Pink Floyd

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Еј па имало и претходно тема за Пинк Флојд. Добро нема везе. Иначе мене ми се омилени Piper at the gates of dawn, Wish you were ... како и сите други албуми

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
A koncertot od '94ta? :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Bash sabajlevo po 100ti i kusur pat go davaa na Telma :) Ona e neshto shto nikogah nema da se povtori bez razlika kolku pogolem e izborot na tehnologija i svetlosni tela prema togash :smir:

5pammeR

Love
Член од
24 август 2008
Мислења
338
Поени од реакции
9

We Don't Need No Education закон песна според мене.. :)

5pammeR

Love
Член од
24 август 2008
Мислења
338
Поени од реакции
9
Да и имам слушнато дека таа била забранета за слушање во Америка.. поради текстот ..

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
Иначе Another brick in the wall e We don't need no edjucation. А за забранвење песни од п.ф. бил забранет и првиот албум во англија(Piper at the gates of dawn)

Член од
25 ноември 2007
Мислења
464
Поени од реакции
19
Една од најдобрите песни на свет од еден од најдобрите бендови на свет:pipi:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Исчитав се во еден чит. Без пауза и со целосно наежување по едно 3-4 пати на страна. Секогаш кога ќе прочитав нечиј личен фаворит, „слушав“ флешеви од песната. :) К'о еж се осеќам.

Едно големо БРАВО! за Sussaro и за првата тема на форумов која сум ја отворил, а не сум успеал да пронајдам кавга или несогласување.

Неверојатно!
На кого треба да му се пријави вакво нешто!?!
Инаку, Floyd ги слушнав за првпат во прва средно, на почеток, кога бев жешче збунет, во септември 1989. Ја слушнав Shine on... и во моментот знаев дека нешто сериозно се случува. До полугодие веќе бев Floyd Freak. Мислам дека уште сум, смо дека со времето сум научил да се контролирам :)

Инаку, во извонредно краткиот, а сепак сериозно сеопфатен вовед пишуваше за ова, па да добацам малку тривија за фановите:

Pink
Anderson и Floyd Council.

Двајца блузери чии имиња Берет (најверојатно добро откачен) ги „закачил“ од текстот на задната страна на омот од блуз албум. :P ... а кога бев средно се фурав дека „сигурно има некое длабоко, скриено значење“. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Anderson

Сеуште не сум пронашол ниту една друга група или изведувач што толку ме преокупирале при консумација.

...Еј... штотуку открив дека ќе праам 20 години Pink Floyd .... ако праам журка - викам ;)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
DBack, за сеопшта жал кавгите и несогласувањата во врска со Пинк Флојд постојат и се на друг терен. Јас радо би ние овде да се пречкаме, а Вотерс и Гилмор да бидат океј, ама тоа во друг живот изгледа. Во овој, јас на пример, нема да имам прилика да ги конзумирам во живо. Штета. Рик Рајт рикна, а и овие не се баш „стоунси“ (каков синоним за метиузалеми, а? :) ).

Нејсе, на ваква тема не ни може да има несогласувања. Оние кои знаат што значи Пинк Флојд, читуцкаат. Оние кои осетиле што значи Пинк Флојд, пишуваат. Оние кои се од друг универзум, прескокнуваат :) За мерак е.

Инаку, последно време сум навлечен на ова:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Еден од најдобрите бендови на сите времиња. Легенди.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Ги имам сите албуми на Флојд , и од сите можам да заклучам дека Ummagumma им е најзаебан за слушање.

Член од
1 август 2009
Мислења
24
Поени од реакции
3
Remember when you were young, you shone like the sun...
....shine on you crazy diamond!

Кога ги гледав на Лајв 8, не дишев 15-тина минути. Генијалци!
Comfortably Numb (верзијата во живо од Пулс концертите, со најдоброто гитарско соло на сите времиња), When the tigers broke free, Brain damage... фантастична музика.

Слика која го краси мојот ѕид :)
Se slozuvam najdobra grupa na vekot tie ne sozdavaat samo muzika tuku i go opisuvaat zivotot preku muzika.Soloto na puls e the best koj razbira ke svati deka malmsten,vai,vlatko itn se daleku od kvalitetno svirene gitara.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Shine On You Crazy Diamond blоws my fucking mind off. Не знам зошто, ама песната ме ежи од глава до петици секогаш кога ќе ја слушнам.
Некои препораки за албуми/специфични песни би биле добредојдени. :)
Едит: да се надополнам, мислев за препорака на нешто во стилот на Shine On You Crazy Diamond, инаку знам што ми е следно на плејлист од нив.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Eве уште нешто што ми излезе пред очи, додека инспириран од темава чачкав по нет...

http://www.sydbarrett.com/ - има негова музика. Мислам дека темава е прикладна за да се споделува и неговата музика тука.

Дејвид Гилмор на неговиот блог напиша:
As I’m sure you’ve heard more than once over the weekend, it’s the 40th anniversary of the Woodstock festival - originally due to be billed an “Aquarian Exposition”, but eventually labelled a much more suitable “Three Days of Peace and Music” instead - which took place on a dairy farm in the rural town of Bethel, New York between 15 and 18 August 1969 - some 70 miles away from Woodstock.
Close to half a million people turned up, although it wasn’t meant to be a free concert; organised by hippie capitalists who had sold about 200,000 tickets before declaring it open to those who were forcing entry anyway.
I’ll be very surprised if you haven’t heard something about it recently, so I ask you two things:
1. Which were your favourite performances from this historic event?...

http://www.davidgilmourblog.com/

Kajgana Shop

На врв Bottom