Солунските атентатори

• Креатор на темата Креатор на темата Martyr
  • Време на започнување Време на започнување
teshko.kako da e za eden narod koj bilo zaboraven i ot nivnite i poveke da se bori sam so edna drzava koja e naj NAcionalisticka vo balkanot.Vie Makedoncite shto zivete vo Republikata ako imavte moznost da znaete po koj trnlivi patishta sme trgnale togash ke ne cenefte poveke.zoshto go kazuvam ova.zatoa shto me boli sekoj si pat koga vleguvam vo tatkovinata, i mi se odnesuvat kako tugin(policijata-carinata).Nie gorime za Makedonia.Ako nekoj si pat dojdish vo Lerin kaj ilinden na 20 juli vo selo ovcharani ke razberish.Samo ke ti kazam slednovo.Pret 3 godini ima dojdeno ot Bugarskata akademia za nauki i istoria vo toj panagur za Ilinden vo selo ovchareni.koga vidoa shto patriocki pesni se peat eden ot niv rece deka vistina tuka ima samo MAKEDONCI ane Bugari.

teshko.kako da e za eden narod koj bilo zaboraven i ot nivnite i poveke da se bori sam so edna drzava koja e naj NAcionalisticka vo balkanot.Vie Makedoncite shto zivete vo Republikata ako imavte moznost da znaete po koj trnlivi patishta sme trgnale togash ke ne cenefte poveke.zoshto go kazuvam ova.zatoa shto me boli sekoj si pat koga vleguvam vo tatkovinata, i mi se odnesuvat kako tugin(policijata-carinata).Nie gorime za Makedonia.Ako nekoj si pat dojdish vo Lerin kaj ilinden na 20 juli vo selo ovcharani ke razberish.Samo ke ti kazam slednovo.Pret 3 godini ima dojdeno ot Bugarskata akademia za nauki i istoria vo toj panagur za Ilinden vo selo ovchareni.koga vidoa shto patriocki pesni se peat eden ot niv rece deka vistina tuka ima samo MAKEDONCI ane Bugari.

Мајсторе поздрави ги сите Македонци од Егејска Македонија, и не се предавајте на Грчките копилиња..
Вие сте Македонци..........
Не се давајте, издржете бидете јаки............голем поздрав до браќата од југот........
И пазете се и од Грчка и од Татарска пропаганда, не дозволувајте тие пропаганди да ви го заматат мозокот.......
Ма да и кај нас нашите идиоти што се на власт ништо не превземаат за Македонците од Грција и Бугарија и јас искрено речено како Македонец од тоа многу се срамам, но се надевам дека еден ден и тоа ќе се смени......

Abe pola ziteli vo grcija se MAKEDONCI

mnogu me raduva ova sto go pisis.da znaes deka denes radi tebe mi se razubavi denot.
inaku na you tube gi ima klipovite od proslavi za ilinden, veligden od ovcarani nekolku pati gi iam pregledano i srcevo mi treperi. web stranicata na vinozito ja posetuvam cesto i iam razmeneto nekolku mailovi so pavle.

koga idis navaka kontaktiraj me na privaten mail tuka i ako imas vreme idaj na kaj resen ili jas ke dojdam bitola mi se pravi laf muabet...se razbira dokolku imas vreme

sega za PAVEL SATEV

``...Беше неверојатно скромен, за себе не сакаше многу да зборува. А кога раскажуваше беше толку красноречив! Да имаше до него стенограф да ги бележи неговите раскажувања, ќе немаше потреба да стави ама баш никаква исправка, ниту запирка на дешифрираниот стенограм. Толку убаво и поврзано се изразуваше“, се сеќава Аризанков.
„Во сеопштата чистка на македонските национални револуционери, а со ’добар повод‘ - прифаќање на резолуцијата на ИБ, на големо изненадување на јавноста, уапсен е и Павел Шатев! Без никакво сторено дело. Едноставно, така решил некој форум - државен или политички. Каде згрешил и зошто никој не му објаснил ниту нему ниту на поколенијата кои треба да знаат за делата, одлуките и за постапките на своите татковци. Само некаде, во тајните досиеја, било запишано дека е ’потенцијален непријател‘, па поради тоа треба да исчезне од јавниот живот. А беше пратеник, со пратенички имунитет. Но, во тоа време кој признавал имунитет и некакво владеење на правото. Во паничниот страв од репресија сите молчеле. Никој не му помогнал, иако и во највисоките врвови имало луѓе кои не се согласувале со таквиот чин“, пишуваат Ачкоска и Жежов во книгата „Репресијата и репресираните“.

41081.jpg

Заедничка фотографија на видни македонски дејци: (стојат одлево надесно) Димитар Поп Ефтимов, Атанас Митрев, Панко Брашнаров и Павел Шатев, (седат) Ризо Ризов, Крсто Гермов Шаќир и Александар Мартунков

pavel e nasiot stolb megju dvata ilindena iskreno mnogu sakam da go dobie zasluzenata pocit i priznanie od nasata drzava

Blagodaram ako mi se dade shansa ke dojdam vo Resen za da se vidime ot blisku.Samo ke ti kazam deka koga beshe Liupco premier imale doideno ot MTB da snimat panagiurot vo ovchareni.Pret da si zaminat gi prashavme koa ke bide prikazen materialot.Ni rekoa utre.Ot togash mnogu utre pominaa i nikogash ne se vidi vo televiziata nishto.Pak ti blagodaram.tzole

Blagodaram za pozdravite.Vie ako mozite kazete mu na policiata i na carinite vo mejitlia da ne gi maltretirat Makedoncite ot Lerin da ne gi navreduvat da ne cekame vo preminot poveke ot 5 minti a ne do eden 1 saat.Nie koga kazvame deka ke odime vo Makedonia si kazuvame"pame mesa" vleguvame vnatre-toa znaci deka nie sme ostanati nadvur ot tatkovinata.NIE koga vleguvame vo MAKEDONIA dishime SLOBODEN veter.tzole

Blagodaram za pozdravite.Vie ako mozite kazete mu na policiata i na carinite vo mejitlia da ne gi maltretirat Makedoncite ot Lerin da ne gi navreduvat da ne cekame vo preminot poveke ot 5 minti a ne do eden 1 saat.Nie koga kazvame deka ke odime vo Makedonia si kazuvame"pame mesa" vleguvame vnatre-toa znaci deka nie sme ostanati nadvur ot tatkovinata.NIE koga vleguvame vo MAKEDONIA dishime SLOBODEN veter.tzole

brate dali ke mozes da mi kazes na ovie klipovi so zboruvaat

i ova

Мислам дека овде на англиски се преведени прво коментарите под клипот а потоа и самиот клип . Ако има потреба ќе се потрудам да преведам дел од тоа.
http://www.maknews.com/forum/general-discussions/macedonians-of-the-aegean-read-this-t9481.html

ok fala toa e za prviot klip , mislam deka se raboti za covek od ovcarani, sega ovoj mi e kejf da znam klipot so e sniman za mega tv dali moze nekoj da go prevedi??? ako mozes ti bi ti bil mnogu blagodaren

"is no good" ti dane si bugarofil??????????
ako ne si pokazi, ako si aram da ti e

Od kaj me iskopa lokume mene od cela tema koga nemam post ovde od pred godina?
Ti sin na Satev da ne si :)

Како зборувате за Певел Шатев "етничкиот македонец", дали сте му jа читали книгата "В Македонија под робство"?

Taa ne, ama onaa za zatocenieto vo fezan da.
Sto se zbori vo ovaa tvojata?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom