Аквариумски риби (општи дискусии)

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Ова е само вода што имав стоена и малце е дека вчера ја добив
ке и сменам вечер

само не јаде ми рекоа ладна и била водата требало 25
ама тешко дека ке и ја одржам толку :)

а за храна само од тие ливчињата или има и друга?
Абе водата треба да е млака, за храна може секаква да и даваш мојот брчед виде од мене си купи риба и ја стави у тегла а ја хранеше со леб ронки :) само треба да си купаш еден филтрер да ја филтрира водата и уживај :))

Член од
18 декември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
1
ve molam bez takvi gluposti kako troski za leb koga ima specijalni hrani za vakvi ripki
a za vodata pa barem eden den treba da e stoena vodata vo nekoe sise otvoreno

Член од
18 декември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
1
pa ako se salime nekoj moze toa ozbilno da go svati i sto posle ??? mu umrela ripkata

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Полека, какви трошки, за 50 денари имате џигер по пет шоповине, супер е за сите рипки.
И филтер во кугла, па каде ќе го собере, уште и мала пумпа нека стави и ќе имаме река за трка на кајаци.

Член од
18 декември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
1
ostaj te ja neka posedi malce so kuglava i posle ke i vleze bolesta akvaristicka u nea i ke prai pogolemo i pogolemo akvariumce i nikogas nema da i bide dovolno golem ( mislam na akvariumot)

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
На брат ми за роденден му донесоа рипка и ако може некој совет за водата и за храната...Оти појма неам..Шо да му давам шо не водата на колку време да му се мењава,дали на светло треба да биде нонстоп и слично.Иначе една рипка е и појма немам шо раса е и моментално се наоѓа во аквариум од едно до две кила со вода (дали и толку има)..Поголем да не му треба?........Ај ако можете пишете побрзо да не скине конци кој ке го слуша брат ми како плаче.............Фала однапред

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Епа сега, да видиш некако да го сликнеш па да ти кажеме кој вид е, па ќе ти кажеме и нешто повеќе.
Храна, ќе купиш од некој пет шоп, лисната или ситен џигер, 40/50 денари е, едно кутивче, за една рипка цела година ќе и држи, ќе и даваш по неколку трошки 2 пати на ден, може и еднаш.
Водата, ќе си ја менуваш 1 на 2 недели по четвртина ќе вадиш и ќе додаваш, само ќе пазиш да водата што ја ставаш и водата во аквариумот е скоро со иста температура.Тоа најверојатно не е ни аквариум штом е едно до две литри, ќе да е кугла, така да се разбира ќе му треба поголем, то отом потом. Светло нека ти свети едно 5/6/7 саати, ќе ти е доволно, навечер гасни го!
Поздрав и известувај!:)

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
еве на пр ја иам аквариум иам у него два караса и два чистачи и покрај тоа шо иам таков апарат за кислород као ми рекоа у продавницата коа го купуев дека тој истовремено и чистел. Арно ама по една недела водата т.е аквариумот е лом. нз шо да праам..

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
еве на пр ја иам аквариум иам у него два караса и два чистачи и покрај тоа шо иам таков апарат за кислород као ми рекоа у продавницата коа го купуев дека тој истовремено и чистел. Арно ама по една недела водата т.е аквариумот е лом. нз шо да праам..
Па види, зависи колкав ти е аквариумот, што поголем аквариум, толку појака пумпа/филтер, плус карасите се ѓубриња ама баш, полека со храната може до тоа да е, еднаш до два пати дневно ќе им даваш по малку, ќе гледаш да не фрлаш вишок храна да ја прља водата.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имам аквариум со два караса ама сакам да купам усте две рипчиња. Па да ми кажете кој рипчиња може да се мешат со карасите дали може неонки?

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Имам аквариум со два караса ама сакам да купам усте две рипчиња. Па да ми кажете кој рипчиња може да се мешат со карасите дали може неонки?
Да го севтосаме новиов скин!:)

Па види у глобала карасот буквално со нитуедна риба не се меша, можеби додека се сеуште мали рипките па да се навикнат едни на друг.
Неонки никако, ќе ги јаде брка, нема ниедна да остане од нив! Плус неонките се јатни рипки, 5/6 најмалку треба да бидат во аквариум!
Најпаметно продај карасите и земи си нови рипки!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да го севтосаме новиов скин!:)

Па види у глобала карасот буквално со нитуедна риба не се меша, можеби додека се сеуште мали рипките па да се навикнат едни на друг.
Неонки никако, ќе ги јаде брка, нема ниедна да остане од нив! Плус неонките се јатни рипки, 5/6 најмалку треба да бидат во аквариум!
Најпаметно продај карасите и земи си нови рипки!
Фала на одговорот некако не ми се даваат карасите ги имам две години зал ми е да ги дадам може ке земам уште некој карас вака многу ми е празен аквариумот со две рипки.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Фала на одговорот некако не ми се даваат карасите ги имам две години зал ми е да ги дадам може ке земам уште некој карас вака многу ми е празен аквариумот со две рипки.
А колку литри ти е аквариумот?

Kajgana Shop

На врв Bottom