Дали Македонија ќе се избори за сопствената историја од пропагандите на соседите?

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
Знаејќи какви цигани сте, гарант и отспал со жена му на амбасадорот, само за да се пише бугар...

Ние го презираме и прилепчанецот Димитар Талев, а Бугарите го слават. Не само што Бугарите го слават, туку слушам и УНЕСКО го славел. Чудна работа. Тие што ние ги презираме, светот ги сака.
so misles deka bugarija e svetot abe neli gledate deka ste na marginite vo se!!

so misles deka bugarija e svetot abe neli gledate deka ste na marginite vo se!!
Не, другарче мое. Ние во Македонија сме на маргините на светот, не се тие. Ние имаме проблеми со сопствената Историја, немаат тие.

Не, другарче мое. Ние во Македонија сме на маргините на светот, не се тие. Ние имаме проблеми со сопствената Историја, немаат тие.
Грешка!
Тие имаат проблем со нас и нашата историја.

Ако се иземат од бугарската историја сите што се родени во Македонија , кој ќе има проблем со историјата ?

POARNO MRTVA OTKOLKO ISTORIJATA DA SI JA DADAM PA STO NI OSTANA SE NI ISKRADEA .NO TVA E TVA :toe: VO SEKOJ SLUCAJ KE KAZAM ZA NAS DEKA SME SEBICNI OTI AKO NE BEMA SEBICNI DO SEGA NEMASE DA BIDAME TOLKAVA . (TOA POCNUVA USTE KOGA SE BIRALA NASLEDNIK NA MAKEONIJA VO ALEKSANDROVO VREME NEKA KAZE NEKOJ KOJ BILO DA E NASLEDNIK I ZAVRSENO VAZNO DA E MAKEDONEC)

a be razbrav deka imalo dokumentarec na kajgana postiran pred okolu nedela dena kaj sto se kazuva deka grcite ja priznavaat nasata zemja i deka aleksandar makedonski ne bil grk tuku makedonec i sl..aj ve molam ako mozi da mi kazite kaj da go baram potocno oti eve 2 saati ne mozam da go najdam.aj pisete link ili kazete kade potocno na saitot da go baram,Fala

da jas nemam problem so mojata istorija i na nikoj ne vikam ti ne si bugarin ,grk ,srbin.......vikaat tie so se plasat od istorijata.Neka citat Hans Lotar stepan -germanski ambasador vo MAKEDONIJA

da jas nemam problem so mojata istorija i na nikoj ne vikam ti ne si bugarin ,grk ,srbin.......vikaat tie so se plasat od istorijata.Neka citat Hans Lotar stepan -germanski ambasador vo MAKEDONIJA
И јас немам проблем со мојата Историја.
Македонија како држава и Македонците како народ имаме проблеми со погрешната интерпретација на Историјата. Не само тоа туку Македонија нема ни елементарен демократски амбиент за историска дебата, а тоа е уште позагрижувачки :(
Без разлика кој и зошто е во право, а кој не е. Нема демократска, културна и принципиелна дискусија.

Како не можете да сфатите дека националноста е желба и чувство, а не историски факт.
А ако веќе се фаќаме за ДНК анализи, попаметно е да се молчи. Многу усти ќе останат отворени после такви резултати. Ќе треба да правиме балканска држава а главен град да биде Скопје. Многу инфаркти ќе има во соседството...

И јас немам проблем со мојата Историја.
Македонија како држава и Македонците како народ имаме проблеми со погрешната интерпретација на Историјата. Не само тоа туку Македонија нема ни елементарен демократски амбиент за историска дебата, а тоа е уште позагрижувачки :(
Без разлика кој и зошто е во право, а кој не е. Нема демократска, културна и принципиелна дискусија.
a ti pa od deka si.sigurno bugarce ili grk si.prati me sega "JAS SUM MAKEDONEC"od Strumica

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom