Primera Division

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар фудбалски тим во Шпанија?

• Вкупно гласачи
    293
Статус
Затворена за нови мислења.
Тековно 29 коло во Шпанија

Бетис - Нумансија
Спортинг Гијон - Сантандер
Малага - Реал Мадрид
Рекреативо Хуелва - Севиља
Еспањол - Депортиво Ла Коруња
Атлетик Билбао - Мајорка
Ваљадолид - Барселона
Атлетико Мадрид - Осасуна
Валенсија - Гетафе
Алмериа - Виљареал

Ајде нека пројде ова коло, па после со Ваљдолид. Исто и лани ни зедоа поен, а годинава 3 на свој терен. Само лани вториот натпревар заврши на Сантиаго 7-1, се надевам сега дека ќе биде и бетер :):)

Инаку се очекуваат победи нормално и на Реал и на Барса во ова коло.

Резултати од 29-то коло во Шпанија
Бетис - Нумансија 3:3
Гијон - Сантандер 0:2
Малага - Реал Мадрид 0:1
Рекреативо - Севиља 0:1
Еспањол - Депортиво 3:1
Билбао - Мајорка 2:1
Ваљадолид - Барселона 0:1
Атлетико Мадрид - Осасуна 2:4
Валенсија - Гетафе 4:1
Алмериа - Виљареал 3:0

Шпанскиот фудбалски клуб Бетис го отпуштил тренерот Пако Чапаро поради лоши резултати, објави управата на тимот кој се бори за опстанок во Примера.
Чапаро до крајот на сезоната ќе го замени Хозе Марија Ногес, кој до сега го водеше резервниот тим. Бетис објави дека тој ќе остане како тренер доколку успее да ја задржи екипата до првата лига.
Бетис овој викенд играше нерешено 3:3 со Нумансија, иако водеше и по истекот на 90-те минути. Играчите на Бетис направија пенал на крајот на судската надокнада, така што екипата остана без победа и во седмиот последователен натпревар.
Бетис во текот на целата сезона е при дното на табелата, а сега има само бод повеќе од последниот Рекреативо.
Чапаро во првата сезона во Бетис ја сочува екипата во Примера на крајот од сезоната 2006/2007, а минатата ги доведе до 13. место на табелата. Тој е деветтиот тренер кој оваа сезона добил отказ во првата шпанска лига.

Зидан во раководството на Реал Мадрид?

Поранешниот плеј-мејкер во редовите на шпанскиот фудбалски состав Реал Мадрид, Зинедин Зидан, јавно ја изрази поддршката кон Флорентино Перез, кој треба да ја преземе официјално претседателската функција.
„Кога ќе се врати на таа позиција ќе направи навистина респектабилен состав. Реал има потреба од харизматичен претседател со желба за врвни резултати. Кога ме ангажираше мене за 66 милиони евра му реков дека тоа се многу пари но, тој ми возврати дека тоа не е ништо за моите квалитети“
„Потврдата дојде и по дуелот со Баер Леверкузен во 2002 година кога Перез ми потенцираше: ’Со тој погодок ги врати вложените финансии и покажа дека си голем играч‘. Затоа мислам дека Реал под неговата палка ќе биде уште посилен“, објасни Французинот.
Популарниот Зизу не ја крие амбицијата дека по доаѓањето на Перез тој може да се врати во фудбалот и тоа на некоја од раководните позиции во тимот од „Сантијаго Бернабе“.

Пепе не смее веќе никогаш да го облече дресот на Реал Мадрид, ако од страна на управата му дозволат да остане во клубот, тогаш и дефинитивно Р.М. ке го изгуби и она малку респект што е останато кај мене за нив .

Ова е веќе невидено

Од 2 минута и 50 секунда како и од 4 минута и 25 секунди нагоре, детално е анализирано Се што направи Пепе по хаотиччниот старт врз играчот на Гетафе, срамота, гад .

А и видите Марсело каков старт без топка имаше, абе се надевам дека ке бидат изгазени од Барса . . . овие не заслужуваат да бидат наречени фудбалери а и воопшто, шампиони на Шпанија, не ме интересира ако биле провоцирани, едноставно нема оправдување за вакво нешто, фрлија тон кал на дресот што го носат .

Обрнете внимание на 38ма секунда

И јас се осеќам исто како и авторот на клипот.

Cada dia me da mas asco el Madrid - Секој ден се повеќе ми се гади од Мадрид.

Којзнае што се помислиле кога судија пенал за Гетафе. "Отиде титулата" хаха. Ама пак имаа педерска среќа, не за друго, ни го одложија славењето за покасно.:)

Пепе не смее веќе никогаш да го облече дресот на Реал Мадрид, ако од страна на управата му дозволат да остане во клубот, тогаш и дефинитивно Р.М. ке го изгуби и она малку респект што е останато кај мене за нив .

Ова е веќе невидено

Од 2 минута и 50 секунда како и од 4 минута и 25 секунди нагоре, детално е анализирано Се што направи Пепе по хаотиччниот старт врз играчот на Гетафе, срамота, гад .

А и видите Марсело каков старт без топка имаше, абе се надевам дека ке бидат изгазени од Барса . . . овие не заслужуваат да бидат наречени фудбалери а и воопшто, шампиони на Шпанија, не ме интересира ако биле провоцирани, едноставно нема оправдување за вакво нешто, фрлија тон кал на дресот што го носат .

Претеруваш, лесно е да кажеш од твоја гледна точка дека не треба никогаш да заигра за Реал, друга е реалноста, најдобриот дефанзивец кој го имал Реал во последните 4-5 сезони да го избркаат оти се исклучил на 10 секунди и бил друг човек е глупо, додуша не поглупо од ова он што го направи ама сепак е предрастична таквата казна.

Не се обидувам да го оправдам, оти нема оправдание за ваквата реакција, ама тврдам дека случајот е пренадуен и Пепе е оцрнет многу повеќе отколку што треба и не е таков играч каков што ти го гледаш во тие 10-15 секунди.

Да си го гледал натпреварот а не последните 10 минути со акцент на пуцањето на Пепе (вратено 5 пати btw) поинаку ќе размислуваше, особено ова важи за Марсело.

Многу е лесно играч да се исфрустриа кога за неговиот тим не е досуден постоечки пенал, згора на тоа и 5-ти жолт доби Игуаин за наводна симулација, и веќе во следниот напад некој да ти влезе во шеснаесетник и да ти уништи шанси за титула.

И велиш дека ова е невидено, не би рекол, ти како фан на Интер, не би требало да го имаш заборавено инциндентот на Валенсија-Интер, кој беше далеку посељачки од она што се случи со Пепе, и многу помасовно.

Претеруваш, лесно е да кажеш од твоја гледна точка дека не треба никогаш да заигра за Реал, друга е реалноста, најдобриот дефанзивец кој го имал Реал во последните 4-5 сезони да го избркаат оти се исклучил на 10 секунди и бил друг човек е глупо, додуша не поглупо од ова он што го направи ама сепак е предрастична таквата казна.

Не се обидувам да го оправдам, оти нема оправдание за ваквата реакција, ама тврдам дека случајот е пренадуен и Пепе е оцрнет многу повеќе отколку што треба и не е таков играч каков што ти го гледаш во тие 10-15 секунди.

Да си го гледал натпреварот а не последните 10 минути со акцент на пуцањето на Пепе (вратено 5 пати btw) поинаку ќе размислуваше, особено ова важи за Марсело.

Многу е лесно играч да се исфрустриа кога за неговиот тим не е досуден постоечки пенал, згора на тоа и 5-ти жолт доби Игуаин за наводна симулација, и веќе во следниот напад некој да ти влезе во шеснаесетник и да ти уништи шанси за титула.

Aбе не ме зафркавај човече, горе во видеото од шпанската телевизија детално е дадено што прави Пепе, прво го шутира на два пати, после наместо да се извини го гази за едната нога и му ја фаќа грубо главата и раката а играчов лежи повреден од негов старт, па мава бокс на играч од Гетафе и на крајот се тепа пред тунелот . Играчот на Валенсија доби забрана од пола година неиграње фудбал поради ударот врз Бурдисо, Пепе треба да добие буквално иста казна, а казна треба да довие и Марсело, кој мавна играч без топка намерно .
Не претерувам, 10 меча за она на видеото се премалку, месеци и месеци не треба да заигра фудбал, треба да посети психијатар а и да се пријави во локалната полициска станица и да рече, се обидов да убијам играч на Гетафе .

Гледај го горе болдираното, како сакаш ова да не биде " пренадуено '' од медиумите, убаво рече самиот Пепе дека откако видел што направил дури и помислил да се откаже од фудбал . . . ма мрш у пм, не те ни сметам веќе за фудбалер .

Нема оправдување на глупостите на Пепе.
Ама стварно , што толку се издигате од земја бе Syn?
Убаво ти покажа Madrid , клип какви се глупости се немаат правено по фудбалскиве терени. Матераци! Зарем треба да кажам нешто повеќе?
Или одма гледам рипаат навивачите на Барса.
Па ок, сигурно 90% од нив уште биле "у на тато топчињата" ,па незнаат како оној селекторот на Аргентина (моментален) , инаку тогашна голема каталонска ѕвезда, делеше мајагери и боксови во масовката со Билбао.

Дај не претерувајте со кометари.
Факт е дека не беше воопшто во ред како Пепе изреагира, ама сега цел клуб да оцрнувате тука , во најмала рака , не ви држи вода.

Пепе колку заслужи , и ќе биде казнет од шпанската федерација.
Сигурно и клубот нема да остане рамнодушен.
Нема од тоа бегање.И сам е свесен каква глупост направи , така да со лесно ќе си ја прифати назначената казна.

Треба да одлучат дали казната за Пепе ќе биде 2-3 меча или таа ќе стане двојно или тројно поголема.А за Марсело незнам дали ќе му дадат казна.Зошто избега ко да ќе го изеде.Нема храброст да се соочи.Цел тим на Реал едвај му помогна.

Ја да сум му соиграч на ПЕпе никогаш не би заиграл со него. Па тој се докажа дека е орангутан и покрај тоа што личи у фацата на органгутан. Психички болен. Не треба да заигра до крај на сезоната да му ебем матер. Како не го даде пеналот тој од Гетафе па да ги заќута Реал и да иде Пепе ко пиче дома да плаче. Копиљ.

Читам и се чудам, ах бе Барса фанови.

Иаме најдобар дефанзивец во ла лига, што сте среќни што нема да игра против вас.

Ќе се чудите после трети... сега опуштено:):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom