Хотели

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
crnobelo: браво за линкот!

Прашање до сите учесници и учеснички на дискусијава: “ВРЕДИ ЛИ ЗА ЦЕНАТА?’’

Четири дена (три ноќи), т.е. “споен’’ викенд со два работни дена за US$300 сосе авионски превоз, но се очекува да се фрли уште толку (или дупло) за вечери, коктели, шетање наоколу, риболов, масажа, по некој сувенир, итн.

Не кажувам каде е и за кој хотел се работи, само постирам слики, а очекувам мислења според сликите:

824-2852.jpg

lucayahotel.jpg

CAR_PELI-lobby-1.jpg

824-2854.jpg

NAU_VWFB-exter-1.jpg

deluxeking_main_lg.jpg

CAR_PELI-rooms-1.jpg

CStirling_BS070507_DSB4622.jpg

Ајде да видиме мислења кој би отишол на вакво место во ваков хотел за таа цена...

премногу домашно ми изгледа... али со оглед што најверојатно е на море не 300 и 1000 би дала.. море си е море.. додуша изгледот не ми е толку битен пош 90% од случаите местото кај што сум сместена го користам само за туширање и некад за спиење

Четири дена (три ноќи), т.е. “споен’’ викенд со два работни дена за US$300 сосе авионски превоз, но се очекува да се фрли уште толку (или дупло) за вечери, коктели, шетање наоколу, риболов, масажа, по некој сувенир, итн.

Ајде да видиме мислења кој би отишол на вакво место во ваков хотел за таа цена...

3 ноќевања

вклучено авионски превоз

супер услови во хотелот

преубава плажа

за ебани 300$ ?????????

300.00 USD

=

194.097 EUR

Тоа не е ни двесте евра..хахха, одма одам, за 500 евра ќе поминам ко ЦАР!

ВРЕДИ!
Ова е негде на Карибите... а сега давај го името на хотелот хехех :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Bratot: тоа е Pelican Bay Hotel на Grand Bahama. Некако не ми го прави ќефот. Плус, на такви места се оди со некоја Бахама мама. :wink:

Но ептен ми го има фатено окото ова место, хотелот се вика Шангри ЛА на Фиџи, просто не треба да се збори туку само да се гледа и да се ужива:

http://www.shangri-la.com/en/property/yanucaisland/fijianresort

...разгледајте ги сликите (26 мислам се).

Bratot: тоа е Pelican Bay Hotel на Grand Bahama. Некако не ми го прави ќефот. Плус, на такви места се оди со некоја Бахама мама. :wink:

Но ептен ми го има фатено окото ова место, хотелот се вика Шангри ЛА на Фиџи, просто не треба да се збори туку само да се гледа и да се ужива:

http://www.shangri-la.com/en/property/yanucaisland/fijianresort

...разгледајте ги сликите (26 мислам се).

Го разгледав ресортот Мисирков, рај, невидено нешто, идила,плажата каква неам коментар.Вакви ресорти највеќе ми прават ќеиф, само којзнае колку кошта задоволството да се поминат 7дена таму:)

На следниов хотел одамна му имам udreno мерак, се наоѓа на бора бора, се вика Ле меридиен, поидилично место немам видено до сега. Еве неколку фотки:
mer1905wn.48068_md.jpg

mer1905lo.47048_md.jpg

mer1905ex.53836_md.jpg

mer1905gr.53851_md.jpg

mer1905gr.53850_md.jpg

na1905re2_md.jpg

mer1905re.53842_md.jpg

na1905ex5_md.jpg

Мисирков, вреди друже за парите, како што кажа Миша тоа се неполни 200 евра за 5 дена. За Бахама мама не се секирај, ќе си најдеш таму:icon_lol:
@Злобница - Хотелов Ла Меридиен е составен од куќичкиве?Just kiddin'. Oh, Bora Bora, when I die, I want to be buried there.

Не кажувам каде е и за кој хотел се работи, само постирам слики, а очекувам мислења според сликите:

Секој одмор на ново место е добар, но кога би можела да бирам, не би пошла во овој хотел, без оглед на цената. Не сум запознаена каде се` би можел човек да оди за тие пари, но нема нешто што вреди баш тука ... мизерно ми делува некако, па ваљда и за дупло помала цена не би го погледнала ...:toe:
А Злобница, ако ги пратиш моите статии на главна, ќе видиш колку би те чинел 7 дневен престој во тој несвест хотел ... над 6 илјади евра. Фала, пријатно.
Туку не, уште ова имам ... ако сепак одиш, земи ме и мене, океј?

