Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
aлбумот од слеер е незнам феноменален мн ме потсека на ренинг блад и на саут оф хевен море вие не знајте да цените труд а знае некој за маиден или за некој друг бенд да вајгаат нови албуми нека писи на профил кај мене

Г

Господ

Гостин
Ај да ја живнеме темава

дечкиве поактивно ги слушам од пред еден месец и досега многу ми се свиѓаат
рифовите им се доста мелодични а и вокалистот ме задоволува
а и басистот е доста добар
се на се јак death бенд малце на Carcass ме потсеќаат

Г

Господ

Гостин
Фузија од моите омилени жанрови долго време барав вакво нешто
Имаш џез имаш death техникалија невидена динамичност добро оформени и осмислени композиции прогресивни рифови се на се...се напалив:pos2:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Само што дознав една многу убава информација:
за 6-7 месеци ќе се појави вториот албум на Control Denied (When Machine and Man Collide), во кој има свирено богот на метал музиката - Chuck Shuldiner. Голем дел од албумот е снимен пред смртта на Чак, па гитарските елементи во овој албум ќе бидат претежно негови. :vozbud:

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
за 6-7 месеци ќе се појави вториот албум на Control Denied (When Machine and Man Collide), во кој има свирено богот на метал музиката - Chuck Shuldiner. Голем дел од албумот е снимен пред смртта на Чак, па гитарските елементи во овој албум ќе бидат претежно негови. :vozbud:
Ова дојде „Expect the unexpected“ :)
Иако сум секогаш скептик за вакви проекти после повеќе години ова е убава информација особено што викаш дека тоа се необјавени снимки од Чак, што би требало да значи дека во голем број песни има вмешано прсти

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Ако лажеш....леле само ако лажеш...мисли му ја!:vozbud::vozbud::vozbud:

Г

Господ

Гостин
Малце ги иам слушано Control Denied ама тоа што го имам слушнато е необична и неизмерно добра фузија на power и death доста прогресив се и стварно се надевам на нов албум од нив.
Инаку дали некој има нови информации за новиот албум на Necrophagist колку што успеав да дознаам видов дека имаат 3 демоа засега и дека во план е да се издаде негде во пролет 2010

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
А да спомнеше некој оригиналност? Сепак главна цел на металот е оригиналност... А не кој колку знае да свири :) Металика јес да го направија металот достапен за сите, ама најдобар бенд... Не можеш да слушаш метал и да речеш е овие се најдобри... Се ти е ствар укуса :D

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Ова ке си го пастирам од друга тема пошо сум ќорав ко крт...

Ја го преслушнав World Painted Blood на Slayer и да бидам искрен албумот е Slayer со едно големо АМА кое потенцира на некои си чудни спори делови што не се карактеристични за нив, а кога музиката се убрзува така право пропорционално се крева и адреналин. Солажите растураат потсеќаат на Trey Azagthoth, Lombardo си ја врши истата работа уште од 1983 прелази и таман мислиш ке продолжи по стандард те сече на пола и се свива во некој извртен завршеток. Araya се опамети дека не иде да се дереш наместо тоа да изведеш вокал кој ке е доволно мрачен како што беше до Seasons. Се на се албумов е добар ме потсеќа на мешавина на South of Heaven и Hell Awaits ама не е одличен само затоа што не подобар ни од едниот ни од другиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom