EX-YU филмови

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Ране , од сите југословенски филмови , тој мие закон.
Дууууле Саааавич хихи

J

Johnny Stulic

Гостин
Дечко кои обечава со александар берчек извонреден филм со извонредна музика

Нож -Жарко Лаушевиќ извонредна глума Шон Пен гомна да јади

маротонците,Тко је убио рокенрол.Ко то тамо пева

Дали ги има некој пејсажи у магли со шербеџија беше не ми текнува сега на глумицата ама лела беше главниот лик драма нешто во тој стил знам беше во филмов милиција тренира строгочу нешто као саундтрак да се мењаме

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ги заборавивте и Сутјеска како и Неретва. Видете ги само глумциве кои играат и ќе ви стане јасно за каков спектакл се работи. Класика филмови, независно од можеби пропагандната цел и идеологија по која се направени.
Се од Кустурица е закон. Исправи се Делфина, како и незаборавните дела на Ценевки од нашите како дел од екс - Ју кинематографијата.
Навистина, имаше многу квалитетни наслови, кои за жал, денешниве генерации не ги знаат и најчесто на нив гледаат со потсмев.
Едит: Ги заборавив култните Црни бомбардер и Национална класа. Закон филмови!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не, не ги заборавивме Неретва и Сутјеска, само јас мислам дека не се толку добри филмови, иако мора да се гледаат. Не секој ден го гледаш Орсон Велс како четник или Ричарт Бартон како Тито.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.598
Bada Bing! напиша:
Не, не ги заборавивме Неретва и Сутјеска, само јас мислам дека не се толку добри филмови, иако мора да се гледаат. Не секој ден го гледаш Орсон Велс како четник или Ричарт Бартон како Тито.
Комунистичка пропаганда. Арно кажано и болдирано. Осбено како Бартон прича српски.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Sussaro напиша:
Комунистичка пропаганда. Арно кажано и болдирано. Осбено како Бартон прича српски.
Абе реков и јас дека пропаганда и се тоа, него ми личат на спектакл заради глумциве и масовноста.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
neam gleano kujznae kolku ali ovie gi obozavam :

Do Koske
Lepa sela lepo gore
Mi nismo angeli 2
Munje
Kupi mi eliota

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
najbolje se rani i ivkova slava moze ima bolje ama ne sum gledam mnogu srpski filmovi

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
lepe sela lepo gore, ivkova slava,zone zamfirsko,lajenje na zvezde,kamiondzie,mi ni smo angeli...dobri filmcinja se
:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Во спрскиве филмови, особено Ране....да не ги набројувам сега, многу често се користат сцени кај што се шмрка, се пие и тн. И затоа повеќето не ми се свиѓаат, а исто ми изгледаат и некако многу мрачни. Единствен филм од бившиве ЈУ простори ми остана во срцево Зона Замфирова, колку пати и да го гледам не ми се здосадува.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Абе луѓе кога сте гледале некој добар српски филм. Ја у скоро време ги гледав Ране, Мунја , Ми нисмо анџели 1 и 2 и закључив дека сите српски филмови се комедија. Ако имате препорака за некој српски филм со друг жанр освен комедија само кажете:)
Ако не ти е гледан "Сиви камион црвене боје" обавезно да го гледаш. Со Срџан Тодоровиќ е.
Супер е и Мртав ладан исто со него.
А и Мала ночна музика.
Овие три обавезно гледај ги по ред како што ги пишав. ;)

*За оние што не знаат Срџан Тодоровиќ = Ѓаволот во Ми нисмо анѓели

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Ако не ти е гледан "Сиви камион црвене боје" обавезно да го гледаш. Со Срџан Тодоровиќ е.
Супер е и Мртав ладан исто со него.
А и Мала ночна музика.
Овие три обавезно гледај ги по ред како што ги пишав. ;)

*За оние што не знаат Срџан Тодоровиќ = Ѓаволот во Ми нисмо анѓели
Леле Мртав Ладан колку е јако филмчено. Се нервирав од шо се толку глупи

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Мене многу ми се допаѓа "Mrtav laden"

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Ko to tamo peva e najdobar... haha i najsmeshen ... toj shto ne go gledal obavezno da go gleda...

Kajgana Shop

На врв Bottom