Инаку си најдов и јас ново хотелче, во кое би сакала да си појдам, макар на три дена ... повеќе романтично од егзотично, ама за мене прекрасно!
lapapalace1.jpg

lapapalace2.jpg

lapapalace4.jpg

lapapalace7.jpg

lapapalace3.jpg

Lapa Palace - Lisbon, Portugal.:vozbud:

“Проблемот’’ е што на места како Бора Бора се оди во пар (или во група). А 6000 евра и не е така лоша цена за 7 дена - ако е за двајца. На споменатиот Фиџи, има тнр. Остров на желките, каде што цените се движат од 8250 до 12.500 евра за пар. Таму пак можеш и да изнајмиш и цел остров по желба, ако ти дозволува џепот:

http://www.turtlefiji.com/Accommodation/Rent-the-Entire-Island/

Мене лично, не ми се бендисува изолација во бунгалов, или во вила, сем ако не сум со група; сакам луѓе и затоа преферирам по-класични хотели кои се повеќе како збирни места.

Но места како Бора Бора се атрактивни заради приватноста (демек), и заради романтиката - и нив така ги рекламираат, плус за свадби. Пример: :icon_cool

pontoon_dinner.jpg

Друг “проблем’’ е што на такво место се останува подолго време, односно се оди на други дестинации уште недела-две, или се прави нешто како сафари-обиколка на целиот регион отприлика месец дена. Значи, вреди да се остане неколку недели и да се шета наоколу.

Заклучокот е: можеби не е евтино, но се исплати. :icon_bigg :helou:

nekolku neobicni hoteli vo las vegas

ke pocnam so LUXOR

las_vegas1.jpg

fv_luxor__las_vegas.jpg

DSC00233.jpg

ideme NEW YORK NEW YORK

Las%20Vegas%20New%20York%20New%20York.jpg

prodolzuvame so VENECIJA

36-LVCV-Hotel%20Venetian%20Courtyard%20Las%20Vegas.jpg

venetian_gondola-714254.jpg

grandcanalshop0002.JPG

i na kraj hotel paris

paris.JPG

paris-hotel-at-night.jpg

G1%20%20PARIS%20PARIS.JPG

ima iste nekolku cudni hoteli vo las vegas ama ovie najmnogu mi ostavija vpecatok!

Дивајн напиша:
... ем тераса, ем базен, ем погледиште!

Кога сме кај погледите (плус тераса и базен) - хотел “Карусо’’, во Равело, Италија:

hotel-caruso-banner.jpg

p-hotelcaruso5.jpg

hotel-caruso-right.jpg

9020_01_g.jpg

“ For sheer romance and drama, Hotel Caruso is hard to beat.’’

Комбинација планинско-морски хотел, изграден на карпа па виси над морето, собите со во аристократски стил, но сепак удобни.

Да видиме сега што ќе рече MaRyJaNe-poison... :wink:

Јас викам дека е прекрасен!!! Кај го изнајдеее ... :nesvest: Браво!
Еве нешто ново (треба да се отвори на 24-ти Септември) и исто толку прекрасно, смирувачко и онесвестувачко:pos2:
image3.jpg

image1.jpg

6.JPG

Untitled-25.jpg

И нешто од внатрешноста ...

portfolio_A56E0719-3048-7B3D-C532DBCD300DF77F.jpg

lostchambersuite.jpg

Штета што нема многу слики, а и од тие што ги има повеќето се скици за хотелот.
Едвај чекам да го отворат за јавноста, па барем само на слики да го гледам и да му се восхитувам. :vozbud:

Едвај чекам да го отворат за јавноста, па барем само на слики да го гледам и да му се восхитувам. :vozbud:

Некако различни сигнали добивам од вас, а баш ме интересира кој каде би одел. Засега имаме поделба на овие две (или три?) групи кои во своите крајности изгледаат вака:

1. Хотел со висок но класичен стил, море во комбинација со добра глетка, планини/карпи (како овој бисер нарелен Хотел “Санта Катерина’’ во Италија):

5_d.jpg

2. Плажа, резорти, коктели,:wink: острови, (одма на ум ми доаѓа Некер ајленд):

Necker-Island_resorts-toppe.jpg

necker_island_residence.jpg

5.1_where_is_necker.jpg

3. Огромни зданија а ла Дубаи.

И сега човек кога би требал да бира... :jaj: ...можеби има нешто четврто?

Овој хотел се наоѓа во Сончев брег - Бугарија и е еден од моите омилени.:)
ViKtORiA PaLaCe:)

img2894-ViktoriaPalace_63313_7.jpg

img2895-ViktoriaPalace_77175_7.jpg

viktoria6.jpg

img2893-ViktoriaPalace_17055_7.jpg

Некако различни сигнали добивам од вас, а баш ме интересира кој каде би одел. Засега имаме поделба на овие две (или три?) групи кои во своите крајности изгледаат вака:

1. Хотел со висок но класичен стил, море во комбинација со добра глетка, планини/карпи (како овој бисер нарелен Хотел “Санта Катерина’’ во Италија):

5_d.jpg

2. Плажа, резорти, коктели,:wink: острови, (одма на ум ми доаѓа Некер ајленд):

Necker-Island_resorts-toppe.jpg

necker_island_residence.jpg

5.1_where_is_necker.jpg

3. Огромни зданија а ла Дубаи.

И сега човек кога би требал да бира... :jaj: ...можеби има нешто четврто?

Јас би ја одбрал втората дестинација.Обожавам плажи коктели......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom