Марија Шарапова

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Марија игра добро,убава девојка е,и една од моите омилени тенисерки.

Само ме нервира што многу вика,се издерава,некогаш е дури и претерано.

Ај малку загревање за финалето. Значи вечер во
3:30 на јуроспорт
Марија Шарапова vs. Ана Иванович
b_shara_ivana_0125.jpg

Статистика:
- Saturday's final marks the fifth clash between Ana Ivanovic and Maria Sharapova, but is their first meeting in a final.
- Amazingly, all four matches between the two to date have finished in two sets
- Head-to-head: Ivanovic 2 - 2 Sharapova
- Their only previous meeting in a Grand Slam was at last year's French Open semifinal, where Ivanovic prevailed in straight sets
- Ivanovic is aiming for her first Grand Slam title; Sharapova is chasing her third
- Ivanovic will edge ahead of Svetlana Kuznetsova in the world rankings regardless of Saturday's result and will become the world No.2 when she leaves Melbourne Park
- Sharapova will remain world No.5
- En route to the final Ivanovic has lost only one set, while Sharapova is yet to have lost one.
Bwin коефициенти
Шарапова: 1.20
Иванович: 3.60
Нерешено: 10

ne me interesirara tenisot ama taa uf e ona e zence ane nasive celi iskriveni a klajte uste nekoj slikicka da gi odmaram ocite

Објективно гледано Шарапова има повеќе шанси во финалево, но сепак навивам за Ивановиќ.:wink:

Леле мачево е бомбона, ај не навивај за неа! Ама остај што е убава, и почна да игра се подобро во последно време! Вечерва мислам дека ќе доминира повторно. До сега нема изгубено ни сет, така и нека продолжи!

п.с. сликите се закон

Ај за пола саат почнуват. Ми мириса на титула

Ај честито победа, да се множат. Победа во финалето 7-5 и 6-3, како што реков погоре, убеден бев дека ќе го заврши аустралиа Опен без изгубен сет! ШАРАПОВА ШАМПИОН!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom