Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
На мене овоа ми е сосема добро

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
А како стоете со македонското...
Еве една прекрасна песна

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Кој би за албум на 2010та?

За мене ова

вие?

Г

Господ

Гостин
Не ми се свиѓа growl вокалов на овие enslaved.АЛИ..lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat lelebrat КОЛКУ Е МАДРФАКИНГ ЕПИК СВЕ ОСТАЛО!

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Па би ги ставил Belus од Burzum и The Final Frontier од Iron Maiden како едни од најдобрите албуми издадени 2010 година.
За едно од поголемоте разочарувања (барем за мене) е Sitra Ahra од Therion

Г

Господ

Гостин
Мене баш обратно...Sitra Ahra не ми беше лош али Final Frontier ми беше ептен лејм.Иначе Agalloch - Marrow of the Spirit и Eluveitie -Everything remains as it never was.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Абе Therion никад не ми праеле многу многу мерак со новиот правец во симфонии не дека ми сметаат симфонии ама некако мене лично не ми се вклапаат. За Maiden неможам да зборам зашто ми се омилен бенд и ке звучи субјективно само ке кажам дека ми се свиѓаше Final Frontier. Али браво за Agalloch албумот е партали исто така и Belus од Burzum е добар ама не ме задржува нешто посебно.

Би ги стаил и следниве блиску до врвот:
Overkill - Ironbound
Decrepit Birth - Polarity
Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time ...има уште мал милион албуми што сакам да ги слушнам али го чекам Jupiter од Atheist ми стигне како CD за да не го скренавам со mp3 али од тоа што слушнав ништо чудно да ми биде намбер уан!

Н

'Никола'

Гостин
Препорачајте албум/и од Kamelot, ко за почеток.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Пошо погоре ги спомнавте Терион... еве нешто шо мене ме воодушевува секогаш кога го слушам

Kajgana Shop

На врв Bottom