се направи...

Убава е идејата, особено за старите Буби. Насекаде околу нас (дури и во Албанија) има VW Beetle клубови. Мислам дека треба да се соберат и да се направи убав Буба собир. без разлика каква состојба се колите, Бубата е атракција (веќе стана) кога ја гледаме по улица. Порано беа секојдневна појава...сега се помалце ги има и сопствениците се вистински фанатици.

Иако не сум обожавател на германските возила, редно е и во Македонија да се оформи клуб на љубители на марката Volkswagen пред се, а потоа и на Бубата како негов оддел.
За регистрација на здружение на граѓани не е потребно многу:
1. 5 полнолетни основачи
2. Статут
3. Програма за дејствување

Апсолутно поддржувам!

Плус тоа, од сигурни информации знам, дека Porsche Македонија од Скопје, врши сервис и достава на резервни делови за Буби.

Што значи ако имате Буба или друг редок VW (па и немора редок) а не ви работи, трк до таму ќе ви средат работа.

По идеа на почитуваниот Volkswagen (екс-корисникот) сакам да дадам предлог за сите оние заљубеници во оваа марка да направиме еден VW клуб.

Значи тоа подразбира

- собиранки
- информации за резервни делови
- делење на информации
- сопствен форум ако сакате

Колегите од Србија, Хрватска и Бугарија сакаат да направиме таков клуб и да започниме да собираме и тука во Македонија. Во Србија има над 10 настани, во Хрватска 5-6 големи такви настани.

Претежно се за Буби, но со оглед на фактот во Македонија тек сега зема замаф популарноста на старите буби, ќе се определиме за сите VW и возудшно и водено ладење.

Собиранката сакаме да ја направиме и секое лето да ја правиме во Охрид или Пелистер. При тоа ќе има скара, забава, пиво коли...
Охрид заради езерото така како туристичка атракција
Битола заради дебелите сенки на Пелистер, уникатноста на планината и од Битола сме наша е идејата :pos2:

Тоа е најмал проблем прво да се соберат доволен број на фанови на оваа марка.

Поздрав
jas sum ZA.idejava na pelisterka e super.eve jas imam buba,bertone ima a ima i use nekolku drugu garant.bi trebalo nekako nie megu nas d aiskontaktirame megu sebe pa da se dogovorime okolu formiranje buba klub.eve jas na pr.sorabotuvam so eden buba klub od bosna pa se nafakam da go napisam statutot i dr.pripratni raboti.

OFF ON TOPIK

VW Tiguan mnogu dobar e kolku pari e da ne znaete

OFF ON TOPIK

VW Tiguan mnogu dobar e kolku pari e da ne znaete
Баш денес прочитав за него ептен е добар џипот. Основниот модел тој што е 1.4 TSI незнам со колку коња беше ама знам дека околу 140 е 28.000 евра во Хрватска.

Баш денес прочитав за него ептен е добар џипот. Основниот модел тој што е 1.4 TSI незнам со колку коња беше ама знам дека околу 140 е 28.000 евра во Хрватска.

Ako znae nekoj neso poise neka pisi

jas mislam treba edna internet stranica na makedonski i ke se rasiri brzo idejava,ka da jas kasnam malce ali toa e.....................

Имав буба од 1969 Германска ја продадов пред 2 месеца и се каам како никогас до сега а беше кукла мегу поубавите во СК.

http://buba-makedonija.forumsland.com/
епа евеја долго очекуваната работа која е предвесник на еден прв во македонија буба-клуб.повелете,ве очекуваме

Milo mi e koga ke vidam vaka deka ima luge koi se zalagaat za pravilni raboti....
Forumot sto go spomna bacilo go napraviv jas zaradi potrebata i nie veke ednas da se organizirame .....
Ne e nisto posebno a i vo posledno vreme nesto ne raboti kako sto treba ....
Samo da najavam deka vo brzo vreme sleduva web strana i nov forum so makedonska podrska i se nadevam deka tamu ke ima pogolema posetenost , pa duri mozda i ke napravime nesto oficijalno ova do sega e neoficijalno i se samo pocetoci ...
Znaci koga ke bide gotova stranata ke vi najavam a do togas ve ocekuvam na http://buba-makedonija.fotumsland.com/ pozdrav na site i redno vreme e da ja ostvarime legendarnata linija "od VARDAR do TRIGLAV" samo ovoj pat so bubi :) ....

Pozdrav na site

P.S. forumot i klubot po pravilo znaci ke bidat za vozdusno ladenite vozila od markata VolksWagen (bubi , kombinja , karman ....) bidejki drugite vozdusno ladeni koli nemaat dopirni tocki so ovie a kamo li onie sto se so vodeno ladenje......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom