Долги постови и содржајни теми!

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Не глобализирам али има впечаток дека најчесто долгите постови се прескокнувани а содржајните теми се најслабо посетувани!?
На што се должи тоа?
Ве мрзи да читате?Досадни ви се?Поубаво ви е кога давате мислење кое содржи два-три збора?И во секојдневниот говор штедите на зборови?Гледате да сте кратки и јасни?
За темиве..ве мрзи да разглабате?Немате навика да се докажувате?Немате оформени ставови?
Се надевам на искрени одговори!:smir:

Има некои теми кои бараат краток одговор и на кои нема што многу да се разглаба, зошто инаку би преминало во тупење. :) Понекогаш па, на некои други теми, имам повеќе да кажам, и сакам да се доизјаснам до крај, па знам од време на време и да забегам со должината на постовите... Иако во тој поглед никој не и е рамен на Форчн :pos:

Гледам да се што пократки исто како и во секојдневниот живот нејкам да'' обесувам'' многу, исто и тука на теми во кои не се разбирам/ не ми се интересни не се пикам а овде има такви милион.И да некои долги постови од некои луѓе ги рипам.Мислам дека по самото зачленување на форумот сите навалуваат со постови ко глуви на тапан(исто и јас) ама после спласнува....долго ме фати оваsd

RealGirL напиша:
Не глобализирам али има впечаток дека најчесто долгите постови се прескокнувани а содржајните теми се најслабо посетувани!?
На што се должи тоа?
Ве мрзи да читате?Досадни ви се?Поубаво ви е кога давате мислење кое содржи два-три збора?И во секојдневниот говор штедите на зборови?Гледате да сте кратки и јасни?
За темиве..ве мрзи да разглабате?Немате навика да се докажувате?Немате оформени ставови?

Зависи од темата.Обично пишувам кратки и јасни постови,но некогаш пишувам и подолги постови.Има теми каде што се чувствувам послободна да напишам повеќе,а има теми каде што искрено срам ми е да пишувам подолго,да не испаднам глупа или филозоф.Знам дека можеби е глупаво објаснувањето,ама ете така се чувствувам.
Инаку во секојдневниот говор правам све освен што штедам на зборови.Многу збороам,објаснувам на долго и широко.

itar pejo напиша:
Гледам да се што пократки исто како и во секојдневниот живот нејкам да'' обесувам'' многу, исто и тука на теми во кои не се разбирам/ не ми се интересни не се пикам а овде има такви милион.И да некои долги постови од некои луѓе ги рипам.Мислам дека по самото зачленување на форумот сите навалуваат со постови ко глуви на тапан(исто и јас) ама после спласнува....долго ме фати оваsd
Поштено од твоја страна!Зашто многу теми се заебувале баш од спротивното!
Или на пр.тема Која марка на цигари пушите?......пост:Јас не пушам!:icon_roll
Дали е битно само да се каже нешто,па макар било и глупост или по нашки оф топик?:smir:

RealGirL напиша:
Поштено од твоја страна!Зашто многу теми се заебувале баш од спротивното!
Или на пр.тема Која марка на цигари пушите?......пост:Јас не пушам!:icon_roll
Дали е битно само да се каже нешто,па макар било и глупост или по нашки оф топик?:smir:

И јас искрено се нервирам,кога некој ќе напише нешто сосема трето од темата.Еве баш добар е примерот што го посочи.

RealGirL[QUOTE напиша:
]Не глобализирам али има впечаток дека најчесто долгите постови се прескокнувани а содржајните теми се најслабо посетувани!?
На што се должи тоа?
Ќе бидам искрена. Не читам постови на латиница. Уште ако се напишани во едно парче без пасуси...не го добиваат моето внимание. Едноставно ми се замараат очите. На останатите постови (кратки, долги) им посветувам внимание, само ако се средени и разбирливи.:)
Е за темите и јас сум забележала, иако во последно време добивам спротивен впечаток. Јас отсекогаш сум учествувала во дискусија која на мене ми се допаѓа, но не секогаш пишувам во сите теми.
Лично за мене, знам да се расплинам во подфорумот Животни. Тоа е тема која најмногу ме тангира во животот и не ми е мака да напишам километарски пост и да реплицирам до бесвест. Некогаш не е потребно толку опширно објаснување, и постот иако краток може да биде многу содржаен.

Ги читам оние постови и теми за кои што сум заинтересирана.Ако ме заинтригира некоја тема и нејзината содржина,ги читам постовите без разлика колку се долги.И ако на некоја тема треба малце повеќе објаснување или сл и јас пишувам малку повеќе.

Кога одговарам на нечие прашање гледам да бидам што пократок и по јасен. Мразам кога треба да пишувам подолги постови ама некогаш тоа е неизбежно. А знам дека има некои работи кои неможат да се кажат со 2-3 реченици, и тоа го почитувам и редовно ги читам постовите. А тоа дека долгите постови се прескокнувани и темите се најслабо посетувани не држи вода. Нема врска посетувањето на темите од должината на постовите. Едноставно некои теми се поинтересни за форумџиите, некои не се.

RealGirL напиша:
На што се должи тоа?

Iskreno koga ke vidam dolg post, vo nego iljadnici prashanja dobivam cuvstvo kako da sum na nekoe testiranje i odma zatvaram....Ja cenam konkretnosta i kratkoto izlozuvanje na nekoj post:smir:

Незнам што точно влијае но мислам дека е мрзата...Некој се мачи да пишува и да пишува и да објасни некои работи, без разлика дали ќе се од било која сфера на животот, се мачел за да им помогне на читателите и да прокоментираат после за тоа...И јас понекогаш знам да не ги зачитувам тие убитачните постови пошто едноставно немам време...Но ако темата е интересна, ако е дискутабилна и ако се вклучувам на скоро половина од дискусијата, прво ќе чекам додека не ја прочитам цела тема за да на крај да реплицирам на тоа што не се согласувам објаснуваќи зошто, и изнесувајќи го мојот став. И која е поентата да некој се труди да пишува пост од 40 реда ако самиот знае дека никој нема да му го прочита? Повеќето и така не се замараат а и самите пишуваат некои постови од пет зборови...Се тоа зависи и од стилот на пишување...на пример бацилус гагус нема пост кој му е од една реченица. Сите се долги објаснувачки јасни, но има и постови кои и не се рачунаат како постови затоа што се составени од два збора и едно смајли и тие џабе држат бајти на серверот...Ако на некој не му се чита, не му се пишува - што воопшто бара на форум? Во право ли сум? Тоа е суштината на форумот како електронска виртуелна муабетџилница...Најдобар муабет. Зошто? Затоа што можеш да пишуваш точно за она што тебе те интересира и исто да најдеш луѓе кои што ги интересира истото и да се развие дискусијата без да замараш никого што не го интересира тоа и обратно. Сепак кој не го мрзи да ме чита, нека ме прочита, а кој го мрзи, нема ни да знае што сум напишал...па макар и да сум го пцуел :)

П.С. Сакав мнооогу подолг да го напишам постов ама пошто сум на работа, ограничен сум со време... :(

Најчесто ми е мизерно да читам многу долги постови, сепак најубаво е да не се претерува

п.с. ОНИЕ ШТО ЗНААТ ЗА ЗБОРУВААТ, ЗБОРУВАТ КРАТКО
- ДОСТОЕВСКИ

uhhh stoznam navistina no prasanjeto drzi voda..
ne sum premnogu dolg period na forumov no i ne treba mnogu da se prepoznae stilot na ovoj ili onoj.. nekogas ednostavno stom go vidis avatarot znaes deka i da napisal 3 strani vredi da se procita :)

...ima edna rabota sto stalno ima ja kazuem na lugeto sto sakaat mnogu da zborat(sekako ima i takvi i nemam nishto protiv toa-se dodeka e kazano so doza na realnost i iskrenost) a toa e deka mnogu zborat a malce kazuvaat...umetnosta vo oratorstvoto e da se kaze sto poveke so pomalce odbrani zborovi...a i ushte neshto...nkogash ama bash nikogash ne gi chitam postovite so poveke citati...za mene se lichno nisto poveke do nekultura i nametnuvanje na mislenje so doza na arogancija i tutorstvo,protkaeno so kavgadziski duh na "posterot".

Па кога веќе сум ја отворил темата и ме заинтересирала како на пример оваа ќе прочитам све од почеток до крај за да можам убаво да искоментирам, да видам у кој насока идел муабетот, а не да повторувам работи кои се веќе кажани (пишани, де)
А сега на кого колку му е потребно за правилно да се изрази, т.е да си каже што сака.Некој се изразува пократко, а некој подолго.Па на крај краева ако толку се мачел сигурно го смета за важно за темата тоа што го пишал.И секој кој сака да коментира на истата тема треба да ги препрочита мислењата, а не да упаѓа како гуска у магла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom