Македонска фудбалска репрезентација

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Попов ни е најдобар моментално може да игра слободно во големите клубови.Има се кондиција најважно дриблинг офанзивен е во одбраната е одличен.Се надевам дека некоја голема екипа го прати велеа во Англија можеби ке одел.Некои овде велеа дека и во Херенвен ке седи на клупа.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Александар Тодоровски супер се пкажа на своето деби, попов одличен а гоце седловски се гледа дека веќе не му е место во А тимотбидејќи многу грешки прави а ибраими или имаше трема или не знам што битно одвај победивме дути и на крај игравме и бункер на домашен терен али ајде као што кажа јонуз победа за психичка самодоверба во следните натпревари.

п.с. и илчо герогиевски беше дрво и многу грешеше и не сум задовоелн како играше.

Golube

неам појма
Член од
9 ноември 2009
Мислења
116
Поени од реакции
5
Славчо мислам дека се вика Георгиески.

Иначе честито нека ни е победава да ни се множат па ај конечно веќе да се квалификуваме на Европско.

П

Паспарту

Гостин
Реално ако зборуваме, не заслуживме да победиме... Истите грешки во играта на секој меч ги повторуваме, има многу играчи на кои местото дефинитивно не им е во репрезентација. Со пола саат играње и еден саат влечење по терен не се победуваат репрезентации како Словачка, Ирска и Русија. Црногорците како не стегнаа во второ полувреме секоја чест, така требаше и ние да продолжиме после вториот гол, а не да се повлечеме... Алими има среќа што татко му е куќен пријател со Јонуз, инаку никогаш не би заиграл под водство на некој селектор со барем две зелени во главата. Савиќ исто како да не играше, Митрески како космонаут во одбрана, само да се лебдело упм...

Добро е што победивме, но како што кажав, реално ќе беше овој натпревар да заврши нерешено :toe: Мора уште мнооооооогу работи да промениме ако сакаме да мрднеме од 4то место...

M

mercenary

Гостин
И Савиќ некако поживо играше.Овие Стојков и Наумовски ме нервираат.Попов Дзвер.Теренот никаков.И тоа на Монтенегро не беше гол.
Како што игравме последните 20 минути,така да играме цел натпревар,кај ќе ни биде крајот.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Која беше курвата шо врескаше на десетина пати?
И јас ја слушнав таа што врискаше се прашав што се дешава? :)
Попов играчиште само нека продужи така не само на оваа утакмица и на минатите убедливо најдобар наш играч.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Честитки за победата :smir: :oeoeoe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Ибраими ај да не го коментирам,колку само се препкаше со топката,тоа е едно чудо...

Попов денеска дефинитивно најдобар на теренот,го имаше секаде,и во одбраната и во нападот,зверка играч.Херенвен не погрешија што го земаа :)
Седло полека треба да си ги пакува куферите,не му е местото во репрезентацијата повеке,годините си го прават своето...
Се на се добар натпревар,второ полувреме малце се подзатворивме,што не ми се допадна,а Црногорците притискаа кон нашиот гол и за срека се одбранивме успешно :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Todorovski go imam gledano 3-4 pati i sekako treba da ima prednost nad Lazarevski.

Steta sto imame samo trojca fudbaleri koi mozat kvalitetno da odigraat ozbilna utakmica: Pandev, Noveski i Popov. Lele majko moja, koga bese vo Zvezda kolku bese smesen. Sekoja cest za napredokot.

A MTV :tapp:. Debili. Uste pa ovoj "strucen komentator": Bozovic brani vo Rapid Bukurest?!

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Алал да му е на нашето лево бекче.Феноменална контрола врз топката, постојано трчање, кондициски одлично подготвен, дисциплиниран...Браво Попов !

П

Паспарту

Гостин
Алал да му е на нашето десно бекче.Феноменална контрола врз топката, постојано трчање, кондициски одлично подготвен, дисциплиниран...Браво Попов !
Попов е лев бек...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Алал да му е на нашето десно бекче.Феноменална контрола врз топката, постојано трчање, кондициски одлично подготвен, дисциплиниран...Браво Попов !

Десно бекче Попов?:jaj:

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.216
Поени од реакции
1.014
Dali konecno ovie nasive golmani pocnaa da branat??? I Pacovski i Nuredinovski se pokazaa solidno, odbranata prv del edinstvena slaba karika kako i sekogas Vlade Lazarevski, Popov komandant po levata strana, Mitreski mozese podobro i Noveski kako i sekogas borben i najdobar vo posledniot red... Ovoj noviot Todorovski za razlika od Lazarevski kako da e dve klasi podobar... Sumulikovski se pokaza kako vistinski kapiten sece dosta topki dosta i dodade. Drugite dvajca odigraa pod svoeto nivo i mislam deka redno vreme e da se povika Nedzipi bidejki so ovoj Alimi nitu protiv Azerbejdzan ne bi pobedile. Pandev pokaza zosto e najdobar. Pri prviot pogodok zavlece za sebe trojca odbranbeni fudbaleri i Naumoski postigna gol, a vtoriot golmanot neznaese kaj e topkata. Stojkov deneska izigra dobro, asistirase pri prviot pogodok i dodade uste mnogu topki. Naumoski postigna gol no kako da bese izoliran vo ostanatiot tek od prviot del. Ibraimi odigra dosta slabo. Ocekuvav poveke da pokaze kako igrac na Salke. Za Dusan Savic ke kazam deka bese soliden trcase no treba uste malku da ja usovrsi svojata igra. No na kraj povtorno ostanuva istata konstatacija dobra odbrana slab sreden red i soliden napad. Spored mene treba da se pobaraat novi igraci od sredniot red. Moze da se proba so Dragan Stojkov ili pak konecno da se povika i da mu se dade sansa na Nedzipi. Man of the match Goran Popov pozdrav

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Честито победа:)
Попов дефинитивно играч на натпреварот!

Kajgana Shop

На врв Bottom