Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,5%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 102 8,9%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.140

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Death како бенд преставуваат всушност и самиот корен на death металот како правец.
Инаку, мене ми е омилен култниот и незаменлив Individual Thought Paterns, иако секој албум содржи во себе неизмерна вредност.

Да ги пронајдеш во својот живот Death како бенд е исто како еден археолог да пронајде артефакт кој ќе послужи на својата држава да се избори за суверенитет.
Death, е еден од најзначајните бендови во процедурата на дет метал еволуционизмот и никогаш нема да исчезне како идеја.

R.I.P Chuck....I take a bow...
Се на се се согласувам со тебе. Инаку R.I.P Chuck стета предвреме умре инаку кизнај што ѕверови ке беа сега

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180

Едноставно незнам во кој жанр да ги ставам дечкиве, се надевам сте слушнале за нив. Некој ги нарекуваат ну-Метал некој кросовер некој алтернативен метал, за мене едноставно се без жанр..
Многу енергичен бенд со добри текстови ,одлична музичка перформанца и извонреден вокал.
хммм, што знам некако според мене се тапа... не се ништо посебно ни на музички план ни на текстуален... а вокалот нај не вреди од све....

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.151
Поени од реакции
5.979
Не верувам дека некој од вас до сега слушнал a capella метал. Ни јас немав слушнато до пред пола саат кога случајно налетав на бендот Van Canto. Можеби од една страна звучат малце смешно, но од друга страна, тоа што го прават е нешто феноменално. Досега имаат издадено два албума, на кои има доста преработки од познати метал песни. Тука има двеминутни семплови од сите песни од нивниот нов албум.

Ви препорачувам да ги слушнете. Кој сака линк за download на албумите нека ми прати пп, моментално ги барам на нет.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Не верувам дека некој од вас до сега слушнал a capella метал. Ни јас немав слушнато до пред пола саат кога случајно налетав на бендот Van Canto. Можеби од една страна звучат малце смешно, но од друга страна, тоа што го прават е нешто феноменално. Досега имаат издадено два албума, на кои има доста преработки од познати метал песни. Тука има двеминутни семплови од сите песни од нивниот нов албум.

Ви препорачувам да ги слушнете. Кој сака линк за download на албумите нека ми прати пп, моментално ги барам на нет.
Van Canto за прв пат ги слушнав пред 4-5 месеци и ги поштовам за тоа што се многу оригинални. Немам сретнато досега некој друг сличен бенд.

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9

Хаха многу се добри ! ми праа чејф многу.Ќе може да ми пратиш пп линк за данлоуд! Фала.ѕверско е ова! :vozbud:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.197
хммм, што знам некако според мене се тапа... не се ништо посебно ни на музички план ни на текстуален... а вокалот нај не вреди од све....
Spored mene soliden bend, a tokmu vokalot im e najsilnata strana.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Човече колку глупав бенд .. тидиди дам дам тидиди дам дам :pos:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.197
што знам у песните негови збори за болка ово оно а на МТВ КРИБС има најмалце 5 коли од по 60 000$ и огромна вила, башка у Калифорнија
Zborime za vokalni moznosti i kvaliteti a kako covek neznam kakov e ne go znam licno. Baska ima dosta lugje sto imale teski momenti dur da stignat do komoten zivot, i ova ne ti drzi voda.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Zborime za vokalni moznosti i kvaliteti a kako covek neznam kakov e ne go znam licno. Baska ima dosta lugje sto imale teski momenti dur da stignat do komoten zivot, i ova ne ti drzi voda.
епа ајт... за вкус не се разговара, не се дебатира за таа работа, тебе ти се свиѓа а мене не... јбг :salut::salut:

U

UnholY

Гостин

Петминутно видео за едни од зачетниците на death/grind жанрот во металот.

Napalm Death владеат! \w/

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Ги слушнал ли некој Hatesphere? Бенд од Данска, свират некој мелодичен дет/треш и некој металкор шмек има...ми текна дека одааамна коа уште почињав да навлегувам у овие води преку HC, ги имав симнато и мислев дека свират хардкор...хехе:). Ми пробуди спомени бендот и го симнав пак. Ви го препорачувам на сите.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Човече колку глупав бенд .. тидиди дам дам тидиди дам дам :pos:
Многу е глупаво тоа што луѓе направиле (успешен) обид да доловат звук на инструменти користејќи ги само сопствените гласни жици...јеа рајт.
Van Canto рокаат поштено. Според мене Hero (2008) го брише подот со A Storm To Come (2006) како продукциски, така идејно. Во секој случај се работи за две парчиња уникатна музика, која е лесно допадлива и ненормално симпатична :)
Туку, ги чул некој Winds Of Plague? Врвен деткор со блек елементи и сајзер-аранжмани. Ќе го поставам видео-записот за The Impaler од најновиот албум Decimate The Weak. Предупредување: Спотот е прилично хаотично-кич остварување, но за музичкиот дел вреди да се истрпи очната тортура:)

Kajgana Shop

На врв Bottom