Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Нешто македонско, квалитетно до врв

Г

Господ

Гостин
Абе колку што сфатив Dream Theater веќе избрале бубњар али нема leaks кој е?Any info on this?

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
Dream Theater официјално се во студио за да го снимат нивниот нов албум, прв без долгогодишниот тапанар Mike Portnoy.

Гитаристот John Petrucci изјави: "First day in studio [and] the dawn of a new era for DREAM THEATER. Can't wait to get the music flowing."

Во врска со новиот тапанар на Dream Theater, Petrucci изјави: "Auditions went great and we do have someone but we are spending some time getting everything in order before making an official announcement. Let me just say that we are all incredibly excited about our choice and just bursting at the seams to let the world know!":toe:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Dream Theater официјално се во студио за да го снимат нивниот нов албум, прв без долгогодишниот тапанар Mike Portnoy.

Гитаристот John Petrucci изјави: "First day in studio [and] the dawn of a new era for DREAM THEATER. Can't wait to get the music flowing."

Во врска со новиот тапанар на Dream Theater, Petrucci изјави: "Auditions went great and we do have someone but we are spending some time getting everything in order before making an official announcement. Let me just say that we are all incredibly excited about our choice and just bursting at the seams to let the world know!":toe:
Едвај чекам да излезе, прекрасен бенд се! \m/

Г

Господ

Гостин
Богами едвај чекам албум од нив,ако успее да излезе годинава супер.Годинава треба да излезе и нов од Symphony X.
Иначе моментално преслушувам Dark,darkly bla bla од Craddle of Filth и воглавно можам да речам not bad.
Колку што успеав да сконтам на нет албумов прича библиска приказна за Лилит првата жена на Адама,што значи интересно делува.
Музикално,може да се рече дека "пишале пропала" на експерименталиите што ги правеа во Nyphetamine,што и не е толку лоша идеја.
Ја би му дал 7/10.
Сепак,повеќе би ги сакал со clean вокал.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
И од Mastodon очекувам јас годинава нов албум, али нема никакви информации, така да само се надевам... ;)

CroMkd

Someone
Член од
24 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
35
Сум ги отепал летото од слушање овие.

Kajgana Shop

На врв Bottom