Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
:pos:

Ќе морам да живеам со фактот дека сум трактор, зошто појма си немам од МВР и АРМ, но во секој случај ти си глупавиот :pos2:
Важи се договоривме ти си трактор а јас сум глупав.По добро така одколку да се расправаме зошто јас не сакам да се расправјам.
:pos2::smir:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Важи се договоривме ти си трактор а јас сум глупав.По добро така одколку да се расправаме зошто јас не сакам да се расправјам.
:pos2::smir:
Deal, my friend. Постовиве ќе бидат избришани од некој модератор, но сепак ние си ја докажавме нашата теза.

С

Спенсер

Гостин
[/COLOR]УАААААААААААААААААААААА МВР ништо не направија за спомен од 10 годишнината од Вејце.Волците имаа маратон,вежби и се, а тигрите и МВР ништо не ораганизираааа.Барем тигрите требаше исто така нешто да организираат како Волците.А тие ништо за срам,за срам за своите загинати 4- ца кај ВЕЈЦЕ.
Значи,не треба Тигрите,туку МВР да организира нешто... но секако,презафатени се со изборите и партиски штабови и слично... колку за инфо, 4цата загинати од МВР беа членови на ПЕП- Битола (мислам сите беа битолчани). И ја усравте темата, браво!

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Значи,не треба Тигрите,туку МВР да организира нешто... но секако,презафатени се со изборите и партиски штабови и слично... колку за инфо, 4цата загинати од МВР беа членови на ПЕП- Битола (мислам сите беа битолчани). И ја усравте темата, браво!
НЕ БЛАЖЕ грешка си 4ца Тигри беа,и 4ца Волци.Вкупно 8 Тигри и 8 Волци.А 8 беа преживеани.
http://www.ereporter.com.mk/mk-mk/Details.aspx?Title=7993
http://www.lisica.mk/statija/3945
Еве ти и линкове.Види

С

Спенсер

Гостин
НЕ БЛАЖЕ грешка си 4ца Тигри беа,и 4ца Волци.Вкупно 8 Тигри и 8 Волци.А 8 беа преживеани.
http://www.ereporter.com.mk/mk-mk/Details.aspx?Title=7993
http://www.lisica.mk/statija/3945
Еве ти и линкове.Види
Значи... нема дискусија со тебе... Новинарите појма си немаат,ама баш ич ништо незнаат... Ако новинар разликува припадник на ЕСЗ и ЕСН,јас ќе се фрлам од кров :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Цццц место да зборите за Македонски специјални единици вие се навредувате кој од кого бил поглупав.... типична Македонска работа.... а и ти Георг малце порасни со твоите коментари даваш лоша и ГЛУПА слика за себе.Да не делам правда многу ќе ја искажам мојата почит спрема паднатите борци во Вејце и од сите други фронтови... Вечна им слава!

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Значи... нема дискусија со тебе... Новинарите појма си немаат,ама баш ич ништо незнаат... Ако новинар разликува припадник на ЕСЗ и ЕСН,јас ќе се фрлам од кров :)
Има Блаже јас најдов и едан текст каде припадник на тигрите презивеан во Вејце зборува како се се случило.Инаку точно 4 припадници и на волците тогаш умреа.
Девет години се навршуваат денеска од масакрот што припадници на ОНА го извршија врз припадници на македонските безбедносни сили, кај тетовското село Вејце.

На 28 април 2001 година, 16 припадници на специјалните единици на војската ("волци") и полицијата ("тигри") беа нападнати од заседа, додека со возила патролираа на Шар Планина, во околината на Тетово.

Припадниците на ОНА во заседата ги убија армиските командоси Роберт Петковски, Бобан Трајковски, Игор Костески и Миле Јаневски и полициските специјалци Марјан Божиновски, Илче Стојановски, Кире Костадиновски и Бошко Најдовски. Ги начекале во заседа, пукале во нив и така ранети ги касапеле со ножеви, по што живи ги запалиле. За злосторството раскажаа нивните осум соборци, кои успеаја да се извлечат од заседата.

Злосторството кај Вејце беше еден од предметите за кој Хашкиот трибинал не најде елементи на воено злосторство и и' го врати на Македонија

S

Shellshock nam67

Гостин
i ne zaboravi site do eden bea predaeni
site nasi vojnici bea ubivani vo zaseda znaci nekoj predhodno im ja kazal nasokata po koja ce se dvizat nasite vojnici

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Да да точно браќа тоа било најголемото предаство.Еве и линкови што точно се случило.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Најново нешто што се научив.Мојот пријател припадник на Воената Полиција ми кажа дека и за влез во оваа единица постои селекција,но таа селекција трае 2 месеци што значи дека таа е најсурова и најтешка а припадниците се челични војници.

С

Спенсер

Гостин
Најново нешто што се научив.Мојот пријател припадник на Воената Полиција ми кажа дека и за влез во оваа единица постои селекција,но таа селекција трае 2 месеци што значи дека таа е најсурова и најтешка а припадниците се челични војници.
Е ова е најново :)

Најсурова и најтешка селекција и Воена Полиција... не одат овие неколку поими во иста реченица :) :) Без навреда кон припадниците на ВП,но се знае кој имаат најтешка обука и селекција :)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Е ова е најново :)

Најсурова и најтешка селекција и Воена Полиција... не одат овие неколку поими во иста реченица :) :) Без навреда кон припадниците на ВП,но се знае кој имаат најтешка обука и селекција :)
Па добро тоа е точно се знае кои имаат најтешка селекција,ама јас ви кажувам дека кај бВП е најдолга селекцијата.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
едно само ке кажам за нашава полиција. вработија се живо и диво и писмени и неписмени и кондураџии и семкари станаа џандари веќе...

жалосно...

Kajgana Shop

На врв Bottom