Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,5%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 102 8,9%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.140
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.151
Поени од реакции
5.978
се согласувам херман ли е ѕвер на гитарана а нема да е лошо и хамерфал да ги `рсните
Го чекам новиот на Hammerfall :vozbud:

А од Dragonforce новиов не ми остави некој впечаток, барем од прво (и второ) слушање. Не ни приметив кога заврши албумот, кога почна пак (на repeat ми беше ставено), све едно исто...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Најдобар албум од хамерфал според мене е ренагејд а не можам да кажам дека другите не се тука негде
мн ги поштовам

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
A што би рекол на Manowar, Sabation,X Japan,Sonata Arctica,Iced Earth кои исто така мн мн мн мн мн ги поштовам

D

Daftie

Гостин
Морам да кажам дека кај Соната Арктика има нешто што не ми ваља...
Првпат кога ги слушнав ги споредив со ДТ, ама нема баш абер ни тоа. ДТ ги сакам.
Ќе да е вокалот...незнам...

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Морам да кажам дека кај Соната Арктика има нешто што не ми ваља...
Првпат кога ги слушнав ги споредив со ДТ, ама нема баш абер ни тоа. ДТ ги сакам.
Ќе да е вокалот...незнам...
Па ги најде ДТ со Соната Арктика да ги споредуваш .. добро е со Slayer не си ги споредил :smir:

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
In Flames беа одличен бенд до крајот на деведесеттите, после почна да го тупи со Reroute to remain, Soundtrack of your escape, па после да колку/толку да се извади со Come Clarity, кој и не беше нешто лош. Новиот албум им го немам слушнато, сеа скоро дознав дека и извадиле нов албум. Ги сакам In flames оние старите со првите четири албуми, посебно The Jester race.

U

UnholY

Гостин
nekako mi se izliteni Slayer

Апсолутно неточно.
Не од мојата приврзаност кон бендот, туку од објективна гледна точка, пошто супериорноста на Slayer низ целиот музички историјат од нивното функционирање е таа шо е, можеби со минимална нијанса на излитеност, а тоа не се должи на ништо друго туку на годините, како шо е случајот и со секој бенд.
Не може секој бенд да го поседува тој темперамент, таа инвентивност и посветеност по толку годишно владеење на музичката сцена.
Иако, уште еднаш ќе кажам, Slayer воопшто не се излитени, односно минимално, од причина шо годините си го прават своето.
А, тоа во никој случај не го негира фактот дека се сеуште маестрален бенд, кој ќе остане на тронот.

Christ Ilusion, кој беше издаден пред две години валидно ни докажа дека Slayer се тие шо се и на постара возраст.
А, уште еден многу важен елемент е тоа шо воопшто го немаат ни минимално променето стилот кој го негуваат од почетокот.
Slayer сеуште владеат и тоа неможе да го негира ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom