Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Не тропај бе
Рече дека ги мразиш Креатор и дека немаш музика од нив:tapp::baeh::tapp:
Иначе новиов од креатор е закон затоа што сум болен имав време два пати да го преслушам
го симнав денеска
закон
Пес рекол Пес одрекол:helou:, можам некогаш да ти речам и мејден дека ги мразам:pos2:

Морам да ја споделам мојата нова љубов:wub:

Aaaa....Anathema се ебење:vozbud: дури ми се плаче од радост :love2:
anathema се лудница од бенд.страшно квалитетна музика , почнуват со doom ,па сеа да завршат на некој progressive /atmospheric rock ,natural disaster e super album,fine day to exit isto, али alternative 4 е masterpiece.секој нивни албум е прикаска за себе.убавина

а последно добро парче метал шо слушав се Kathaarsys,progressive black metal од Шпанија ,имат два албума Verses in vain и Portrait of wind and sorrow.Verses in vain e ептен добра ствар,нешто меѓу opeth,dimmu borgir,agalloch,secrets of the moon,marduk.совршенство

Пред малце чачкав нешто на еден метал сајт и случајно налетав на албум насловен "Road To Macedonia" .. бендот е од Кипар, се вика Arryan Path и свират Power Metal, ова им е едини албум издаден во 2004 .. ми се виде интересен насловот па решив да го симнам! Албумот не е лош (со оглед на тоа деке неќам многу power) .. па кој сака нека го чуе ..

020306cd_d15.JPG

1. Return to Troy 07:58
2. Arryan Path 04:17
3. The Liberation Song 04:46
4. Road to Macedonia 05:47
5. Osiris 10:52
6. Piri Reis 05:06
7. Immortal Beloved 07:30
8. Call for Poseidon 03:16
9. Epic of the Sorrowful Argonaut 08:47
10. Ivorian 04:41
11. Ivorian (Demo 2000) 04:21

Пасворд нема !
Едит од Модератор: Нема ни линк на форум. Колку пати да ти повторам дека линкови на форум, НЕ!!!

Еве ја сликата од албумот .. горе глеам се изгубила
arryanpathroadtomacedonxu5.jpg

Во тема рап си рапер а во тема метал си металец а
хахахаххахаххаа

Не сум врзан стриктно со никој жанр, слушам се' можеби со исклучок на турбофолк или некои дегутантни појави на ТВ кои снимаат музика за да се палат тинејџерки :tapp:

Hammerfall слуша некој? Неколку песни нон стоп ги слушам деновиве - Stronger than all, Crimson thunder, I want out, Angel of mercy и секако At the end of the Rainbow. :)

Hammerfall слуша некој? Неколку песни нон стоп ги слушам деновиве - Stronger than all, Crimson thunder, I want out, Angel of mercy и секако At the end of the Rainbow. :)

Јас слушам Hammerfall. Добри песни се овие, а посебно I Want Out. Само да ти кажам дека не е нивна песната, туку преработка од Helloween. Инаку ти го препорачувам албумот Legacy of Kings ако го немаш слушано.

Ова песнава од Моргул (да не јадам гомна) ама може да јаде гомна на други блек метал песни. НИшто немаше блек у неа.

Ова песнава од Моргул (да не јадам гомна) ама може да јаде гомна на други блек метал песни. НИшто немаше блек у неа.
Моргул се едни од подобрите блек метал бендови и меѓу моите омилени е сега во песнава нема блек воис ама има елементи од блек

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom