Прв приватен универзитет - Европски универзитет

Член од
10 јули 2007
Мислења
19
Поени од реакции
2
vrska nemate...... polozuete so 6ki na lepe oci. Dojte na drzaven da ve vidam jas so ke praite., ke kukate cel zivot ponataka. Se zalite deka vi e tesko deka se strogi. hmmmm .... Moze samo da ve pokanam da vidite kako e na drzaven pa ke praime muabet.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
vrska nemate...... polozuete so 6ki na lepe oci. Dojte na drzaven da ve vidam jas so ke praite., ke kukate cel zivot ponataka. Se zalite deka vi e tesko deka se strogi. hmmmm .... Moze samo da ve pokanam da vidite kako e na drzaven pa ke praime muabet.
Јас те поканувам на Европски да видиш што е европско студирање и колку квалитетни студенти има (можеби се помалце од државните но соодносот е исти, неможе од 1500-2000 запишани да има 500 што ќе се капацитет сигурно се 50тина што тебе ќе ти го земат работното место. Додека на државните има 30-40 000 запишани од кои едвај 100тина се истакнале). Во заблуда си, размисли добро пред да ги нападнеш приватните.

NECsLon^

Kimi Räikkönen
Член од
27 ноември 2005
Мислења
80
Поени од реакции
2
Дечко не се возбудувај толку, лошо е за здравјето.

Сакаш да кажеш дека си попаметен од сите студенти на ЕУРМ. Не си прв ни последен исфрустриран тип. Државните универзитети дури сега почнуваат да заличуваат малку од малку на европски установи. Тие беа монопол во образованието, шо сакаа тоа си правеа со студентите. Еве на пример на приватен универзитет, професорите не смеат да се однесуваат така, дивјачки. Затоа спушти се на земја, и престани да ги потценуваш другите.
За на крај, што да ти кажам, повели на еурм или фон, и ке правиме муабет.
Декстерче е апсолутно во право:zver:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Мене ми понудија оваа година да се запишам на факултетов, но сеуште не сум спремен за студирање до пред некое време се двоумев помегу Европскиов Универзитет и Американскиот Колеџ од од некои ххх причини сепак сфатив дека поубаво ке ми биде во Европскиов универзитет башка сега чичко Бојо го донесе тука кај мене во комшии топ ке ми биде.

Е сега се двоумам затоа што девојка ми има сосема трета понуда, да идеме во Канада. Многу луѓе ми велат дека можам тука да почнам а на друго место да завршам, ама сепак не ми се експериментира.

Како и да е од следната година ако останам во Македонија 100% идам на ЕУ не во ЕУ, сеуште :pos2:

Член од
3 јули 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
се двоумев помегу Европскиов Универзитет и Американскиот Колеџ од од некои ххх причини сепак сфатив дека поубаво ке ми биде во Европскиов универзитет башка сега чичко Бојо го донесе...

I JAS SE DVOUMEV NO SE ODLUCIV ZA AMERIKANSKI.STO E RAZLIKATA MEGU OVIE DVA?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Па едниот е универзитет другиот колеџ:toe:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
se gleda vooclivo e:pos2::pos2: a na evropski e poeftino i posigurno barem ja sto znam e sega mozebi i gresam wno knows:toe:
Напротив колку што знам на европски е поскапо а и дипломата ја важат во повеќе држави.
Е сега и двата се приватни но секој си има свои правци - гранки на кои е специјализирано и исто така ќе напоменам пак - и цената и дипломата не само името играат улога :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Na Evropski e 2000 i plus trosoci za knigi i uniforma a na Amerikanskiot e 5000 plus ostanati trosoci. Ovoj ti e evorpski a drugiot amerikanski. Sam si odluci:):helou:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
е ако де, како и да е јас ке студирам на Европски не само поради дипломата за како парче хартија со кое ке чекам работа некаде, работа и без средно јас си имав. Туку едноставно за мене, да имам нешто завршено. :toe: што знаеш ке ми се најде во животот за нешто, башка и интересно е :)

Член од
9 јуни 2007
Мислења
33
Поени од реакции
3
Дечко не се возбудувај толку, лошо е за здравјето.

Сакаш да кажеш дека си попаметен од сите студенти на ЕУРМ. Не си прв ни последен исфрустриран тип. Државните универзитети дури сега почнуваат да заличуваат малку од малку на европски установи. Тие беа монопол во образованието, шо сакаа тоа си правеа со студентите. Еве на пример на приватен универзитет, професорите не смеат да се однесуваат така, дивјачки. Затоа спушти се на земја, и престани да ги потценуваш другите.
За на крај, што да ти кажам, повели на еурм или фон, и ке правиме муабет.
Декстерче е апсолутно во право:zver:
Видете пишувам колку онака мене да не ми е мака што не сум изреагирал на ваква глупава, сељачка тема, самофалбаџиска и шо ти јас знам... Значи ЕУРМ не е "Европски" само затоа што тоа го има во името. Дека ве галат и чешлаат кај баце Бојо и оџа Фијат, само за да ви ги сјебаат парите:zlo: е повеќе од евидентно. Ве замачкуваат со некакви акредитации (читнете малце дека само имате аплицирано, ама не се секирајте тука е баце Бојо со паричките така да Вечер, Сител и остали вукојебачки медиуми ве издигаат до небеса). Од цело образование само Ана ви вредит (та со цицките од ЕУРМ). Гледам и на youtube почнавте дркаџиски :drk: така да речам, клипој да ваѓате. Кога ќе ви дојтит и Ивона Талевска илити Латас да ви бидат професори уште малце (lol).... и листата може до бескрај да ја терам... не дека нема да излезат квалитетни студенти, ама верувајте повеќе од 2-3 и не очекувам. поздрав и слободно прогласете ме за персона нон грата...
Јебига многу станавте низ годиниве, ко зомбија сте, ко рак се ширите.
World Domination!!!:vozbud:

PeaceOut!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Neznam sto ti e celta, ja si ucam i poveke od sto treba. Bev na drzaven vidov sto e, vidov se sto ne treba da se vidi i malko od ona sto treba da se nauci. Izvini vakvite komentari ne ti stojat. Sakas li da ti kazam kako e na drzaven ili znaes? Ili se uste ne si go vkusil stravot nekoj profestor da te zaklucuva?? Epa togas molci! Ne se site tatini i mamini tamu kako sto poveketo mislat, nedovolna informiranost toa e toa, neznaenje ili zatvoranje na vratite da se doznae nesto. Ne ja razbiram tvojata isfrustriranost i neprifakanje na privatnie, fakt e deka gi ima se poveke ama nikoj ne ti dava za pravo da gi navreduvas studentite tamu koi ne gi ni poznavas.

NECsLon^

Kimi Räikkönen
Член од
27 ноември 2005
Мислења
80
Поени од реакции
2
Видете пишувам колку онака мене да не ми е мака што не сум изреагирал на ваква глупава, сељачка тема, самофалбаџиска и шо ти јас знам... Значи ЕУРМ не е "Европски" само затоа што тоа го има во името. Дека ве галат и чешлаат кај баце Бојо и оџа Фијат, само за да ви ги сјебаат парите:zlo: е повеќе од евидентно. Ве замачкуваат со некакви акредитации (читнете малце дека само имате аплицирано, ама не се секирајте тука е баце Бојо со паричките така да Вечер, Сител и остали вукојебачки медиуми ве издигаат до небеса). Од цело образование само Ана ви вредит (та со цицките од ЕУРМ). Гледам и на youtube почнавте дркаџиски :drk: така да речам, клипој да ваѓате. Кога ќе ви дојтит и Ивона Талевска илити Латас да ви бидат професори уште малце (lol).... и листата може до бескрај да ја терам... не дека нема да излезат квалитетни студенти, ама верувајте повеќе од 2-3 и не очекувам. поздрав и слободно прогласете ме за персона нон грата...
Јебига многу станавте низ годиниве, ко зомбија сте, ко рак се ширите.
World Domination!!!:vozbud:

PeaceOut!
Гледам колку плитко размислуваш. Едноставно не можам да ти објаснам, а немам ни намера да се расправам со некој, за да на некој трет му правам реклама. Само не знам кога ке сватисш дека нашите државни универзитети се за никаде!!! Стари програми, нефункционални, стари професори, мито, корупција.... Ова се дел од причините што го прави студирањето тешко на државните. Разбираш?
Е тоа е. Во заблуда си ако мислиш дека од државен секој дипломец е квалитетен. Ако те бива, лесно ке најдеш работа а ако не те бива џабе ти е. Е тоа треба да го сватиш.:tapp:

Член од
9 јуни 2007
Мислења
33
Поени од реакции
3
Гледам колку плитко размислуваш. Едноставно не можам да ти објаснам, а немам ни намера да се расправам со некој, за да на некој трет му правам реклама. Само не знам кога ке сватисш дека нашите државни универзитети се за никаде!!! Стари програми, нефункционални, стари професори, мито, корупција.... Ова се дел од причините што го прави студирањето тешко на државните. Разбираш?
Е тоа е. Во заблуда си ако мислиш дека од државен секој дипломец е квалитетен. Ако те бива, лесно ке најдеш работа а ако не те бива џабе ти е. Е тоа треба да го сватиш.:tapp:
мито, корупција

абе не можам да ги сватам тие што веќе биле на државен па се кај баце Бојо и оџа Фијат (познавам многу такви примери - плачковци, неработници, не оделе на факс. па дома прф. му се криви, овај му е крив, онај му е крив, секој си наоѓат оправдување). што ти е тешко бре на тебе да студираш на државен??! или сакаш секаде кај шо ќе пљукаш да трчет по тебе и да лижат?! Знам многу се напалвите на униформи анд адер шит и си прајте фотосесии по охридон. абе шо да речам све ви е погодено.. сами си го напрајфте топиков, сами си се фалите... толку од мене... не можам сам против сите... ептен се намноживте :pos2:

BTW: сите од приватните шо се браните со мито и корупција или не сте сакале да научите или сами сте се нуделе. и на приватниве имат корупција - 2000 евреи па цар си... да не прам муабет за забавите(семинарите) итн...
и ич немислам дека секој државен дипломец е по дифолт добар и кај вас синојте, ќерките и лижалите ќе останат на факс и ќе ве ебаваат како што е случај со државните. то е семакедонски проблем. само кажи ми како одма сите приватни извадоја програми за постдипломски а немаат ни саглам генерации изваено?!! ПА ДА ГИ ДООСТАЈТЕ ПАРИТЕ ТАМУ!!! иначе чиче Бојо, сакал претседател да бидит :))

поздрав не можам да се замарам појќе со темава апсурдна е и треба овие од кајгана да ја затворат

NECsLon^

Kimi Räikkönen
Член од
27 ноември 2005
Мислења
80
Поени од реакции
2
Ајде нека ја затворат, пошто на некој си Vujce не му се свиѓа. Тоа ти е. Малку информирај се како се работи на запад па после овде бламирај се. Тебе ти е чудно што се плаќа партиципација, а нели да сфатиш други работи.
Поздрав, немам намера да се карам

Kajgana Shop

На врв Bottom