Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Дали на Европски партиципација е 2000 евра првата година а останатите по 1500 или сите 3 години се по 2000 евра.

И ако можи некој да ми ги напише сите административни трошоци преку годината

мене колку што ми кажаа кога се запишував сите години исто плаќаш....keine попуст тука

2 и пол месеци студирање... едно мало review, за факултетот по информатика...

- Професори... 3/5.. Можам да кажам дека сум апсолутно задоволен од 3ца професори, и да те насмеат, и убаво објаснуват, и новости/историја за развивањата на некои работи кажуват, а другите 2... катастрофа поголема не може да се случи. Немам апсолутна мотивација да ги учам тие 2 предмети (да не кажувам имиња).

- Асистенти... презадоволен, објаснуват како се одвиваат работите, материјалот го прават полесен и поинтересен, браво.

- Студенти, конкуренцијата е ... незнам... Има добри типчиња, ама едвај се бројат на прсти. Ни рекоа дека сме 51... Од тие 51, дали 15 преку сила можам да ги сметам за конкуренција, другите, ох брее... Глупо е кога нема натпреварување во групата, кој од кој подобар да излезе. Едноставно губаш желба за повеќе учење.

- Тоа што се учи... Основата сега за сега. Задоволен сум од тоа што го учиме, иако мислам дека треба уште МНОГУ да не стегнат, за да се виде кој е дојден да научи, а кој да зема диплома.

Дали го згрешив факултетот... Незнам, се во свое време.

Бај д веј, има некои информации за пракса за време на зимскиот распуст?
Ми ги зема зборовите од уста.
Најбитно нешто за што и да правиш во животот е - КОНКУРЕНЦИЈА. Ако ја нема, тапкаш во место. Ова премногу фали на ЕУРМ, едноставно СИТЕ поминуваат, нема промашај. Губиш војља за учење.

Јас искрено се каам на моменти што не појдов на подобар универзитет, каде знаењето ќе се цени пред парите, едноставно сметам дека не ги покажав своите можности до крај. Но како и да е задоволен сум од самиот себе, учев за мене а не за да поминам затоа сега немам проблеми со работа.

Дали на Европски партиципација е 2000 евра првата година а останатите по 1500 или сите 3 години се по 2000 евра.

И ако можи некој да ми ги напише сите административни трошоци преку годината
хаха за првата имате попуст инаку останатите ти се 2000 да не спомнувам што се друго спаѓа ќе се фатиш за глава :pos2:(за секој колоквиум по 310 имаш три,казна ако не пријавиш на време колоквиум,казна за оценка не земена на време 1о евра,казна за проектна 50 евра друго не м итекнува у моментот)

Не знам како е можно да споредувате 6 на приватен и 6 на државен факултет(посебно на економски факултет).Јас студирам таму и да добиете 6 е навистина тешко,а кога ке ја добиете не ја гледате како ШУГАВА,како што многумина на форумов ја опишуваат.

Не знам како е можно да споредувате 6 на приватен и 6 на државен факултет(посебно на економски факултет).Јас студирам таму и да добиете 6 е навистина тешко,а кога ке ја добиете не ја гледате како ШУГАВА,како што многумина на форумов ја опишуваат.

Да де, ама и ако не ти кока, тешко ќе е и до 6ка.

By the way, само математика имам 9ка. За поен-два немам 10ка. Damn, нема да можам да партиципирам за стипендијата. :/

Јас имам два учебника,Маркетинг логистика и маркетинг Комуникации....од европски,иако не сум на тој факс..нејсе книгите ги апсорбирав така да ако има некој студент на Европски,а ги нема купено овие книги-ќе му ги дадам бесплатно:toe:

smart ass напиша:
Јас имам два учебника,Маркетинг логистика и маркетинг Комуникации....од европски,иако не сум на тој факс..нејсе книгите ги апсорбирав така да ако има некој студент на Европски,а ги нема купено овие книги-ќе му ги дадам бесплатно:toe:

Луѓе...аман бре-ОЗБИЛЕН СУМ а и Утре т.е денес ќе идам во Скопје.
(башка си стојам на зборот!!).

ЕДИТ-Ако сака некој Дефендологија имам универзитетски учебник.,башка израел и покрај воздушнаната супериорност и УАВ(кои убиваат) сепак СТРАТЕШКИ ИЗГУБИ(иако односот е-на 1 загинат војник на IDF имамвме 7 загинати кај хезболах)...израел за прв пат ја утна-ова е многу важмо
+ за цивилните жртви(ХАМС ПОВЕЌЕ...па хезболах),Имено педерски користените Живи штитови Во газа од ХАМАС-СЕПАК ИЗРАЕЛ ПУКАШЕ И КОН ТИЕ МЕТИ БЕЗ МИЛОСТ(За разлика од АРМ-која всушностна некој начин НЕЌЕШЕ да Војува против СВОИТЕ ГРАЃАНИ,напротив,ги Штитеше,беа привремено сместувани,АРМ дури и чекаше да се евакуират цивилите...IDF не правеше така)но мошне интересно е што правно за терористите не важат многу конвенции,меѓу кои и женевската,па оттука следува дека ИЗРАЕЛ пукал само по цивили(односно немале право да пукаат т.е излева дека цивилите сами се наместиле да бидат цели)

Енивеј
(по дефиниција има разлика меѓу терористи и војска...војникот не користи педерски методи...како жив штит
Ноутс.
(Важи само за членовите со кои често имам интересни дебати-за третата книга).

Здраво колеги
icon_smile.gif
.. јас учам економски на еден од приватниве .. полагам Финансиски менаџмент и Хартии од вредност и портголио менаџмент .. па би замолил ако има некој да ми прати задачи или некакви вежби од предметиве . фала

Здраво колеги
icon_smile.gif
.. јас учам економски на еден од приватниве .. полагам Финансиски менаџмент и Хартии од вредност и портголио менаџмент .. па би замолил ако има некој да ми прати задачи или некакви вежби од предметиве . фала

ѕвер си ти бе, кај учиш на приватен па уште и прашања бараш. Зарем не ви ги даваат онака?:pos2:

ѕвер си ти бе, кај учиш на приватен па уште и прашања бараш. Зарем не ви ги даваат онака?:pos2:
брату нема разлика на приватен или државен .. разликата кај нас е односот професор - студент или асистент - студент .. инаку за учењето мора да се учи .. посебно кај некои професори кои се авторитети и неможеш така лесно да поминеш

брату нема разлика на приватен или државен .. разликата кај нас е односот професор - студент или асистент - студент .. инаку за учењето мора да се учи .. посебно кај некои професори кои се авторитети и неможеш така лесно да поминеш

:pos2::pos2: ме насмеа за напишаново
На дел од приватните прашањата им ги даваат однапред затоа ти го пишав тоа, никој од вас не запишал квадрат, сите поминувате, мене тоа не ми изгледа на исто. Изгледа кај вас само интелегенти особи учат:pos2:

На тие што се по Информатика, предава некому Владимир Радевски? Не сум сигурен дали предава на Европски, ја сум на штул, мислам дека предава и на Европски исто..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom