Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Се израдував кога видов дека им купиле на ЕБР нови пушки. Доста веќе одеа со старите

М70АБ2(српските калашникови) и бугарските

И сега новите пушки на ЕБР Израелските ТАР-21 булпуп верзија

С

Спенсер

Гостин
Се израдував кога видов дека им купиле на ЕБР нови пушки. Доста веќе одеа со старите

М70АБ2(српските калашникови) и бугарските

И сега новите пушки на ЕБР Израелските ТАР-21 булпуп верзија

бугарските беа Ак-74 (црни беа целосно)...

па и овие новите Таворчиња не ми прават баш мерак,буллап верзија дека
се...

ја мислам дека има далеку подобри пушки од ТАР-21... али ајде,сепак барем нови се,ги заменија старите...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
бугарските беа Ак-74 (црни беа целосно)...

па и овие новите Таворчиња не ми прават баш мерак,буллап верзија дека
се...

ја мислам дека има далеку подобри пушки од ТАР-21... али ајде,сепак барем нови се,ги заменија старите...
Абе разговарав со еден од ЕБР и ми кажа за Таворот, има голема прецизност и удобен е за носење, ама затоа закочува на автоматско гаѓање. Јас повеќе би сакал да им ги дадат новите HK 416 или SCAR

HK416

SCAR

Ама овие две се многу скапи за нашиот буџет

С

Спенсер

Гостин
Абе разговарав со еден од ЕБР и ми кажа за Таворот, има голема прецизност и удобен е за носење, ама затоа закочува на автоматско гаѓање. Јас повеќе би сакал да им ги дадат новите HK 416 или SCAR

HK416

SCAR

Ама овие две се многу скапи за нашиот буџет
Мислев истиот предлог да го дадам, Нк-416...

или па ова... сепак нивен избор е,според средствата кои ги имаат на располагање... Таворот е помал,полесен и сл...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Пушчињава се секс мислам дека е редно нашиве да ги сменат старите пушки некои слични вакви:smir:

С

Спенсер

Гостин
Сум заборавил да спомнам... пред месец дена ЕБР и ЕСЗ имаа вежба,за спасување на раенти и сл, санирање пвореди... еве неколку слики

макфакс -Филип Поповски

се надевам распознавате кои се кои

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Мислев истиот предлог да го дадам, Нк-416...

или па ова... сепак нивен избор е,според средствата кои ги имаат на располагање... Таворот е помал,полесен и сл...

Ова е СИГ 550 ако не се лажам

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сиг САуер 556 мислам дека е оваа...
Да, да СИГ 556

За Швајцарциве знам дека произведуваат добри пиштоли, СИГ фамилијата, кои се едни од врвните и најскапи пиштоли на светскиот пазар.

По СИГ 226 е направен и познатиот српски воен пиштол ЦЗ 99(почнува со производство од 1991) кој ако не ги познаваш добро пиштолите нема да ги препознаеш ако ти ги дадат двата, кој, кој е.
ЦЗ 99 и поновите ЦЗ 999 ги има во специјалните полициски и воени единици во голем број

С

Спенсер

Гостин
Да, да СИГ 556

За Швајцарциве знам дека произведуваат добри пиштоли, СИГ фамилијата, кои се едни од врвните и најскапи пиштоли на светскиот пазар.

По СИГ 226 е направен и познатиот српски воен пиштол ЦЗ 99(почнува со производство од 1991) кој ако не ги познаваш добро пиштолите нема да ги препознаеш ако ти ги дадат двата, кој, кој е.
ЦЗ 99 и поновите ЦЗ 999 ги има во специјалните полициски и воени единици во голем број
кога веќе ги спомна пиштолите...

мислам (не сум сигурен) дека ЕСЗ-ТИГАР користат Глок 17/18... мислам дека е 17ката... треба да прашам..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
кога веќе ги спомна пиштолите...

мислам (не сум сигурен) дека ЕСЗ-ТИГАР користат Глок 17/18... мислам дека е 17ката... треба да прашам..
Глок 18 мислам, но не само Тигрите, и ЕБР и Алфите имаат глокови и тие се автоматски пиштоли. Имам гледано кога едни алфи пукаа со глокови и тоа автоматски.

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
Да, да СИГ 556

mislis?znaes li deka vednas se primetuva?

С

Спенсер

Гостин
Да, да СИГ 556

па,слични се али се распознаваат...

сиг 226

цз 99

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
mislis?znaes li deka vednas se primetuva?
Што дали се приметува
Ако збориш за ЦЗ99 и СИГ САУЕР 226 пиштолите повели

http://www.mycity-military.com/slika.php?slika=79824_46820476_CZ-999-2.jpg

А што мајка бара МВР во афган....ццццц која иронија ахх:tapp::tapp::tapp:

Ако веќе треба да оди блеквотер е 5 пати подобра опција.

П.С Гроза е дефинитивно за специјални мисии....тоа е ЧУДО!!!

И скорпион ЕВО 12...
BLACKWATER е веќе во Авганистан и Ирак уште од почетокот на војната

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
ubo sto gi podnovile i mu zele po nekoj tavor :wink:
inace imaat tar 21 ili mtar 21 ?

Kajgana Shop

На врв Bottom