Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
F

FallenHypaspist

Гостин
Брат не значи дека ако содржи све,дека тоа све е подредено како што треба...пример куп цигли куќа не праат.
Па можеби неговата замисла за куќа не е иста со таа што ја има некој си друг, можеби не треба да е воопшто од цигли.

Тоа што го содржи е едноставен риф како основа, изграден од полнодисторзирана гитарска линија со сетинг во кој доминираат средните фреквенции, музиколошки го потполнува задниот дел од музичката целина, бас линијата ја следи гитарската и не е изразена, тапанот го гради она бавно темпо кое е клучно за да се создаде она што треба песнава да е. Вокалот е среден шрек и си е лежи на сите други компоненти.
Песната е создадена 93ча по норвешките планини и не верувам дека е повеќе од 128кбс ..... а не ни треба да е ..

Што претставуваат овие карактеристики, ако не стариот добар и длабок блек метал, во случајов амбиентален блек ?

Сакам да кажам се е на место. Се што треба, постои и е на свое место. :pipi:

Г

Господ

Гостин
Па можеби неговата замисла за куќа не е иста со таа што ја има некој си друг, можеби не треба да е воопшто од цигли.

Тоа што го содржи е едноставен риф како основа, изграден од полнодисторзирана гитарска линија со сетинг во кој доминираат средните фреквенции, музиколошки го потполнува задниот дел од музичката целина, бас линијата ја следи гитарската и не е изразена, тапанот го гради она бавно темпо кое е клучно за да се создаде она што треба песнава да е. Вокалот е среден шрек и си е лежи на сите други компоненти.
Песната е создадена 93ча по норвешките планини и не верувам дека е повеќе од 128кбс ..... а не ни треба да е ..

Што претставуваат овие карактеристики, ако не стариот добар и длабок блек метал, во случајов амбиентален блек ?

Сакам да кажам се е на место. Се што треба, постои и е на свое место. :pipi:
Епа у 30 темпо богами е немогуче гитарата и бубањот да се утнат,али стојам на тоа дека вокалот е way off.Али ок,if you say so :)
Мене целата композиција ми е безсмислена.

Н

'Никола'

Гостин
Абе дечки, Слипкнот најдоа нов басист? Немам одамна видено, а ме мрзи да разбарувам по нетов.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Леее овие Корпиклаани дома да дојдат да ми свират нема да ги гледам... ич не ми се свиѓа тоа што го прават. Од друга страна па Варг има веке песни за нов албум.

... ваква мелодија само блекер. Оние што се заинтересирани за Викинг-Блек бендови проверети ги Oakhelm дечкиве се од Америка и немаат допирна точка со Скандинавија али кршат.

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
еден поздрав колку да се дигне темата нема смисла да стои на втора страна во музика

F

FallenHypaspist

Гостин
Го преслуша некој новото парче од Белфегор ??
Ствар за почит \m/

Kajgana Shop

На врв Bottom