A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
ја од телекабел имав долго време интернет и обично еднаш у месец паѓаше, имав и адсл една година и за цело време само еднаш падна и брзината си беше константа 7.00 мегабита, а овие месец и пол како имам и до сега 6-7 пати по 2-3 саата немам интернет и телефон.
Хмм...Имам доста другари со кејблтел и супер тераат.Месечно можда 1 им паѓа нетот.Ја на Телекабел сум 5 години и порано беше добар ама сега е превише тапа.Инаку колку е минутата разговор кај КејблТел?0,8 денари?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Хмм...Имам доста другари со кејблтел и супер тераат.Месечно можда 1 им паѓа нетот.Ја на Телекабел сум 5 години и порано беше добар ама сега е превише тапа.Инаку колку е минутата разговор кај КејблТел?0,8 денари?
не знам има ценовник ама толку некаде е
инаку порано кога имав телекабел брзината си беше супер а сега другари што имам гледам некои се жалат висок пинг и варира брзината

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
не знам има ценовник ама толку некаде е
инаку порано кога имав телекабел брзината си беше супер а сега другари што имам гледам некои се жалат висок пинг и варира брзината
Добро ти кажале,сабајле си имам 4 мбпс колку треба да имам вечерно време паѓа на под 1 мбпс ама тоа подразбира само гугл,мсн и можда фб дека ќе отвара друго чекаш по 20 мин.:pos2: Кабел си е кабел хахаах:pos2:

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Cabletel со нови пакети
дабл плеј голд 6/15
аналогна телевизија
6Mbps -15 GB трафик - 900 ден.

дабл плеј голд 6/50
аналогна телевизија
6Mbps -50 GB трафик -1.050 ден

дабл плеј 6/неограничено
аналогна телевизија
6Mbps - неограничено трафик -1.930 ден

трипл плеј платинум 20
аналогна телевизија
фиксна
6Mbps -20 GB трафик -990 ден

трипл плеј платинум 50
аналогна телевизија
фиксна
6Mbps -50 GB трафик -1.140 ден

трипл плеј дајмонд 20
аналогна телевизија
дигитална(basic)
фиксна
6Mbps -20 GB трафик -1.180 ден

од 1 февруари нови канали на дигиталната (+10, само не знам кои)

ова горново со договор на две години важи

П

Паспарту

Гостин
Cabletel со нови пакети
дабл плеј голд 6/15
аналогна телевизија
6Mbps -15 GB трафик - 900 ден.

дабл плеј голд 6/50
аналогна телевизија
6Mbps -50 GB трафик -1.050 ден

дабл плеј 6/неограничено
аналогна телевизија
6Mbps - неограничено трафик -1.930 ден

трипл плеј платинум 20
аналогна телевизија
фиксна
6Mbps -20 GB трафик -990 ден

трипл плеј платинум 50
аналогна телевизија
фиксна
6Mbps -50 GB трафик -1.140 ден

трипл плеј дајмонд 20
аналогна телевизија
дигитална(basic)
фиксна
6Mbps -20 GB трафик -1.180 ден

од 1 февруари нови канали на дигиталната (+10, само не знам кои)

ова горново со договор на две години важи
Можам од Хоум пакетот да се префрлам на овој дабл плеј голд?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
моеш...само иди и кажи им...или јави се на телефонот...или побарај на сајтот нивен...секако може да провериш Како да направиш (that didn't come out right)

П

Паспарту

Гостин
моеш...само иди и кажи им...или јави се на телефонот...или побарај на сајтот нивен...секако може да провериш Како да направиш (that didn't come out right)
Фала... Сега плаќам 950 ден само интернет, а од сега 1050 интернет (подобар) и телевизија што искрено многу повеќе ми се исплати :) Да не урочам но последнава година ипол интернетов не ми паднал :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Можеш, јас сум на истиот + дигиталната,досега ме фаќаше 1850ден,кога ќе се префрлам 1450ден.

само што анексите не им биле готови:pos2:(како се рекламираат само не ми е јасно а и ждеш да потпишеш и оп дечко не може)
па во понеделник ми реко да дојдам.

П

Паспарту

Гостин
Можеш, јас сум на истиот + дигиталната,досега ме фаќаше 1850ден,кога ќе се префрлам 1450ден.

само што анексите не им биле готови:pos2:(како се рекламираат само не ми е јасно а и ждеш да потпишеш и оп дечко не може)
па во понеделник ми реко да дојдам.
Хаха јас ја откажав дигиталната пред месец дена... Едноставно џабе фрлање пари ми беше, ретко ги гледав тие програми, а капак на се беше кога ги заменија со некои турски, албански и слични вукојебни канали :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Хаха јас ја откажав дигиталната пред месец дена... Едноставно џабе фрлање пари ми беше, ретко ги гледав тие програми, а капак на се беше кога ги заменија со некои турски, албански и слични вукојебни канали :)
Кои канали ги имаше на дигиталната?Ја едвај чекам во моја населба да стават кејблтел и одма ќе се префрлам

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Кои канали ги имаше на дигиталната?Ја едвај чекам во моја населба да стават кејблтел и одма ќе се префрлам
од она што го имаат најдобри им се pay-per view каналите (5 се),таму пуштаат добри филмови, другите не се нешто добро(порано имаа hbo ама откако boom и max tv ги земаа лиценците мораа да ги укинат).
иначе интернетот им е стабилен,се е според договор(подобро од телекабел, бев кај нив претходно -тапа интернет во споредба со cabletel).

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Фала... Сега плаќам 950 ден само интернет, а од сега 1050 интернет (подобар) и телевизија што искрено многу повеќе ми се исплати :) Да не урочам но последнава година ипол интернетов не ми паднал :)
не го мењај ке се заебеш како мене

П

Паспарту

Гостин
од т-хоум у кејблшит
Не сме се разбрале друже, јас сакам од Хоум пакетот на Кејблтел да се префрлам на овој другиов пакет Голд 50 (или како и да беше). Кај мене супер е интернетот и сум презадоволен... Кај живееш? Имав другари од Железара и Кисела Вода кои се жалеа од Кејблтел :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom