Ова вистина ли е?

Член од
29 март 2007
Мислења
94
Поени од реакции
0
Прашање е колку време треба да помине од фашистичка Бугарија за да сфатите дека не може да вршите такви пропаганди. Дека фашизмот е забранет со закон во ЕУ, таму сте членови како што знаеме.

Баш би ме интересирало што ќе се случи да направите такво нешто во Германија или Франција. Па потоа врати се овде пак, па да ми раскажуваш прикаски дека е демократски да пожелуваш некоја држава или нација да биде окупирана, избришана...
Hmmmm, polno e s glupi nacionalisticki propagandi navsekade. Latas kakov e naprimer? vasiotsosed, etc..

Voprosot e koj go vzema ova naseriozno?

Dodeka nema nasilije i etc glupotevini, sto onie se losi. Naprimer vo vasiot prijatel Turcija, turcite negirat, terorizirat i ubivat kurdite.Ova veke e fasizm, ne nekakvi glupi "vesnici" deka nikoj normalen chovek ne cita...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
humanoid напиша:
Прашање е колку време треба да помине од фашистичка Бугарија за да сфатите дека не може да вршите такви пропаганди. Дека фашизмот е забранет со закон во ЕУ, таму сте членови како што знаеме.

Баш би ме интересирало што ќе се случи да направите такво нешто во Германија или Франција. Па потоа врати се овде пак, па да ми раскажуваш прикаски дека е демократски да пожелуваш некоја држава или нација да биде окупирана, избришана...
Az nemoga da razbera nie fasistka ili komusticheska drzava sme.Ali v makedonskite vesnici ne se pisat gluposti.Opitai se da razberesh ziveem v 2007 g i drava ne biva da se brka v obshtestvenia zivot.Tolkova slozno li ti se vidi.Vse edno vie ni pisete tatari cincari i neznam si kakvo.Proceti nekolko knigi i togava po forumite izlagas se

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
A tova koe izobsto ne moga da razbera zashto tolkova mnogo agresia srestu Bulgaria a za srbite pocti nisto.Iavno za 90 g sa va smackali moralno i duhovno.Ta srbia bese naj golemia vrag na vmro

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
trimoreta напиша:
A tova koe izobsto ne moga da razbera zashto tolkova mnogo agresia srestu Bulgaria a za srbite pocti nisto.Iavno za 90 g sa va smackali moralno i duhovno.Ta srbia bese naj golemia vrag na vmro
За србите на друг топик, овде се зборува за конкретен случај. И затоа не врти муабети и не бегај од топик.

И не плачете сега сме сереле по форуми, вака онака, ако некој сере, тоа сте вие, па биди среќен што толерираме некого што јавно не негира...Реков...Да не повторувам милиони пати зошто никој од вас не може да ми објасни и да ми докаже дека тоа што се печати таков весник е легално.

Реков, дајте од уставот, покажете член дека тоа спаѓа во демократски права и слобода на изразување.

Реков, пробајте направете го тоа во Германија или Франција, па дојдете после овде, ќе дискутираме за последиците. Па да ми кажете дека сте биле прифатени демократски, зошто тоа нели било слобода на изразување. (Дојдете па кажете го резултатот, во случај ако искочете брзо од затвор поради ширење на фашистички идеи)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
humanoid напиша:
За србите на друг топик, овде се зборува за конкретен случај. И затоа не врти муабети и не бегај од топик.

И не плачете сега сме сереле по форуми, вака онака, ако некој сере, тоа сте вие, па биди среќен што толерираме некого што јавно не негира...Реков...Да не повторувам милиони пати зошто никој од вас не може да ми објасни и да ми докаже дека тоа што се печати таков весник е легално.

Реков, дајте од уставот, покажете член дека тоа спаѓа во демократски права и слобода на изразување.

Реков, пробајте направете го тоа во Германија или Франција, па дојдете после овде, ќе дискутираме за последиците. Па да ми кажете дека сте биле прифатени демократски, зошто тоа нели било слобода на изразување. (Дојдете па кажете го резултатот, во случај ако искочете брзо од затвор поради ширење на фашистички идеи)

Boze dari me s krasnorecie da obiasnia na tozi chovek ce kakvo pise edin vestnik e otgovornost na izdatelite i redakciata a ne na drzavata.Tolko li e slozno.

Pa pri vas da ne e po inace.Zemi utrinski vestnik.Pregledai broevete ot poslednite 3 godini i ste vidis che sredno na vseki dva broia ima statia za bulgaria i vsiaka e navredliva.A ako sledish bulgarskite vodesti vestnici za makedonia sredno se pise edin pat mesecno.Zoshto ste s vpecetlenieto che na bulgaria mnogo im puka za vas.Tova che po forumite desetina choveka pishuvame nishto ne znaci.Na nikoi ne mu dreme za vas.Tolkova ste malki zalki i neznacitelni s kompleksi za malocentost koeto ve kara da si tarsite istoriata 100 000 g nazad da se pocuvstvate vajni.Aide holan:smir:

Член од
29 јуни 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
rymz напиша:
Ushte eden primer kolku lesno se kontrolira prost narod...

Tipot, bugar, tatar, shto i da e, nasochi na neshto shto se prodava VO MAKEDONIJA, neshto shto nashata drzhava go dozvoluva, a vie go obvinuvate nego....

Nedev, vo pravo si ti, barem za tie shto se potrudile da ti go procitaat postot, toa ne e dobra rabota, i takvite treba da se zapalat na sred ploshtad kako primer za drugite.
Ufj
Като гледам аватара ти , веднага си личи
даке си пра-пра-пра-внук на Александ'р- онја де...Великија...
Само ми е чудно како си са пр'кнал.
Оти он е предпочитал ... мажите....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Насловот на темата е „Истина ли е?“

А ја тука наравно кажем да

:pos2:

Член од
29 јуни 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Насловот на темата е „Истина ли е?”

А ја тука наравно кажем да

:pos2:
Сичкото што не ви изнасја и што го не разбирате
минава в тема "пропаганда".
Много е лесно вака. ја си разм'рдај моз'ка,
докато не е станало прекалено к'сно...

S

Sagan

Гостин
С‘жљавам Недев, во секој народ- по некој изрод.
Нашиот е авторот на имбецилните мисли од болна глава.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
humanoid напиша:
Секој држава има устав, ако таа држава има демократско уредување, тогаш тоа е така зошто тоа е напишано во уставот.

Изнесување на свој став е едно, а печатење на весник со навредливи содржини, негирање на нации е друго. Ако државата вели дека е демократска, тогаш никаде во уставот нема да најдеш дека е дозволено навредување на нации, директни закани за нивната територија и вршење на пропаганди. Од причина што ова е фирма која е легално регистрирана и одобрена од државата, весник кој се наоѓа во регистарот, тогаш држава го крши уставот и не го почитува законот, значи не е демократска.

Проблемот е што не се работи за илегален весник.

Да момак, не знаеш што да дискутираш зошто немаш основа.
Д'ржавата носи отговорност само за "Д'ржавен вестник" за всички остнали вестници ако не сте с'гласни с написаното дајте на с'д издателја. В момента се водјат 100- на дела срешту вестници и списанија.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Вистината е една е тоа е оваа

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
stoyan напиша:
Д'ржавата носи отговорност само за "Д'ржавен вестник" за всички остнали вестници ако не сте с'гласни с написаното дајте на с'д издателја. В момента се водјат 100- на дела срешту вестници и списанија.
Многу сте умни, сте си ебале векот:)

Ова не е весник, ова е пропаганда слична на онаа која ја правеа фашистите и екстремните комунисти.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
0
Многу сте умни, сте си ебале векот:)

Ова не е весник, ова е пропаганда слична на онаа која ја правеа фашистите и екстремните комунисти.
Пропаганда? Пропаганда се прави безплатно... Па во овој журнал да го прочетеш треба да платиш. (било книжното тело, било во електронен вид)
Ајде например прочети таа статија без пари:
http://bulgariamakedonia.net/index.php?br=21&stat=181

Виж какво пише доле:

С'жалјаваме, но Вие нјамате дост'п до тази информација. Можете да се абонирате за онлајн изданието на нашето списание като натиснете тук. Ако вече сте абониран използвајте потребителскија вход от лјаво. Ако желаете да заплатите само за тази статија можете да го наптавите като натиснете тук
----
Та за каква пропаганда стаа дума што ке треба да платиш?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пропаганда? Пропаганда се прави безплатно... Па во овој журнал да го прочетеш треба да платиш. (било книжното тело, било во електронен вид)
Ајде например прочети таа статија без пари:
http://bulgariamakedonia.net/index.php?br=21&stat=181

Виж какво пише доле:

С'жалјаваме, но Вие нјамате дост'п до тази информација. Можете да се абонирате за онлајн изданието на нашето списание като натиснете тук. Ако вече сте абониран използвајте потребителскија вход от лјаво. Ако желаете да заплатите само за тази статија можете да го наптавите като натиснете тук
----
Та за каква пропаганда стаа дума што ке треба да платиш?

Znaes imas pravo...aj sega da platis :drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom